Αφιέρωμα στην Άνδρο στα μεγαλύτερα περιοδικά για πεζοπορία στην Ολλανδία !Τα καθαρά, σηματοδοτημένα μονοπάτια & η συστηματική προβολή της Άνδρου στην Ολλανδία φέρνουν καρπούς !

Στο περιοδικό Oppad καθώς και στον έντυπο οδηγό του μεγαλύτερου ταξιδιωτικού οργανισμού της Ολλανδίας, της SNP φιλοξενείται η Άνδρος με πολυσέλιδο αφιέρωμα το Δεκέμβριο του 2016. Τα έντυπα έχουν κοινό αναγνωστών που αγγίζει τις 90 χιλιάδες περιπατητές σύμφωνα με στοιχεία του εθελοντή συνεργάτη μας στην Ολλανδία Gerard Kleijne. Κι όλα ξεκινούν ως εξής …:

Η φροντίδα των μονοπατιών των τελευταίων ετών και η Ευρωπαϊκή πιστοποίηση που ακολούθησε έφεραν σημαντικές συνεργασίες ήδη από τα τέλη του 2015, με εξειδικευμένους ταξιδιωτικούς οργανισμούς ταξιδιών φύσης (nature travel) της Ολλανδίας. Σημαντικότερη συνεργασία αυτή που πραγματοποιήθηκε με την SNP, στα πλαίσια της οποίας σχεδιάστηκαν και υλοποιούνται :

2 ταξίδια εθελοντικής εργασίας ετησίως (άνοιξη & φθινόπωρο), όπου group 10-15 Ολλανδών εθελοντών επισκέπτονται και διαμένουν στην Άνδρο με δικά τους έξοδα, βοηθώντας καθημερινά σε καθαρισμούς μονοπατιών
10 ήμερης διάρκειας ταξίδια στην Άνδρο μεμονωμένων επισκεπτών που περπατούν το μεγαλύτερο μέρος της πιστοποιημένης διαδρομής μοιράζοντας τη διαμονή τους σε Κόρθι, Χώρα, Μπατσί και Γαύριο


Κατά τη διάρκεια της χρονιάς που πέρασε η SNP πραγματοποίησε στη περιοδική της έκδοση που λαμβάνουν 35 χιλιάδες συνδρομητές 4 δημοσιεύσεις για την Άνδρο, τα μονοπάτια και τη προσπάθεια Andros Routes.

Πέρσι την άνοιξη δημοσιογράφος και φωτογράφος του ταξιδιωτικού οργανισμού επισκέφθηκαν την Άνδρο και περπάτησαν το μεγαλύτερο τμήμα της πιστοποιημένης διαδρομής. Προϊόν της επίσκεψης αυτής 6σέλιδη παρουσίαση της Άνδρου στην τελευταία έκδοση του 2016 αλλά και στο περιοδικό Oppad.

Στο αφιέρωμα παρουσιάζονται στιγμιότυπα από διάφορα μέρη της Άνδρου, πεζοπορίες στη Χώρα, στο Κόρθι, επίσκεψη στη Μονή Παναχράντου και σε φιλόξενους κατοίκους της Άνδρου καθώς το ανοιξιάτικο ταξίδι Ολλανδών εθελοντών που ήρθαν προκειμένου να υποστηρίξουν τους καθαρισμούς μονοπατιών και να γνωρίσουν την Άνδρο «από μέσα».

Οι κρατήσεις για το 10ήμερο ταξίδι πεζοπορίας στην Άνδρο τη φετινή σαιζόν και συγκεκριμένα για την περίοδο από αρχές Απριλίου έως Μάιο εμφανίζουν σημαντικά αυξητικές τάσεις σε σχέση με πέρσι. Πέραν της SNP, αρκετά άλλα μικρότερα ταξιδιωτικά γραφεία επικοινώνησαν μαζί μας για να πάρουν περισσότερα στοιχεία για τα μονοπάτια καθώς οργανώνουν αντίστοιχα ταξίδια την ερχόμενη άνοιξη.

Συμπέρασμα : η φροντίδα των πόρων της Άνδρου είναι η δυνατότερη τουριστική προβολή ! Αυτή που από μόνη της κινητοποιεί δημοσιότητα και φέρνει επισκέπτες στο νησί μας… ας βάλουμε όλοι το χεράκι μας…! ( androsroutes.gr ),  φωτογραφίες και από το ( http://www.oppad.nl/ )

2 Σχόλια

 1. Σοφία Μόρφη

  Ελπιδοφόρα νέα. Ευχάριστα νέα. Φυσικά πρέπει να δοθεί συνέχεια με πολλές προσπάθειες, από όλους μας, σε αυτό το ωραίο ξεκίνημα.
  Όμως δεν πρέπει να γίνει κάτι σοβαρό με την πρώτη εντύπωση που αποκομίζει κάποιος από την Άνδρο;
  Αναφέρομαι στο λιμάνι του Γαυρίου. Στις περιόδους τουριστικής αιχμής, το απροσπέλαστο λιμάνι από «λαμαρίνα» γίνεται ανυπόφορο για τους ντόπιους κατοίκους, τους εμπόρους για τα μαγαζιά τους στην παραλία, εξαιτίας των αυτοκινήτων που παρκάρουν μπροστά στους πελάτες τους, τους μόνιμους τουρίστες του νησιού που δεν μπορούν πια να περπατήσουν και θα αφήσουν αυτή την επιλογή για κάτι πιο ανθρώπινο, γίνεται η χειρότερη εικόνα στο μυαλό των περαστικών ταξιδιωτών, για την ιδέα που σχηματίζουν αλλά και των φωτογραφικών μηχανών τους, που θα την πολλαπλασιάσουν, στα ΜΜΕ,και αλλαχού… …
  Παρακαλώ κάντε κάτι… Ας το σκεφθούν τουλάχιστον οι αρμόδιοι φορείς και να προβληματισθούν. πρόκειται για την πρώτη εικόνα!

 2. Ανωνυμος

  Ενα μεγαλο μπραβο στους πρωτοπόρους που ξεκιςαν Και Αναδιξαν τα μονοπάτια μας και ολλη τους Γνωρίζουμε ποιοι ειναι και με την Περλα παρόν ΘΖ Νυ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *