Αγίου Τρύφωνα στης Φωφώς

Τη Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2017, του Αγίου Τρύφωνα, οι Λειβαδιανοί  μετά την εκκλησία και  με τα μπουκαλάκια με  τον αγιασμό που θα ρίξουν αύριο στους μπαξέδες τους,  πήγαν στης Φωφώς που πάντα τέτοια μέρα τους  έχει κέρασμα.

Πολλοί δεν ήταν, μόνο τα 2 μεγάλα τραπέζια πιάσανε και δω  κάτσανε χωριστά, στο ένα οι άντρες στο άλλο οι γυναίκες.

Μπαξεβαναίοι μόνο η κα Μοσχούλα, η κα Μαρία, ο  Λωνίδας ο «Βλήτος»,  ο κ. Δημήτρης, ο κ. Γιάννης άντε και  ο κ.  Χρήστος.

Στη παρέα ήρθε  ο Βαγγέλης Παπαδάκης με τον Γιώργο Κοντομάρκο που καταγράφουν τα εσπεριδοειδή της Άνδρου και  κουβέντα έγινε για τα τα νερά, το παλιό λεμόνι με το μπιμπίκι, το πορτοκαλί στρώμα στους μπαξέδες και τα εντομοκτόνα που δεν κάνουν τίποτα.

Η 82χρονη Μοσχούλα Γαβριήλ σέρβιρε  καφέδες και  τσάγια

και μετά αφού έφυγαν όλοι θυμήθηκε τη γιορτή του Αγίου Τρύφωνα σε Χώρα και Κόρθι  στα μικράτα της.    (σε βίντεο οσονούπω)


3 Σχόλια

  1. Ανωνυμος

    Πολύ σωστά τα παλιά χρόνια είχαμε τα χωριά γεμάτα κόσμο από όλες τις ηλικίες είχαμε από ένα μέχρι τρία καφενεία Το κάθε χωριό όταν ήταν πανηγύρι όλα τα καφενεία το γιόρταζαν μέχρι το πρωί ο κόσμος Κουρασμένος αλλά χαρούμενος χωρίς άγχος Ένα βιολί ένα λαούτο μία τσαμπούνα πακέτο για την διασκέδαση Ήταν καλύτερα χρόνια πιο Αγνά θζ my

  2. Συγχαρητήρια σας αξίζουν που διατηρήτε τα ωραία ανδριώτικα έθιμακαι πανηγύρια ποσα χρόνια πίσω με πήγατε με το ωραίο Κορθιανό πανηγύρι του αγίου Τριφωνα με τους τρείς χορούς που έπρεπε να περάσουμε και απ τους τρεις και γλέντι ως το πρωί . Αχ τι ωραία χρόνια!!!!

  3. Ανωνυμος

    Μπράβο και του χρόνου ωραία παρέα ωραία μεζεδάκια από την Φωφώ με την Μοσχούλα βοηθό ωραία και το Βαγγέλη με τις φωτογραφίες του θαύμα Πάντα τέτοια θζny

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *