Νέα

“Η Άνδρος της ζωής μας”: Σιγή ασυρμάτου και οι υπόγειες διαδρομές

ΣΙΓΗ ΑΣΥΡΜΑΤΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΓΕΙΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ…

Σε προηγούμενη ανακοίνωση είχαμε αναφέρει ότι υπήρξε έρευνα από την Εθνική Αρχή Διαφάνειας μετά από καταγγελίες μας για το έργο «Βελτίωση – Συντήρηση και Αποκατάσταση βλαβών οδικού δικτύου ν. Άνδρου (2020)». σε σχέση με τα οικονομικά και τεχνικά δεδομένα. Να θυμίσουμε ότι  η καταγγελία μας αφορούσε, την χωρίς διαγωνιστική διαδικασία λόγω του κατεπείγοντος, απευθείας  ανάθεση του έργου στην εταιρεία «ΕΥΒΟΪΚΗ ΤΕΧΝΙΚΗ Α.Ε και με προϋπολογισμό ποσού 450.000 ευρώ με ΦΠΑ για τη βελτίωση, συντήρηση και αποκατάσταση βλαβών στο οδικό δίκτυο της Άνδρου, που όπως φαίνεται από τα μέχρι στιγμής στοιχεία μας ουδέποτε ολοκληρώθηκε.

 

Πρόσφατα ενημερωθήκαμε από την ΜΟΝΑΔΑ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΩΝ της ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ ότι περατώθηκε  ο έλεγχος όπως βλέπετε στο και στο έγγραφο.

Δεν μας έχει κοινοποιηθεί ακόμη το πόρισμα, αλλά από την επικοινωνία που είχαμε με την Αρχή το πόρισμα μας αποστέλλεται ταχυδρομικώς.

Πριν από πέντε μέρες με δημοσίευμα μας ρωτούσαμε τη δημοτική αρχή  αν είχε  υπόψη της τι περιλαμβάνει το πόρισμα, τι προτείνει και αν προτίθενται να μας στο κοινοποιήσουν με δεδομένου ότι αυτοί ήταν οι κύριοι αποδέκτες.

Μέχρι σήμερα δυστυχώς, σιγή ιχθύος. Καμία απάντηση. Δεν ασχοληθήκανε, δεν τους ενδιαφέρει, δεν καταλάβανε, δεν είδανε η δεν τους αφορά ή κάτι τρέχει στο βασίλειο της Δανιμαρκίας; Μοναδική αναφορά στο θέμα έγινε μόνο από το συνδυασμό της μείζονος μειοψηφίας του κ. Σουσούδη και μάλιστα σε απολογητικό ύφος προφανώς για τη συνευθύνη και  συμβούλων της δικής παράταξης του στη λήψη κάποιων αποφάσεων της οικονομικής επιτροπής, δίνοντας ωστόσο, έμφαση στον τρόπο που αυτή συνεδριάζει και αποφασίζει.

Πράγματι αυτό είναι μια σκληρή κακή πραγματικότητα. Η οικονομική επιτροπή επί εποχής σημερινού δήμαρχου κ. Λότσαρη στην οποία ο ίδιος προεδρεύει παρόλο που οι αρμοδιότητες έχουν ενισχυθεί υπέρογκα σε βάρος του δημοτικού συμβουλίου με διατάξεις, κυρίως αντισυνταγματικές δε γίνεται καμία συζήτηση, καμία ουσιαστική ενημέρωση και στο τέλος καλούνται τα μέλη της να αποφασίσουν με ένα ναι ή ένα όχι χωρίς να γνωρίζουν τις περισσότερες φορές τι ακριβώς τι ψηφίζουν. Αυτό συμβαίνει μόνιμα για τους συμβούλους της πλειοψηφίας αλλά  και αρκετές φορές από συμβούλους της μειοψηφίας είτε από άγνοια είτε από καλή πίστη. Τρανό παράδειγμα από αρκετά είναι η ψήφιση από μέλος της αντιπολίτευσης  της έγκρισης προσφυγής σε διαδικασία με διαπραγμάτευση του έργου «Βελτιώσεις για την ασφάλεια του οδικού δικτύου ΔΕ Υδρούσας και ΔΕ Άνδρου» προϋπολογισμού ύψους 2.000.000 ευρώ,  που η παράταξη μας έδωσε μεγάλη μάχη για να αναγκάσει τη δημοτική αρχή να προσφύγει σε διαγωνιστικές διαδικασίες με ότι σημαίνει αυτό, κάτι που τελικά  δικαιώθηκε, όπως γνωρίζουν όλοι..

Αυτό μπορεί να φαίνεται μια απλή πράξη ή ένα απλό λάθος,  δυστυχώς έχει όμως πολλαπλές συνέπειες και για αυτούς που έχουν πλήρη αίσθηση και γνώση για το τι εισηγούνται και γιατί, αλλά   και στους άλλους που καλούνται να ψηφίσουν και να αναλάβουν την ευθύνη.  Όμως, οι συνέπειες αφορούν πρώτα από όλα το δήμο και τους Ανδριώτες για τα επιπρόσθετα βάρη που επιφέρουν αλλά και τους άμοιρους υπόλοιπους δημοτικούς συμβούλους που εκτίθενται ανεπανόρθωτα.

Παρόλα αυτά, όμως δεν εμποδίζει την ίδια ώρα να έχουμε πλημμυρίσει από υπόγειες συζητήσεις για μεταγραφές των ίδιων παραγόντων από τη μια παράταξη στην άλλη με κύρια ευθύνη των επικεφαλής των με αποτέλεσμα διαιωνίζεται αυτή η κατάσταση πάντα εν ονόματι της προκοπής τόπου, παρά του ότι στην πραγματικότητα γυρίζουν το νησί πίσω με αντίβαρο να παραμένουν οι ίδιοι πάντα αφεντικά.

Από αυτά που αναφέραμε  επιβεβαιώνεται για άλλη μια φορά  η ανάγκη  για διαφάνεια, δημοκρατία, ενημέρωση κάτι που  η «Άνδρος της Ζωής μας το έχει επισημάνει πολλές φορές. Απαιτείται  πολύ μεγάλη υπευθυνότητα από τους  εκλεγμένους  δημοτικούς  συμβούλους  στο ρόλο και το έργο που  καλούνται να επιτελέσουν.

Μόλις λάβουμε το πόρισμα θα ενημερώσουμε και τους ενδιαφερόμενους και την ανδριώτικη κοινωνία και έχουμε την εντύπωση ότι τότε υποχρεωτικά κάποιοι από τους πρωταγωνιστές θα αναγκαστούν να δώσουν και δημόσια τις απαραίτητες εξηγήσεις.

Αφήστε ένα σχόλιο

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Εάν θέλετε να λαμβάνετε καθημερινά τα νέα μας καταχωρίστε το email σας στην παρακάτω φόρμα.
Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά. Για περισσότερες πληροφορίες και ενημέρωση σχετικά με τα δικαιώματά σας διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

Video της Ημέρας

Αρχείο

Βρείτε μας και στα Socia Media

© 2018 - 2023 | Ο Περίγυρος της Κινηματογραφικής Λέσχης της Άνδρου | Crafted by  Spirilio