Νέο αίτημα του Δήμου για ενίσχυση του Αστυνομικού Τμήματος Άνδρου

Έγγραφο αίτημα απέστειλε ο Δήμαρχος Άνδρου κ. Θεοδόσης Σουσούδης, με παραλήπτες τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη, κ. Νικόλαο Τόσκα και τον αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, κ. Κωνσταντίνο Τσουβάλα, ζητώντας την ενίσχυση του Αστυνομικού Τμήματος της Άνδρου. Το αίτημα κοινοποιήθηκε και στον Αστυνομικό Διευθυντή Κυκλάδων, κ. Δημήτριο Αυγερινό.
Η συρρίκνωση της αστυνομικής δύναμης στην Άνδρο -το δεύτερο σε έκταση νησί των Κυκλάδων- έχει ως αποτέλεσμα τη ανεπαρκή κάλυψη των αναγκών των πολιτών και σε συνδυασμό με τη -σε ορισμένες περιπτώσεις- αυξημένη παραβατικότητα και εγκληματικότητα, προκαλείται έντονη ανησυχία στην τοπική κοινωνία. Τα προβλήματα δε μεγεθύνονται κατά τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου, όταν και ο πληθυσμός του νησιού υπερτριπλασιάζεται.
Ο κ. Σουσούδης απευθύνει για ακόμη μία φορά έκκληση ανταπόκρισης στο αίτημα του Δήμου για ενίσχυση του Αστυνομικού Τμήματος Άνδρου, με στόχο και σκοπό την καλύτερη αστυνόμευση και ασφάλεια των πολιτών, που αποτελεί αναφαίρετο και ιερό δικαίωμα τους.
Από την πλευρά της, η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Κυκλάδων έχει επανειλημμένως αναφερθεί στο θέμα της έλλειψης αστυνομικού προσωπικού, υπογραμμίζοντας αφενός τον μεγάλο αριθμό κενών οργανικών θέσεων και αφετέρου τα οξύτατα προβλήματα που καλούνται να επιλύσουν.
Υπενθυμίζεται ότι πριν από έναν χρόνο περίπου και συγκεκριμένα στις 13 Ιουνίου 2016, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου συζητήθηκε το αίτημα της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Κυκλάδων, σύμφωνα με το οποίο ζητήθηκε η ενίσχυση με μόνιμο προσωπικό όλων των Υπηρεσιών των νησιών, αλλά και η τοποθέτηση των δόκιμων αστυφυλάκων από τις αρχές Ιουνίου ώστε να αντεπεξέρχονται στις απαιτήσεις της τουριστικής περιόδου.
Ακολουθεί η επιστολή του Δημάρχου Άνδρου προς τους κ.κ. Τόσκα και Τσουβάλα, με κοινοποίηση στον κ. Αυγερινό:

«Άνδρος 29/08/2017
Αρ. Πρωτ.: 6792

Θέμα: Ενίσχυση στο Αστυνομικό Τμήμα Άνδρου
Η Άνδρος είναι ένα νησί με 4 πόλεις, 64 χωριά και πολλούς οικισμούς, με πληθυσμό 10.000 κατοίκους τον χειμώνα, που από τον Μάιο μέχρι τον Σεπτέμβριο υπερτριπλασιάζεται. Είναι ένα μεγάλο νησί, το δεύτερο σε έκταση των Κυκλάδων, με μεγάλες χιλιομετρικές αποστάσεις.
Θυμίζουμε, πως ήδη υπάρχουν μεγάλα και ανεξιχνίαστα μέχρι σήμερα εγκλήματα. Αυτά και σε συνδυασμό με την αυξημένη παραβατικότητα και εγκληματικότητα σε ορισμένες περιπτώσεις καθιστούν την τοπική κοινωνία πολύ ανήσυχη.
Για τους παραπάνω λόγους παρακαλώ πολύ όπως ενισχύσετε το Αστυνομικό Τμήμα Άνδρου, καθόσον το υφιστάμενο προσωπικό της Αστυνομικής Διεύθυνσης δεν επαρκεί για τις ανάγκες αστυνόμευσης της Νήσου Άνδρου.
Ύστερα δε και από τη μετάθεση – απομάκρυνση τεσσάρων ατόμων από το εν λόγω τμήμα, το πρόβλημα καθίσταται πλέον εντονότερο.
Παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες.
Στη διάθεσή σας για κάθε περαιτέρω διευκρίνιση και συνεργασία.
Ο Δήμαρχος Άνδρου
Θεοδόσης Σουσούδης».

 

3 Σχόλια

 1. ΑΝΕΥ ΛΟΓΟΥ ΥΠΑΡΞΗΣ

  Να μας πουν τι έκαναν οι λίγοι ή πολλοί στα εξής:
  Αμέτρητες ζωοκλοπές
  Διακίνηση ναρκωτικών
  Κυκλοφοριακό τρελλοκομείο
  Φόνοι
  Εξαφάνιση-εξαύλωση-εξάχνωση του Νικολού (ή όπως αλλιώς μπορούν να την περιγράψουν)
  ……………………………………………………………………………………………………………………………………….
  είναι ΤΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟ ΣΟ ανύπαρκτοι , ΤΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΣΟ αδιάφοροι που δεν βλέπω κνένα λόγο να υπάρχουν στο νησί!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 2. Ανωνυμος

  Καλά κάνει ο δήμαρχος και προσπαθεί να ενισχύσει την αστυνομία στην Άνδρο Η Άνδρος είναι ένα μεγάλο νησί σε έκταση υπάρχουν μέρη που Μπορούν να το εκμεταλλευτούν για διάφορες καλλιέργειες όπως Έγινε στο παρελθόν και που ξέρουμε αν υπάρχουν και τώρα και πολλοί από μας αποφεύγουμε να δίνουμε πληροφορίες αστυνομία λόγω φόβου η συγγένειας Στο παρελθόν είχαμε αρκετά όπως εξαφανισμός του Νικόλα Άγριο έγκλημα κλεψίματα Λιμενικό προσπαθώντας να βρει κάποιος χωρίς αποτελέσματα Άρα κάτι φταίει χρειαζόμαστε Χρειάζομαι σε αστυνομικούς που έχουν εμπειρία που μπορεί να προσφέρουν κατευθείαν στο Έγκλημα στην κλεψιά Και ό,τι άλλο προκύψει Θζ ny

 3. ΛΥΣΗ: Η ΠΛΗΡΗΣ ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗ

  Πρόβλημα είναι η αναποτελεσματικότητα
  Πρόβλημα είναι η επιλεκτική όραση
  Πρόβλημα είναι η αδιαφορία στις υποδείξεις προβλημάτων από τους πολίτες
  Το μικρότερο πρόβλημα είναι ο μικρός αριθμός οργάνων

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *