Νέα

Ο Βέλγος Γιόχαν Γκριμονπρέζ φτιάχνει τις ταινίες του στην Παλιόπολη και φτάνει μέχρι τα Όσκαρ

Ο Βέλγος σκηνοθέτης Γιόχαν Γκριμονπρέζ ερωτεύτηκε την Άνδρο από την πρώτη στιγμή που πάτησε στο νησί με την σύντροφό του πριν 15 χρόνια και χάρηκε πάρα πολύ όταν κατάφερε και αγόρασε ένα παλιό ανακαινισμένο σπίτι  στη κάτω Παλιόπολη.

Το καλό τρίτωσε σε λίγο, όταν με την βοήθεια της τεχνολογίας κατάφερε να δουλεύει στο σπίτι του, να μοντάρει δηλαδή τις ταινίες του στο κομπιούτερ του και από την πόρτα της σάλας του να βλέπει τη θάλασσα της Παλιόπολης.

Πρώτη ταινία που δούλεψε στη Παλιόπολη ήταν το ντοκιμαντέρ “Ο κόσμος της σκιάς”  (Shadow world) που ερευνούσε το πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων διεθνές εμπόριο όπλων.

Ακολούθησε το ντοκιμαντέρ “Σάουντρακ για Ένα Πραξικόπημα”  (Soundtrack to a Coup d’Etat) που βραβεύτηκε σε πολλά φεστιβάλ ήταν υποψήφιο για όσκαρ το 2025  και θεωρείται η καλύτερη ως τώρα ταινία του, ένα ιστορικά πολυδιάστατο και κινηματογραφικά ολόφρεσκο ντοκιμαντέρ  που αναδεικνύει με ευφάνταστο τρόπο τη σχέση πολιτικής, ποπ κουλτούρας και λαϊκού θεάματος.

Την ταινία “Σάουντρακ για Ένα Πραξικόπημα” θα την προβάλλει την Κυριακή 10 Αυγούστου 2025 η Κινηματογραφική Λέσχη Άνδρου

στη Σινέ αυλή, μαζί με την 9λεπτη ταινία “Four Chambers to the Heart” που έφτιαξε ο Γιόχαν μαζί με τον Κώστα Ιωαννίδη  στον Άγιο Πέτρο.

Αφήστε ένα σχόλιο

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Εάν θέλετε να λαμβάνετε καθημερινά τα νέα μας καταχωρίστε το email σας στην παρακάτω φόρμα.
Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά. Για περισσότερες πληροφορίες και ενημέρωση σχετικά με τα δικαιώματά σας διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

Video της Ημέρας

Αρχείο

Βρείτε μας και στα Socia Media

© 2018 - 2023 | Ο Περίγυρος της Κινηματογραφικής Λέσχης της Άνδρου | Crafted by  Spirilio