Ανακοίνωση Δήμου Άνδρου για τις παιδικές χαρές


Συνεδρίασε την Δευτέρα, το Περιφερειακό Συμβούλιο και πήρε την απόφαση με πλειοψηφία, για συγχρηματοδότηση τριών Παιδικών Χαρών του Δήμου Άνδρου.
Ευχαριστούμε τον Περιφερειάρχη κ. Γ. Χατζημάρκο που ανταποκρίθηκε από την πρώτη στιγμή και είχε δεσμευτεί για χρηματική βοήθεια ύψους 85.000 ευρώ. Η απόφασή του αυτή οριστικοποιήθηκε με την σύμφωνη γνώμη του Περιφερειακού Συμβουλίου. Ευχαριστούμε επίσης τον Αντ/χη κ. Γ. Λεονταρίτη και τον Έπαρχο κ. Δ. Λότσαρη.
Ως γνωστό από το 2014 ο Δήμος Άνδρου, όπως και κάθε Δήμος στην Ελλάδα, ήταν υποχρεωμένος να βάλει «λουκέτο» σε όλες τις παιδικές χαρές της Άνδρου, λόγω ακαταλληλότητας και επικινδυνότητας. Με νόμο του κράτους ΟΛΕΣ οι παιδικές χαρές έπρεπε να κλείσουν, μέχρι να επανακατασκευαστούν και να πιστοποιηθούν.
Το δημοτικό συμβούλιο είχε αποφασίσει ύστερα από εισήγηση του Δημάρχου και της Εκτελεστικής Επιτροπής του Δήμου, να ξεκινήσουν οι εργασίες στις κεντρικές παιδικές χαρές του Γαυρίου, του Μπατσίου και στη παιδική του Νειμποριού της Χώρας.
Ολοκληρώθηκαν οι μελέτες για τις ως άνω παιδικές χαρές από την τεχνική υπηρεσία του Δήμου και το κόστος της κατασκευής-πιστοποίησης ανήλθε στο ύψος των 132.000 ευρώ.
Η Περιφέρεια ως συγχρηματοδότης συνεισφέρει με 85.000 ευρώ και ο Δήμος Άνδρου με 47.000 ευρώ.
Ο Δήμος μας προχωρεί και στην πιστοποίηση και άλλων παιδικών χαρών του νησιού μας, περιμένοντας συγχρόνως την απόφαση της Κυβέρνησης για χρηματοδότηση-συγχρηματοδότηση των εν λόγω έργων.
Το κόστος κατασκευής είναι υψηλό και ο Δήμος Άνδρου με την βοήθεια της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου και ενδεχομένως και του Υπουργείου Εσωτερικών θα αποκαταστήσει μία προς μία όλες τις παιδικές χαρές του νησιού.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *