Νέα

Η Άνδρος της ζωής μας: Στο ίδιο έργο, για άλλη μία φορά, θεατές

Ο Κυριάκος Θωμάς στο δημοτικό συμβούλιο,  αντί να περιορίζεται στο ρόλο του  ειδικού συνεργάτη του Δημάρχου που είναι να ενημερώνει το Σώμα, λαμβάνει μέρος στην πολιτική αντιπαράθεση και επιτίθεται στους πολιτικούς αντιπάλους του κ. Λοτσάρη, ωσάν να είναι δημοτικός σύμβουλος. Εάν πραγματικά  επιθυμεί να είναι μέλος το ΔΣ, ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα. Ας κάνει υπομονή μέχρι τις επόμενες εκλογές και να θέσει υποψηφιότητα και εφόσον τύχει της αποδοχής του  εκλογικού σώματος, τότε θα έχει αυτό το δικαίωμα να πολιτικολογεί εντός του ΔΣ.

Οι απειλές για αντικαταστάσεις μελών λόγω απουσιών από συλλογικά όργανα του ΔΗΜΟΥ Άνδρου δεν συμβαίνουν πρώτη φορά. Όπως θα διαβάσετε στο έγγραφο που σας παραθέτουμε το 2016 ο τότε πρόεδρος ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΘΩΜΑΣ (τότε ήταν με τον Σουσούδη) έστειλε προειδοποιητική επιστολή στα μέλη του ΔΣ, απειλώντας τα ότι σε περίπτωση αδικαιολόγητων απουσιών θα εφαρμόσει αυστηρά το νόμο.

Πολλά ερωτηματικά, μάλιστα είχε προξενήσει τότε στους αποδέκτες ο αυθαίρετος ο ορισμός του για το τί συνιστά για τον ίδιο βασικό λόγο δικαιολογημένης απουσίας, χωρίς τούτο να προβλέπεται σαφώς από διάταξη νόμου, υποκαθιστώντας και αυτόν ακόμα τον νομοθέτη. Μάλιστα είχε φτάσει στο ακραίο σημείο που ακόμα και μια αποδεδειγμένη σοβαρή ασθένεια δημοτικού συμβούλου, να συνιστά κατά τη δική του αντίληψη αδικαιολόγητη απουσία! 

Αξιοπερίεργο ήταν το γεγονός ότι ο Κυριάκος Θωμάς κατά τη διάρκεια της δημοτικής περιόδου Γιάννη Γλυνού δεν επέδειξε την ίδια ευαισθησία, όταν ο ίδιος, απουσίαζε πολύ συχνά και αδικαιολόγητα από τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Άνδρου για πάρα πολύ μακρό χρονικό διάστημα.

Αυτό μάλλον αν είναι επιλεκτική μνήμη.

Ο στόχος του τότε ήταν προφανής και δεν ήταν άλλο από τον Γιάννη Καπάκη που η παρουσία του στο ΔΣ σε συνδυασμό με τα κυβερνητικά του καθήκοντα ως  ΓΓΠΠ φαίνεται να τον ενοχλούσε. Δυστυχώς, γι’ αυτόν δεν πρόλαβε να υλοποιήσει τότε την απειλή του, καθώς λίγο μετά για τους λόγους που ποτέ δεν εξήγησε, παραιτήθηκε από πρόεδρος και μέλος του ΔΣ.

Όλα αυτά τα θυμηθήκαμε με αφορμή την πρόσφατη  εισήγηση του Δημάρχου κ. Λοτσάρη για αντικατάσταση της Τασούλας Μαμάη από μέλος της Οικονομικής Επιτροπής, πρόταση η οποία απορρίφθηκε πολύ σωστά   από το ΔΣ γιατί θεωρήσαμε ότι η επιστολή και η εισήγηση έχουν κοινά χαρακτηριστικά και στοχεύουν στη δίωξη, τη δυσφήμηση και την εξόντωση των πολιτικών αντιπάλων.

Είχε προηγηθεί η απόπειρα διαγραφής ή επιβολής αργίας έξι δημοτικών συμβούλων από το ΔΣ γιατί δήθεν απουσίαζαν κατά τη διάρκεια της εβδομάδας των Χριστουγέννων. Κοινό modus operandi.

Να θυμίσουμε ότι σήμερα, ο Κυριάκος Θωμάς έχει περάσει στην άλλη πλευρά της όχθης, απέναντι στον κ. Σουσούδη και υπηρετεί ως έμμισθος ειδικός συνεργάτης και μυστικοσύμβουλος του κ. Λοτσάρη.   Τώρα γιατί η κ. Μαμάη αποτελεί  στόχος του συστήματος Λοτσάρη αποτελεί ένα ερωτηματικό.

Λέτε να φταίει  ο κάμπος της υποκρισίας;

Αφήστε ένα σχόλιο

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Εάν θέλετε να λαμβάνετε καθημερινά τα νέα μας καταχωρίστε το email σας στην παρακάτω φόρμα.
Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά. Για περισσότερες πληροφορίες και ενημέρωση σχετικά με τα δικαιώματά σας διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

Video της Ημέρας

Αρχείο

Βρείτε μας και στα Socia Media

© 2018 - 2023 | Ο Περίγυρος της Κινηματογραφικής Λέσχης της Άνδρου | Crafted by  Spirilio