Νέα

“Η Άνδρος της ζωής μας”: Θα γίνει η Άνδρος νότια Εύβοια;

Η αριστεία της διοίκησης Λοτσάρη, δεν απάντησε τελικά αν έχει λάβει έγγραφο από τη ΡΑΕ και πότε; που να ενημερώνει το δήμο σχετικά με τη διαβούλευση που λήγει στις 17/10/22 και αφορά την αύξηση των ανεμογεννητριών στο νησί. 

Έχουν αποφύγει σα το διάβολο το λιβάνι να απαντήσουν στο θέμα αυτό.

Πρωταγωνιστής της παρωδίας της προχθεσινής συνεδρίασης του ΔΣ όπως πάντα ήταν  ο κ.  Μπάλλας ο οποίος με περίσσιο θράσος  και κάνοντας κουρελόχαρτο τον Κανονισμό του ΔΣ, έφτασε στο σημείο, όχι μόνο να απειλεί, αλλά και να  επιλέγει ως “μονάρχης” τι επιτρέπει να συζητηθεί και τι όχι.

Και για να μην ακουστεί η αλήθεια που τους εκθέτει, είχαν κάνει σκληρή προετοιμασία και σκηνοθετήσει ρόλους για  να διακόπτουν όποιον ομιλητή από την αντιπολίτευση  τους έκανε ερωτήσεις που θα τους έφερνε σε δύσκολη θέση, όπως:

α) Τι έχει γίνει με την προσφυγή του Δήμου   για τα πάρκα Κοπελούζου; Την έχει ασκήσει άραγε; Ουδείς γνωρίζει. Μέχρι σήμερα αποφεύγει συστηματικά να ενημερώσει το ΔΣ.

β) Ποια άλλα αιολικά πάρκα έχουν αδειοδοτηθεί ή βρίσκονται σε ώριμη φάση αδειοδότησης; (Καμία ενημέρωση). Μήπως δεν πρέπει να ξέρουμε;

γ) Πότε έλαβε το χαρτί της ΡΑΕ ο Δήμος Άνδρου για τη διαβούλευση;

δ) Γιατί ο Δήμαρχος και ο Πρόεδρος, ενώ έμαθαν όπως δήλωσαν έστω και από το δικό μας δημοσίευμα  στις 6/10/22, δεν συμπεριέλαβαν αυτό το καυτό θέμα στην πρόσκληση που έβγαλαν για ΔΣ την επόμενη μέρα;

ε) Γιατί από τις 7/10 που έβγαλαν την πρόσκληση μέχρι της 13/10 που η αντιπολίτευση υπέβαλλε αίτημα για συζήτηση ως έκτακτο, δεν έκαναν τίποτα για να ενημερώσουν και να φέρουν με δική τους πρωτοβουλία το θέμα προς συζήτηση;

Αυτά τα ερωτήματα όπως και άλλα πολλά,   ήθελαν να τα αποφύγουν πάση θυσία, εξ ου και η παρεμπόδιση στο Γιάννη Καπάκη να μιλήσει, απειλώντας τον με αποβολή, αναγκάζοντας τον ίδιο και το Βασίλη Αδάμη να αποχωρήσουν σε ένδειξη διαμαρτυρίας από  ΔΣ, καταγγέλλοντας αυτή την παρωδία συγκάλυψης και αδιαφάνειας.

Στόχος τους ήταν να ψηφίσουν και πάλι ένα ευχολόγιο για να βγουν από το κάδρο, όπως και έκαναν και στο παρελθόν με αποφάσεις που δε δεσμεύουν κανένα, αντίθετα ευνοούν τους  ΑΠΕτζήδες να υλοποιούν ανενόχλητοι τα σχέδια τους.

Στάχτη στα μάτια!!

Είναι τέτοια η αδράνεια τους, που δεν  προετοίμασαν ούτε μια νομική αντίκρουση ως είχαν υποχρέωση, όπως έχουν πράξει όλα τα γειτονικά νησιά, αφού  η πρόταση του ΑΔΜΗΕ είναι διάτρητη από όλες τις πλευρές.

Θα πρέπει να είναι κανένας αφελής, άσχετος ή αδαής  ή να παριστάνει κάποιον τέτοιον για να μην καταλαβαίνει ότι όλες αυτές οι προτάσεις των εμπλεκομένων και ενδιαφερομένων φορέων κρατικών η ιδιωτικών είναι μέσα στο πλαίσιο του υπό κατάρτιση ειδικού χωροταξικού για τις ΑΠΕ που θα βασίζεται στα δεδομένα, στις προτάσεις και  στις επιδιώξεις των. Αν δεν είναι έτσι τότε τι νόημα έχει η ειδικά αναφορά στην Άνδρο και στην Τήνο με το αυξημένο αιολικό δυναμικό και την ανάγκη αξιοποίησης του; Αποτελεί τουλάχιστον αφέλεια να περιμένει κανείς ένα ειδικό χωροταξικό για τις ΑΠΕ που θα προστατεύει ελέω θεού τα νησιά από την επιβουλή των όποιων συμφερόντων.

Πρόκειται πλέον για  μια επικίνδυνη δημοτική αρχή που δεν παίρνει είδηση ή κάνει ότι δεν παίρνει για το τι γίνεται στο σπίτι της.

Δεν μπορεί να είναι τυχαίο  ότι σε όλες τις διαβουλεύσεις που αφορούσαν αιολικά πάρκα, εντελώς συμπτωματικά, δεν πήραν   ποτέ είδηση, όπως δεν πήραν χαμπάρι  καμία από τις πολλαπλές παρανομίες στο  έργο στο Φραγκάκι.

Πάντα  η παράταξη μας ” Η Άνδρος της Ζωής μας” ενημέρωνε  τους ανημέρωτους.

Με ευχές λοιπόν και χωρίς νομική αντίκρουση και αυτή η διαβούλευση της ΡΑΕ. Αυτό ήθελαν να πετύχουν και τελικά το κατάφεραν ο Λοτσαρης και ο Μπάλλας, να πάρουν μια απόφαση που δεν λέει στην ουσία τίποτα, μόνο επαναλαμβανόμενα ευχολόγια,  που ίδιοι πρώτοι δεν τηρούν και καταστρατηγούν,  κάτι που εν τέλει είναι βούτυρο στο ψωμί των ανεμογεννητριάδων.

Η Άνδρος πλέον βρίσκεται σε πολύ μεγάλο κίνδυνο, καθώς το εφιαλτικό σενάριο της ν. Εύβοιας είναι προ των πυλών. Είναι βέβαιο ότι σε άλλη χώρα, κάποιοι θα έκαναν χαρακίρι μόνο και μόνο γιατί δεν μπόρεσαν να αποτρέψουν τη μεγαλύτερη καταστροφή του  τόπου τους. 

1 Comment

  • Τέτοια αδιαφορία και απόκρυψη γεγονότων και πράξεων που καταστρέφουν την μοναδικότητα της φύσης και ομορφιάς της Ανδρου, δεν νομίζω ότι έχουν υπάρξει στο παρελθόν.
    Πρωτοφανής συμμετοχή και σύμπραξη με τα μεγάλα
    συμφέροντα,
    των πράσινων επανδυτών.

Αφήστε ένα σχόλιο

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Εάν θέλετε να λαμβάνετε καθημερινά τα νέα μας καταχωρίστε το email σας στην παρακάτω φόρμα.
Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά. Για περισσότερες πληροφορίες και ενημέρωση σχετικά με τα δικαιώματά σας διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

Video της Ημέρας

Αρχείο

Βρείτε μας και στα Socia Media

© 2018 - 2023 | Ο Περίγυρος της Κινηματογραφικής Λέσχης της Άνδρου | Crafted by  Spirilio