Νέα

Η Άνδρος της ζωής μας: Αλήθεια και ενημέρωση ή συσκότιση και μηνύσεις;

Αλήθεια και ενημέρωση ή συσκότιση και μηνύσεις;

Η Δημοτική Αρχή του κ. Λοτσάρη, για άλλη μία φορά γράφει  στα παλιότερα των υποδημάτων τις θεσμικές και δημοκρατικές διαδικασίες που προβλέπονται για τη λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου.  Ο πρόεδρος του  κ. Μπάλλας παρά τις κατά καιρούς δεσμεύσεις του περί του αντιθέτου, αγνόησε και πάλι την αντιπολίτευση  που ζητά σύμφωνα με το νόμο να συζητηθούν στο Δ.Σ.  πολύ σοβαρά θέματα που απασχολούν την ανδριώτικη κοινωνία και χρήζουν διαφανούς πληροφόρησης και ενημέρωσης του Σώματος στα πλαίσια της ανοικτής λογοδοσίας της δράσης της δημοτικής Αρχής.

Συγκεκριμένα ζητήσαμε ενημέρωση για το πόρισμα των ελεγκτών της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας, που πρόσφατα κοινοποιήθηκε στο δήμο, όπως και πότε αναμένεται να ολοκληρωθεί και παραδοθεί οριστικά το έργο του δρόμου της Μεσαριάς και δεύτερο αναλυτική ενημέρωση και απολογισμός εσόδων-εξόδων για όλες τις χρηματοδοτήσεις που έχει λάβει ο Δήμος Άνδρου από κάθε πηγή σχετικά με την αποκατάσταση πάσης φύσεως ζημιών και βλαβών που προκλήθηκαν στο νησί από τα έντονα πλημμυρικά φαινόμενα που οδήγησαν στην κήρυξη του νησιού σε κατάσταση έκτακτης.

Και ενώ όλοι περιμέναμε να μάθουμε τι ακριβώς  συνέβη με το συγκεκριμένο έργο και γιατί δεν ολοκληρώθηκε με αποτέλεσμα ο επαρχιακός δρόμος να συνεχίζει να βρίσκεται σε αυτή την οικτρή κατάσταση που βιώνουμε  ως κάτοικοι αυτού του νησιού πληροφορηθήκαμε από τη Διαύγεια ότι  κ. Λοτσάρης, έκανε μήνυση εκ μέρους του δήμου στο Γιάννη Καπάκη γιατί δήθεν δημοσίευσε μέρος του πορίσματος. Επισημαίνουμε, ότι ο έλεγχος αυτός προκλήθηκε  ύστερα  από αναφορά του ίδιου Γιάννη Καπάκη στην Εθνική Αρχή Διαφάνειας και το αποτέλεσμα του ελέγχου  φυσικά  κοινοποιήθηκε στον ίδιο και ΤΟΝ ΔΙΚΑΙΩΝΕΙ ΑΠΟΛΥΤΑ.

Με άλλα λόγια  δεν λέμε κουβέντα για την αλήθεια, αλλά κάνουμε μήνυση σε αυτόν που την επικαλείται. Ρωτάμε τη διοίκηση Λοτσάρη πρέπει να μάθει η ανδριώτικη κοινωνία τι συνέβη ή όχι;

Επειδή το θέμα δεν αφορά ούτε το Γιάννη Καπάκη, ούτε το δήμαρχο προσωπικά,  αλλά είναι ζήτημα δημοκρατίας, διαφάνειας και ενημέρωσης της κοινωνίας, το θέμα περνά στην  ευθύνη των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου και των Παρατάξεων που οφείλουν  να τιμήσουν το ρόλο τους και να αναλάβουν τις ευθύνες τους στη συνεδρίαση της Δευτέρας 15 Μαΐου, ώστε να συζητηθεί δημόσια το θέμα και να μάθει ο ανδριώτικος λαός ποια είναι η αλήθεια.

Εμείς δεν έχουμε να φοβηθούμε ούτε από μηνήσεις, ούτε από εκφοβισμούς ή άλλες κινήσεις εντυπωσιασμού, που αντί να ενημερώνουν αποπροσανατολίζουν. Πάντα θα αναζητάμε την αλήθεια προς όλες τις κατευθύνσεις δημόσια και με κάθε νόμιμο και θεσμικό τρόπο.

Αφήστε ένα σχόλιο

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Εάν θέλετε να λαμβάνετε καθημερινά τα νέα μας καταχωρίστε το email σας στην παρακάτω φόρμα.
Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά. Για περισσότερες πληροφορίες και ενημέρωση σχετικά με τα δικαιώματά σας διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

Video της Ημέρας

Αρχείο

Βρείτε μας και στα Socia Media

© 2018 - 2023 | Ο Περίγυρος της Κινηματογραφικής Λέσχης της Άνδρου | Crafted by  Spirilio