Νέα

Μια επιστολή του Γιάννη Καπάκη στον Χρήστο Βουραζέρη περί θεματοφυλάκων και άλλων τινών.

Αγαπητέ Χρήστο,

Είναι τιμητικός ο τίτλος  του “θεματοφύλακα” που μου αποδίδεις σε πρόσφατο άρθρο σου, ιδίως όταν αυτός απονέμεται από τους πολίτες με βάσει τα  κοινωνικά  ιδεώδη, την καθημερινή συνέπεια, την αξιοπρέπεια, εντιμότητα, σταθερότητα και την κοινή λογική για τον καθένα μας που θέλει να έχει δημόσιο λόγο.

Άλλωστε, οι  «θεματοφύλακες» φυλάγουν  Θερμοπύλες.

Ομολογώ όμως ότι τελευταία μας έχεις μπερδέψει.

Εκεί που νομίζαμε ότι κάτι κατάλαβες και κάτι έχει αλλάξει στη λογική που σκέπτεσαι μετά την παραίτησή σου από Αντιδήμαρχος του Σουσούδη, τελικά μάλλον βιαστήκαμε, αφού πολύ γρήγορα για άλλη μια φορά, μας διέψευσες.

Δεν ξέρω ποιος έπεισε ποιον; Εσύ ή ο κ. Λοτσάρης; Γεγονός είναι ότι φαίνεται πως τα «βρήκατε», παρότι στην αρχή τα φαρμακερά βέλη έπεφταν βροχή εκατέρωθεν. Κάποιος άγιος θα έβαλε το χέρι του… αφού για χάρη σου ο δήμαρχος χρειάστηκε να παραμερίσει ακόμη και τους στενούς του συνεργάτες, που ήταν από την αρχή δίπλα του.

Αν είναι η νέα σου, διορισμένη, θέση στο νεοσυσταθέν Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο, είναιόπως διαφαίνεται,  συγχρωτισμένη με τη λογική και τις πρακτικές του Δημάρχου, ευχαριστούμε, αλλά δεν θα πάρουμε.

Δεν μπορώ να ξέρω τι μεσολάβησε; Αλλά με αυτές τις κυβιστήσεις ζαλίστηκαν οι φίλοι σου, ακόμα και οι εχθροί σου. Έχουν υποστεί πολύ μεγάλο σοκ. Δε σε προλαβαίνουν.  Κοντεύεις να φτάσεις τον αιώνιο Πρόεδρο της κωλοτούμπας που πάντα είναι μόνος του, αλλά πάντα πρόθυμος συνεταίρος, αρκεί να είναι μέσα στα πράγματα.

Αν θεωρείς ότι η συμμετοχή σου στα κοινά με τέτοια αντιφατικά συνεταιριλίκια σημαίνει και business as usual και ότι οι Ανδριώτες θα μαδούν τη μαργαρίτα για να μάθουν ποιος είναι ο καλός, ο κακός και ο άσχημος σε διαφορετικούς χρόνους, μάλλον κάνεις μεγάλο λάθος και δυσκολεύεις όλους αυτούς που θα ήθελαν να σε παρακολουθήσουν, εντός και εκτός των τειχών.

Όσον αφορά το παράδειγμα των χορηγιών που πολύ φοριέται τελευταία και  από όψιμους φίλους και συνοδοιπόρους σου, θα σου αναφέρω τα εξής:

Μπορείς να κοιτάξεις μπροστά σου την περίπτωση της τσιμεντόστρωσης του δρόμου στο Κόρθι, στην παραχωρηθείσα έκταση στο κτήμα Αναστασόπουλου, στους κάδους των σκουπιδιών, η οποία έγινε με τις συνθήκες που εσύ και η παρέα Λοτσάρη θεωρείτε ως δήθεν «ιδανικές» (δηλ. δωρεά, δάνειο ιδιώτη, προεκλογικά, με αυτεπιστασία σε συνεργασία με τον Δήμο – και πάντα μακριά από κάθε διαφανή διαγωνιστική διαδικασία) που δεν μπορείς να πλησιάσεις ούτε μετά από λίγες σταγόνες βροχής και τότε θα αλλάξεις άποψη για μια ακόμη φορά. Και να μη σου θυμίσω και σε στεναχωρήσω την καταστροφή του επαρχιακού δικτύου από Σταυριά – Σταυροπέδα  εξαιτίας της τοποθέτησης του καλωδίου για τις ανεμογεννήτριες. Δε σε άκουσα να πεις λέξη όχι μόνο γι’ αυτό, αλλά και την εν γένει καταστροφή του περιβάλλοντος, εκτός  και αν όλα καλά έγιναν εξαιτίας των χορηγιών και των δωρεών των ανεμογεννητριάδων.

Είμαστε μικρή κοινωνία και όλοι γνωριζόμαστε και οι πρακτικές αυτές τις οποίες φαίνεται να ενστερνίζεσαι τόσο εσύ, όσο και ο δήμαρχος με την παρέα του, μας έχουν φτάσει εκεί που μας έχουν φτάσει. Πιο κάτω δεν πάει.

Ο ρόλος της αντιπολίτευσης είναι να αναδεικνύει  αυτές τις κακές πρακτικές και την αδιαφανή δημοσιονομική διαχείριση που συμβαίνει στον Δήμο Άνδρου και όχι να σιωπά, γιατί τότε δε θα υπερασπίζονταν τους πολίτες. Αν αυτό δε σας αρέσει, δυστυχώς για εσάς  δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα. Προσωπικά δε επειδή με γνωρίζεις δεν πρόκειται να καμφθώ ούτε να φοβηθώ και θα φέρνω πάντα στην επιφάνεια τις όποιες μεθοδεύσεις,  όση λάσπη και να ρίξει το συγκεκριμένο πάντα, τοπικό, δήθεν ενημερωτικό μέσο.

Όπως μπορεί εύκολα να καταλάβει ο οιοσδήποτε το γεγονός ότι  το μεγάλο έργο της χρηματοδότησης από το Ταμείο Ανάκαμψης για τη βελτίωση της ασφάλειας του οδικού δικτύου του νησιού μας, ύψους 2,8 εκατομμυρίων ευρώ, για το οποίο πασχίζει η δημοτική Αρχή Λοτσάρη να μην δημοπρατηθεί με δημόσιο διεθνή διαγωνισμό, αλλά να το δώσει σε συγκεκριμένους εργολάβους επιλογής της, συνιστά μέγιστο σκάνδαλο και το ξέρεις.

Αυτά για την ώρα!! Εδώ θα είμαστε να τα ξαναπούμε.

Με τιμή,

Γιάννης Καπάκης

Αφήστε ένα σχόλιο

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Εάν θέλετε να λαμβάνετε καθημερινά τα νέα μας καταχωρίστε το email σας στην παρακάτω φόρμα.
Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά. Για περισσότερες πληροφορίες και ενημέρωση σχετικά με τα δικαιώματά σας διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

Video της Ημέρας

Αρχείο

Βρείτε μας και στα Socia Media

© 2018 - 2023 | Ο Περίγυρος της Κινηματογραφικής Λέσχης της Άνδρου | Crafted by  Spirilio