Νέα

“Η Άνδρος της ζωής μας”: Σημαντικό το σημερινό έκτακτο δημοτικό συμβούλιο 19/5/23, 3:30μμ

Με την υπ’ αριθ. 4185/03-05-2023 αίτηση μας ζητήσαμε ενημέρωση και συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο σχετικά με το πόρισμα της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας για το έργο της οδοποιίας της Μεσαριάς, και  τις ενέργειες στις οποίες έχει μέχρι σήμερα προβεί η δημοτική Αρχή προς συμμόρφωση με τις προτάσεις και συστάσεις των Ελεγκτών, καθώς και με τη διαχείριση των τυχόν ευθυνών εις βάρος πολιτικών και υπηρεσιακών στελεχών του Δήμου Άνδρου. Σημειώνεται ότι είναι άγνωστη μέχρι τώρα, η τύχη και προοπτική του συγκεκριμένου έργου, καθώς  τέσσερα χρόνια μετά, όπως προκύπτει από το πόρισμα έχει γίνει μόλις το 1/3.

Επιπλέον, ζητάμε ενημέρωση και παροχή στοιχείων σχετικά με την αποκατάσταση των πάσης φύσεως ζημιών και βλαβών που προκλήθηκαν στο νησί από τα έντονα πλημμυρικά φαινόμενα που  οδήγησαν στην κήρυξη του νησιού σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης σχεδόν καθόλη τη διάρκεια της θητεία της παρούσας δημοτικής αρχής.

Τελικά, ο  πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Μπάλλας ως όφειλε σύμφωνα με τον κανονισμό του ΔΣ, όρισε συνεδρίαση για σήμερα, Παρασκευή  και ώρα:15.30 δια ζώσης συμπεριλαμβάνοντας μαζί για συζήτηση και τα θέματα που απέσυρε από την προηγούμενη συνεδρίαση και σχετίζονται με το όλο θέμα:

  1. Έγκριση χορήγησης παράτασης (οριακή προθεσμία) ολοκλήρωσης του έργου «Αποκαταστάσεις οδικού δικτύου- αντιμετώπιση καταστροφών & βελτίωση δικτύων ύδρευσης Ν. Άνδρου»
  2. Έγκριση χορήγησης παράτασης (οριακή προθεσμία) ολοκλήρωσης του έργου «Δράσεις για τη βελτίωση της αγροτικής οδοποιίας Δήμου Άνδρου»

Είναι η πρώτη φορά που ευελπιστούμε  ότι θα γίνει πραγματική και ουσιαστική συζήτηση για το πως η διοίκηση του δήμου προγραμματίζει, σχεδιάζει, εκτελεί και ολοκληρώνει  έργα με τη διαδικασία του κατεπείγοντος και με απευθείας αναθέσεις.

Να θυμίσουμε ότι σε όλη τη δημοτική περίοδο επιμείναμε και θα εξακολουθήσουμε να επιμένουμε στο πλαίσιο της διαφάνειας και της χρηστής διοίκησής στην τήρηση των κανόνων νομιμότητας και την ουσιαστική αξιοποίησή των οικονομικών πόρων του δήμου για την επίλυση των πραγματικών προβλημάτων που υπάρχουν ή ανακύπτουν στην πορεία, καταθέτοντας προτάσεις, ελέγχοντας τις αποφάσεις τις διοίκησης, αλλά και καταγγέλλοντας με κάθε νόμιμο τρόπο σε κάθε αρμόδια αρχή τυχόν παρατυπίες που διαπιστώναμε.

Οι πολιτικοί αντίπαλοι μας κατηγορούν ότι επιδιώκοντας τη νομιμότητα φρενάρουμε τα έργα και ότι πρέπει να υποταχθούμε στη λογική της αξιοποίησης των όποιων χρηματοδοτήσεων και ας γίνουν τα έργα, όπως να’ ναι (!). Με άλλα λόγια. «Πάμε και όπου βγει» και λογαριασμό δε δίνουμε  και αν προκύψουν προβλήματα, τα αντιμετωπίζουμε στην πορεία. Είναι η πάγια λογική που μας οδήγησε εδώ που βρισκόμαστε τώρα και αυτοί που βγαίνουν  κερδισμένοι συνήθως είναι οι  εργολάβοι και τα λαμόγια.

Μια και βρισκόμαστε μπροστά σε χρόνο δημοτικών εκλογών είναι ίσως μοναδική ευκαιρία όλοι αυτοί που διοικούσαν, διοικούν και αυτοί που φιλοδοξούν να εκτεθούν για να διοικήσουν και στο μέλλον τον τόπο να πάρουν θέση.

Επίσης, όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι πρέπει να  καταλάβουμε  ότι η θέση και ο ρόλος μας είναι πολύ υπεύθυνος έναντι των πολιτών, καθώς η ψήφος που μας δίνουν οι συμπολίτες μας εκτός από τιμητική δεν είναι λευκή,  αντίθετα συνεπάγεται πολλαπλές και ουσιαστικές υποχρεώσεις.

Καλούμε όλους τους συμπολίτες μας να παρακολουθήσουν τη διαδικασία και τους δημοτικούς συμβούλους να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να τιμήσουν την εμπιστοσύνη που τους έχει περιλάβει ο κόσμος με τη  εκλογή του. Η λύση στα προβλήματα δεν είναι οι μηνύσεις που είναι εύκολες και είναι κυρίως για εντυπωσιασμό, αλλά η συζήτηση, ενημέρωση διαφάνεια και η ουσιαστική συμμετοχή και η επιρροή των πολιτών στη λήψη αποφάσεων, καθώς αποτελεί τον πυρήνα της ίδιας της έννοιας της δημοκρατίας».

Γιάννης Καπάκης

Επικεφαλής ελάσσονος αντιπολίτευσης

Αφήστε ένα σχόλιο

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Εάν θέλετε να λαμβάνετε καθημερινά τα νέα μας καταχωρίστε το email σας στην παρακάτω φόρμα.
Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά. Για περισσότερες πληροφορίες και ενημέρωση σχετικά με τα δικαιώματά σας διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

Video της Ημέρας

Αρχείο

Βρείτε μας και στα Socia Media

© 2018 - 2023 | Ο Περίγυρος της Κινηματογραφικής Λέσχης της Άνδρου | Crafted by  Spirilio