Άλλος για καρπούζια και πεπόνια από το Βαρίδι

Ένας χαμός ,  αυτές τις μέρες στο λιμάνι του Γαυρίου με τα βαπόρια και τους επιβάτες που πηγαινοέρχονται, αλλά και ένας μικρός χαμός την ίδια ώρα στην άκρη του λιμανιού που ο Νίκος Ζούρας, ο Πέτρος ο Μπόθος και ο Νίκος Χέλμης με τα φορτηγά τους φέρνουν για πούληση  ζαρζαβατικά και φρούτα από τα κτήματά τους  στο Βαρίδι και το Καλιβάρι και Αμόλοχο, νάταν άλλος μήνας ,θα έρχονταν και πιο συχνά μέσα, προς Χώρα  αλλά τον Αύγουστο κάτι δύσκολο.

 

 

 

4 Σχόλια

 1. Κατερίνα Ξαρχοπούλου

  η αυτάρκεια σε τρόφιμα με μποστάνι στον κήπο μας ή στο μπαλκόνι μας είναι επιτακτική ανάγκη. Η επιστροφή στην καλλιέργεια της γης είναι μεγάλη ανοιχτή πληγή για όλον τον σύγχρονο κόσμο. Πότε πια θα το καταλάβουν όσοι έχουν χωράφια που τα αφήσαν χέρσα;

 2. ΑΚ

  Και ο ίδιος που ενδιαφέρομαι να νοικιασω για να καλλιεργήσω σε αυτή τη κλιμακα χωρίς να έχω γη μου ζητουν μέχρι και 350E το μηνα ενοίκιο … χμμμ όχι ενθαρρυντικό! Θα ανακάμψουν άραγε ποτές τα Λιβάδια και άλλα καμένα από την υπερβόσκηση χωράφια? Από ποιον?

 3. Ανώνυμος

  Μία φορά κι έναν καιρό κατέβαιναν εμπορεύματα Από την Αρνί Βουρκωτή και Άχλα τώρα είναι όλα ξεραΐλα θζny

  • Γ, ΞΑΝΘΟΣ

   Ούτε στο Βουνί πια υπάρχει παραγωγή. Επίσης όλοι οι κάμποι Λειβαδίων κα Λουριών έγιναν αντιπαραγωγικοί και ανενεργείς. Γιατί αποκτήθηκαν από ιδιοκτήτες που δεν έχουν τη γη ως επάγγελμα αλλά ως τρόπο επένδυσης. Η εγκατάλειψη της γής είναι και κοινωνικοοικονομικό φαινόμενο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *