Ανεξαρτητοποιούνται τρεις δημοτικοί σύμβουλοι από τον συνδυασμό του Δημάρχου Άνδρου,

Τρεις  Σύμβουλοι του Δήμου Άνδρου, σήμερα Πέμπτη 30 Μαρτίου 2017,   με επιστολή τους προς τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου ανεξαρτητοποιήθηκαν από την δημοτική παρἀταξη «Νέοι Ορίζοντες» η οποία χάνει πλέον τη πλειοψηφία στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Η επιστολή τους:

30 Μαρτίου 2017
Προς
κ. Πρόεδρο Δ.Σ Δήμου Άνδρου
Κοινοποίηση
κ. Δήμαρχο Δήμου Άνδρου
Μέλη Δημ. Συμβουλίου

Στις δημοτικές εκλογές της 18ης Μαΐου του έτους 2014 συμμετείχαμε στη Δημοτική παράταξη «Νέοι Ορίζοντες» όπου αναδειχτήκαμε δημοτικοί σύμβουλοι στη Δημοτική Ενότητα Υδρούσας.
Ξεκινήσαμε με όρεξη και διάθεση να προσφέρουμε φιλότιμα στην μεγάλη προσπάθεια της επίλυσης των σοβαρών προβλημάτων του νησιού μας. Όλοι γνωρίζαμε ότι έπρεπε με άμεσο και δραστικό τρόπο να προχωρήσουμε τη διαδικασία χωροθέτησης των απορριμμάτων. Η παράταξη «Νέοι Ορίζοντες» με την οποία συνεργαστήκαμε έδωσε μάχη να ανατρέψει από το 2012 την προτεινόμενη, θέση «Πλούσκα» ως χώρο δημιουργίας ΧΥΤΥ, δεδομένου ότι ήταν πλήρως ακατάλληλη για αυτήν τη δραστηριότητα.
Συγκεκριμένα επηρεάζει τον Υδροφόρο ορίζοντα, το νερό των γεωτρήσεων του Μπατσίου, δεν υπάρχει δρόμος πρόσβασης με το πλάτος που απαιτείται ώστε να μην υπάρχει κίνδυνος σοβαρών ατυχημάτων, δεν ικανοποιείται το κριτήριο της κεντροβαρικότητας οπότε όλοι οι δημότες για μια ζωή θα πληρώνουν με τεράστιο κόστος την επιλογή αυτή.
Προεκλογικά δεσμευτήκαμε σε όλους τους κατοίκους της περιοχής ότι σε καμία περίπτωση δε θα προχωρούσε η χωροθέτηση στη θέση «Πλούσκα», αντίθετα θα εκπονείτο νέα μελέτη από μηδενική βάση και εφαρμογή επιστημονικών κριτηρίων, για την εύρεση νέων θέσεων χυτύ ώστε άμεσα και αποτελεσματικά να κλείσει η μεγάλη αυτή πληγή για το νησί μας.
Αυτά που ακολούθησαν ξεπέρασαν κάθε όριο της φαντασίας μας, τόσο όσον αφορά στον τρόπο διαχείρισης των προβλημάτων μικρών και μεγάλων όσο και σε επίπεδο συμπεριφορών εκ μέρους του Δημάρχου.
Συγκεκριμένα, πολύ σύντομα μετά την σύνθεση του Δημοτικού Συμβουλίου ο Δήμαρχος με την κλειστή ηγετική του ομάδα προχώρησε σε μια σειρά αδιαφανών ενεργειών στο σοβαρότατο θέμα της χωροθέτησης ΧΥΤΥ (περίπτωση Καμπανού, αλλαγές κριτηρίων μελέτης, ανατροπή αποφάσεων εντός λίγων ημερών αναιτιολόγητα ). Έτσι ο Δήμαρχος, αντί να τηρήσει το συμβόλαιο τιμής με τους κατοίκους της περιοχής (άλλωστε είχε υφαρπάξει την ψήφο τους) υποστήριξε μετά μανίας την εν λόγω χωροθέτηση που αποτελεί τεράστιο πλήγμα για την περιοχή. Εμείς συνεπείς στις προεκλογικές δεσμεύσεις μας σταθήκαμε πλάι στους κατοίκους που συνέχισαν να δίνουν τον αγώνα τους για την ανατροπή της εν λόγω χωροθέτησης.

Εμείς εμβρόντητοι από την αλλαγή στάσης δημάρχου και των στενών συνεργατών του προσπαθήσαμε να επικοινωνήσουμε με πολιτικά επιχειρήματα με αποτέλεσμα να γίνουμε δέκτες επιθετικής συμπεριφοράς , ύβρεων και συκοφαντιών. Επιπλέον ο Δήμαρχος εφαρμόζοντας αναχρονιστικές μεθόδους του τύπου «διαίρει και βασίλευε» οδήγησε σε πόλωση τους κατοίκους από διαφορετικές περιοχές με αφορμή την χωροθέτηση του ΧΥΤΥ. Το σοβαρότερο όλων είναι ότι αδυνατεί να ακούσει τις διαφορετικές απόψεις και με κριτική σκέψη και νηφαλιότητα να συνθέσει και να αποφασίσει. Ο κ. Σουσούδης παραπληροφορεί και κινδυνολογεί αναφέροντας ότι τα σκουπίδια θα μείνουν στους δρόμους. Αποφεύγει συστηματικά να ενημερώσει τους Ανδριώτες για τις ενέργειές του που αφορούν στη σημερινή διαχείριση των απορριμμάτων. Επιπλέον συγχέει σκοπίμως την διαχείριση με την χωροθέτηση χυτύ και δεν κάνει καμία αναφορά στις ενέργειές του για τη διαχείριση των απορριμμάτων μέχρι την κατασκευή ΧΥΤΥ στην οποιαδήποτε θέση, για την οποία απαιτείται χρονικό διάστημα τουλάχιστον 5 ετών.
Αλαζονική συμπεριφορά και έντονα ξεσπάσματα συμπεριφοράς εναντίον μας και όχι μόνο, συνοδευόμενα ενίοτε και από χειρονομίες μας οδηγούν πλέον σε ανησυχητικές σκέψεις σχετικά με την πορεία των δημοτικών θεμάτων.
Ακολούθως γίνεται ολοφάνερο ότι δεν υπάρχει ομάδα και συλλογικό πνεύμα για τον δύσκολο και καθημερινό αγώνα που είχαμε χρέος να δώσουμε και να τιμήσουμε την εμπιστοσύνη των συμπολιτών μας.
Γίνεται φανερή η υποβάθμιση της λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου, όπου ενώ θα έπρεπε να είναι πεδίο σύνθεσης απόψεων και διαλόγου για τα μείζονος σημασίας θέματα του νησιού μας, λειτουργεί απλώς διεκπεραιωτικά, αγνοώντας την κατάθεση αξιόλογων προτάσεων από δημοτικούς συμβούλους και πολίτες. Είναι πλέον σύνηθες φαινόμενο οι δημοτικοί σύμβουλοι να αντιμετωπίζονται σαν διακοσμητικά στοιχεία που ο ρόλος τους είναι να επικυρώνουν με την ψήφο τους ειλημμένες αποφάσεις.
Έτσι λοιπόν μετά από δυόμιση χρόνια και παρά τις συνεχείς μας οχλήσεις προς τον Δήμαρχο, οι προεκλογικές μας θέσεις παραμένουν ανεκπλήρωτες. Ουδέποτε εκπονήθηκε και συζητήθηκε ένα σοβαρό σχέδιο αντιμετώπισης των προβλημάτων που αφορούν στο νησί μας , επικρατεί η υποσχεσιολογία , η αναβλητικότητα και η αδιαφορία για τα προβλήματα των κατοίκων που βράζουν σε όλους τους οικισμούς.
Κάνοντας υπομονή όλο αυτό το διάστημα -αγνοώντας γελοία κειμενάκια στο διαδίκτυο περί δήθεν προσχώρησής μας σε άλλους συνδυασμούς- και δίνοντας την ευκαιρία να αλλάξουν τα κακώς κείμενα είτε με επισημάνσεις μας, είτε και με την διαφοροποίηση της ψήφου μας σε διάφορες ψηφοφορίες, καμία ουσιαστική αλλαγή δεν έγινε στον αδιαφανή και αναποτελεσματικό τρόπο διοίκησης.
Επειδή η συνείδησή μας και το πλαίσιο αρχών που ακολουθούμε στον προσωπικό και επαγγελματικό μας βίο δεν μας επιτρέπουν να στηρίζουμε πλέον αποφάσεις και ενέργειες χωρίς αναπτυξιακό όραμα, και αποτελεσματικές λύσεις για τα σημαντικά προβλήματα αυτού του νησιού, δηλώνουμε ότι αποχωρούμε από την παράταξη της συμπολίτευσης «Νέοι Ορίζοντες» και παραμένουμε στο Δημοτικό Συμβούλιο ως ανεξάρτητοι δημοτικοί σύμβουλοι. Επίσης υποβάλουμε την παραίτησή μας από όλες τις επιτροπές του Δήμου που συμμετέχουμε.
Δεν γίνεται λοιπόν να είμαστε θεατές σε ένα θέατρο σκιών και να παρακολουθούμε παθητικά την αποδιοργάνωση του νησιού σε όλα τα επίπεδα .
Όσο αφορά τους δημοτικούς συμβούλους της Υδρούσας τους γνωρίζουμε ό,τι με αργύρια ψεύτικους τίτλους και αξιώματα άνευ περιεχομένου δεν θα σταματήσουν την ραγδαία υποβάθμιση της περιοχής μας και ολόκληρου του νησιού .

Κάνουμε σαφές ότι από τη θέση των ανεξάρτητων δημοτικών συμβούλων θα συνεχίσουμε να εκφράζουμε δημόσια τις σκέψεις μας, να στηρίζουμε ιδέες, ενέργειες και δράσεις προς την σωστή κατεύθυνση, να ασκούμε καλοπροαίρετη κριτική, να καταθέτουμε προτάσεις και να προσπαθούμε για το καλό του νησιού και τα συμφέροντα των δημοτών.
Για εμάς, η ειλικρίνεια, η εντιμότητα και ο σεβασμός προς τους συντοπίτες μας που μας εμπιστεύθηκαν και προς τους οποίους λογοδοτούμε , είναι αξίες μη διαπραγματεύσιμες.

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Άνδρου

Βολίκα Άννα
Βόσσος Άνδρέας
Μαμάη Μαρία

13 Σχόλια

 1. Αλλόφρων

  Αααχ τι ωραία ατμόσφαιρα. Το θέμα των σκουπίδιών παραμένει άλυτο και σεις μαλώνετε ακόμα για τη θέση (των σκουπιδιών), για την θέση γενικότερα της καρέκλας και για τα ποντίκια που πηδάνε όταν το βαπόρι βουλιάζει. Και επειδή τα βαπόρια σπάνια βουλιάζουν δίπλα στο ντόκο – εκτός κι αν έιναι Παναγία Τήνου-, να θυμηθούμε ότι με το βαπόρι θα βουλιάξουν κι αυτά, πηδήξουν δε πηδήξουν. Τα σχόλια από τα νταμάρια εξαιρετικά!

 2. ΚΑΤΑΚΙΛΙΩΤΗΣ

  ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ,ΠΡΟΣ ΤΗ Ο ΑΛΛΗΛΟΣΠΑΡΑΓΜΟΣ ΑΣ ΜΠΟΥΝ ΤΑ ΜΑΧΑΙΡΙΑ ΜΕΣΑ ΤΟ ΛΑΘΟΣ ΕΓΙΝΕ ΜΕ ΤΗΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟ 2014 ΑΣ ΥΠΟΣΤΟΥΜΕ ΤΙΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΔΙΟΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΕΥΘΥΝΗ, ΤΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΠΟΥ ΠΗΡΕ Ο ΣΟΥΣΟΥΔΗΣ ΗΤΑΝ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΟ , ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΤΕ ΕΔΩ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΑ ΕΙΧΑΜΕ ΣΚΕΦΤΕΙ ΤΟΤΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΠΡΗΝ ΤΗΝ ΑΡΠΑΓΗ ΤΗΣ ΨΗΦΟΥ. ΕΓΩ ΘΑ ΒΟΗΘΗΣΩ ΚΑΠΩΣ ΤΗΝ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΚΑΙ ΘΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΩ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΝΟΜΙΖΩ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΟ ΧΩΡΙΣ ΑΝΤΙΠΑΡΕΘΕΣΗ .Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΚΑΤΑΛΗΛΟΣ ΔΙΟΤΙ 1.ΣΑΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΑΝΔΡΟΥ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΠΡΩΤΑ ΝΑ ΕΙΧΕ ΔΕΙΞΗ ΤΙΣ ΙΚΑΝΟΤΙΤΕΣ ΤΟΥ ΩΣ ΚΑΛΟΣ ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ ΠΟΥ ΣΕΒΕΤΕ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΓΑΠΑΕΙ ΣΤΗΝ ΣΤΕΛΕΧΩΣΗ ΤΟΥ ΣΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΛΠ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ 2.Ο ΔΕΜΑΤΟΠΟΙΗΤΗΣ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΧΕ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΘΕΙ ΕΙΔΗ ΣΤΑ ΣΤΑΥΡΙΑ ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ Ι.ΓΛΥΝΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΕΤΟΣ 2012 , ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΕΥΘΥΝΗ ΤΟΥ ΣΟΥΣΟΥΔΗ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΕΑΝ ΜΗΝΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΘΑ ΕΥΘΥΝΕΤΑΙ Ο ΑΝΔΡΙΩΤΗΣ ΠΟΛΙΤΗΣ Η Ο ΙΔΙΟΣ? 3.ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΧΥΤΥ ΕΧΕΙ ΔΕΣΜΕΥΘΕΙ ΔΗΜΟΣΙΟΣ Ο ΙΔΙΟΣ ΤΕΣΣΕΡΕΙΣ ΦΟΡΕΣ ΚΑΤΑΓΓΕΓΡΑΜΕΝΟ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΙΟ ΟΤΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΕΛΕΤΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΣΥΝΤΑΧΘΕΙ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΕΡΘΕΙ ΠΡΩΤΗ ΒΑΣΕΙ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑΣ Η ΠΛΟΥΣΚΑ ΩΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΕ ΥΨΗΛΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΘΑ ΑΝΑΚΑΛΟΥΣΕ ΕΓΓΡΑΦΟ ΤΟΥ Ι.ΓΛΥΝΟΥ ΠΟΥ ΣΥΝΟΔΕΥΕΤΕ ΤΗΝ ΜΕΛΕΤΗ ΟΤΙ ΘΑ ΣΦΡΑΓΙΣΕΙ ΤΙΣ ΓΕΟΤΡΙΣΗΣ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΜΠΑΤΣΙΟΥ ΚΑΙ ΘΑ ΔΩΣΕΙ ΝΕΡΟ ΑΠΟ ΑΛΛΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ , ΣΦΡΑΓΙΖΟΝΤΑΣ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΕΙ ΥΔΡΟΦΟΡΟΥ ΟΡΙΖΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ,ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΠΡΩΤΟΤΥΠΙΑ , ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΑΝΑΚΑΛΕΣΑΙ ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΘΑ ΒΛΕΠΑΜΕ ΠΟΙΑ ΘΕΣΗ ΣΤΙΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΘΑ ΕΠΕΡΝΕ Η ΠΛΟΥΣΚΑ. 4. Ο ΧΥΤΥ ΓΙΑ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΣΗ ΘΕΛΕΙ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ , ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΩΝ ΤΟ 55% ΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΧΡΟΝΟ ΜΕ ΑΥΞΗΤΙΚΗ ΤΑΣΗ 65% 75% ΔΕΥΤΕΡΟ ΤΡΙΤΟ , ΔΗΛΑΔΗ ΘΑ ΞΥΠΝΗΣΟΥΜΕ ΕΝΑ ΠΡΩΗ ΚΑΙ ΘΑ ΑΝΑΚΥΚΛΩΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΩΣ ΔΙΑ ΜΑΓΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ 5,Ο ΧΥΤΥ ΓΙΑ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΗ ΘΕΛΕΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΩΝ ΕΝΑ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΤΕΣΣΑΡΩΝ ΕΤΩΝ ΕΩΣ ΤΟΤΕ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΣΟΥΣΟΥΔΗ ? ΘΑ ΕΥΘΥΝΕΤΕ Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΤΗΣ ΑΝΔΡΟΥ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΤΗΝ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΝΑ ΠΑΡΕΧΕΙΣ ΤΗΝ ΣΤΙΧΙΩΔΗ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ?

 3. ΤΟ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΠΟΥ ΟΦΕΙΛΟΥΝ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΓΝΩΜΗ

  Οι αστοχίες του μελετητή, η εξ αρχής ανοησία και ανευθυνότητα του προηγούμενου Δημοτικού Συμβουλίου να μην του επιστρέψουν την μελέτη ως ελλειπέστατη, η ξιπασιά του νυν Δημοτικού Συμβουλίου να μην λογοδοτήσει για την αλλαγή της στάσης του ως προς την Πλούσκα, οδήγησαν σε αυτές τις απαράδεκτα διχαστικές κινήσεις. Φαντάζομαι ότι τα έξτρα χρήματα της υδρογεωλογικής θα τα πληρώσουμε οι Δημότες Άνδρου, αντί να αφαιρεθούν από την αμοιβή του αρχικού μελετητή………

 4. Φραντζέσκος Καλλιβρούσης

  Αφού πρώτιστα υποβάλω τον Σεβασμό μου στην Αποφαση των 3 δημοτικών συμβούλων για το γεγονός ότι σίγουρα μόνο εύκολη και υποκινούμενη απο Δόλο δεν μπορεί να χαρακτηριστεί. Αντίθετα τους αναδεικνύει ως προς την σοβαρότητα και το αίσθημα ευθύνης που σίγουρα επικράτησε σε αυτούς έναντι των ψηφοφόρων τους, που πρώτιστα είναι και συμπολίτες τους και δεν θά είχαν πρόσωπο καθαρό να τους αντικρύσουν αν συνέχιζαν να επικουρούν τις παλινωδιακές κινήσεις της Δημοτικής Αρχής.
  – Επί της ουσίας του θέματος θέλω απλά να υπενθυμίσω και να τονίσω ότι αρχικά πιστεύοντας στην δυναμικη και την αξία του Νέου Δημοτικού συνδυασμού το 2014, και επιθυμώντας Οικειοθελώς και Αφιλοκερδώς να συνεισφέρω στην επιτυχημένη πορεία τους προς την επιλυση σημαντικών ζητημάτων (κύρια σε θέματα Υποδομών και έργων Αειφόρου Αναπτυξης) οταν ανέλαβε την Δημοτική Αρχή, ξόδεψα χρόνο και διάθεση και ως Αρχιτέκτων – Μελετητής Μηχανικός, κατέγραψα και επικαιροποίησα 18 διαφορετικές Προτάσεις – Προμελέτες Τεχνικού περιεχομένου (Πολεοδομίας – Χωροταξίας – Εξοικονομησης Ενέργειας – Αναπτυξιακών Δομών), μεταξύ δε αυτών και μια Προμελέτη 3 Εναλλακτικών θέσεων Χωροθέτησης του Νέου Χ.Υ.Τ.Υ. – Χ.Υ.Δ.Υ. ορθότερα και σύμφωνα με την επικαιροποιημένη Νομοθεσία Ελλάδας και Ευρ. Ένωσης – που δεν είχαν ΠΟΤΕ συμπεριληφθεί στις προς εξέταση και που μετά τις γνωστές πλέον παλινωδιακές και άστοχες Μελέτες του επιλεγμένου απο τον Δήμο Μελετητή οδήγησε στην λανθασμένη επιλογή της Πλούσκας και τις μετέπειτα αρνητικές έως ακυρωτικές εξελίξεις από μέρους της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Νοτίου Αιγαίου. Το σχεδόν τραγικό και απο μέρους μου απογοητευτικό είναι ότι παρεδωσα σχετικο ψηφιακό δίσκο Η/Υ (DVD) στον ίδιο τον Θεοδόση Σουσούδη (ως καλό μου φίλο) τον Οκτώβρη του 2014 (κατα την διαρκεια του 6ου Παγκυκλαδικού Συνεδρίου Συλλογων Γυναικών) και σαφώς ΠΡΙΝ την διαδικασία Προσθήκης θέσεων προς εξέταση και την Επιλογή απο τον Μελετητικό φορέα., οπότε καταρρίπτεται οποιαδήποτε δικαιολογία ότι «Δεν είχε λάβει γνώση».

 5. Βασίλειος Πομόνης

  Αγαπητέ Ευάγγελε, διαπιστώνοντας ότι όλοι τα βάζουν με όλους, επειδή δεν είχε ξεκαθαριστεί από πριν τις δημοτικές εκλογές η θέση του κάθε συνδυασμού, ως προς την τοποθεσία του ΧΥΤΥ, θεωρώ ότι είναι λάθος το ότι δεν ασχολείται κανείς με το ποιος είναι σήμερα ο ισχυρότερος πολιτικός στα δημοτικά πράγματα της Άνδρου. Καταθέτω λοιπόν την άποψή μου, ελπίζοντας σε γόνιμο διάλογο, του οποίου βεβαίως η γονιμότητα δεν θα εξαρτάται από το κομπόστ που θα παραχθεί από τον ΧΥΤΥ. Φίλες και φίλοι, αφήστε τον αλληλοσπαραγμό και δοξάστε τον πραγματικό κυρίαρχο της πολιτικής σκηνής. Γειά σου Μανώλη Βάμβουκα, που ρυθμίζεις τις αποφάσεις και ανεβοκατεβάζεις συνδυασμούς. Μπράβο σου και γι’ αυτό που εξακολουθείς με θάρρος να λές ότι «κι’ όμως ο λαός αυτός ψηφίζει!!». Να είσθε καλά και να παραμένετε ψύχραιμοι γιατί με τον αλληλοσπαραγμό κανείς δεν ξέρει τι του ξημερώνει. Βασίλης Πομόνης

 6. Achileus

  Όντως οι παραιτήσεις όλων των Συμβούλων από την παράταξη Σουσούδη είναι δώρο για το νησί διότι έτσι διευκολύνουν την επιστροφή του Δημάρχου στις ρίζες του προκειμένου να βρεθεί κάποιος ΑΞΙΟΣ που να πάρει τα ηνία στα χέρια του και να πράξει επιτέλους ένα ΕΡΓΟ και να προχωρήσει τα σημαντικά θέματα που αφορούν στο νησί με ΠΡΑΞΕΙΣ!
  Αλήθεια αστεία θα είναι η συνάντησή του μεθαύριο με τους Ανδριώτες της Αθήνας όταν θα προσπαθεί να τους πείσει για τα ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΑ της παράταξής του. Με μεγάλη ευκολία θα συμπληρώσει μια μεγάλη λίστα ξεκινώντας με τις ΑΠΩΛΕΙΕΣ των Συμβούλων του. Αλήθεια πόσοι έχουν αποχωρήσει; Ας τους μετρήσουμε λοιπόν.
  1. Φωτεινή Μιχάλη- Σύμβουλος από τη χώρα
  2. Κυριάκος Θωμάς- Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου
  3. Αντώνης Λάβδας- Σύμβουλος υπεύθυνος για τα νερά και την Πολιτική Προστασία
  4. Μίλτος Καρλος- Πρόεδρος τοπικού Γαυρίου
  5. Μαρία Μαμάη- παραίτηση από τη θέση Αντιδημάρχου
  6. Ανδρέα Βόσσος- Δημοτικός Σύμβουλος- Ανεξαρτητοποιήθηκε
  7. Μαρία Μαμάη- Δημ. Σύμβουλος – Ανεξαρτητοποιήθηκε
  8. Άννα Βολίκα- Δημ. Σύμβουλος από Υδρούσα- Ανεξαρτητοποιήθηκε

  Όλοι οι προαναφερθέντες Σϋμβουλοι, αγωνίστηκαν σκληρά και μάζεψαν ψήφους για να εκλεγεί ο δήμαρχος. Όμως εκείνος το ξέχασε και θεώρησε ότι είναι ο αρχηγός και ο Δήμος το παλάτι του. Δεν τους σεβάστηκε, δεν τήρησε τις προεκλογικές του δεσμεύσεις και με εμμονικό τρόπο, οι επιλογές του χρονοτριβούν τις διαδικασίες χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα. Μονίμως κηρήσσει το νησί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης αφού όλο και κάτι συμβαίνει και δεν τηρεί τις προσθεσμίες και έτσι οδηγεί το νησί με μαθηματική ακρίβεια στα βράχια. Τρεις βασικούς λόγους έχουν αναφέρει ο κάθε ένας από τους αποχωρήσαντες Συμβούλους. Ορίστε λοιπόν η λίστα των πεπραγμένων 3 Χ 8 = 24 . 24 ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ οι βασικοί λόγοι που οδηγούν το νησί πρόσω ολοταχώς προς τα βράχια, εκτός και εάν του αγοράσουν εισητήριο για τον τόπο καταγωγής του…και σωθεί το νησί.

 7. ΑΓΓΕΛΟΣ ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ

  Κάτι μου θυμίζει η ιστορία αυτή ,το δημοψήφισμα του ΣΥΡΙΖΑ .Εφόσον ο συνδιασμός ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ είχε στο πρόγραμμά του την απόρριψη της ΠΛΟΥΣΚΑΣ έχουν δίκιο οι τρεις σύμβουλοι.Αν τώρα έχει τις προϋποθέσεις η περιοχή για ΧΥΤΗ κακώς αντιδρούν όσοι αντιδρούν ,θα έπρεπε όμως με χειροπιαστά επιχειρήματα, επιστημονικά τεκμηριωμένα να υποστηρίξουν την θέση τους είτε υπέρ είτε κατά.Κάτι τέτοιο δεν γινόταν χρόνια με τον βιολογικό; Ας μην επαναληφθεί το ίδιο με τα σκουπίδια .Ας γίνει μια Πανανδριακή συνέλευση όλων των κατοίκων ,ΜΑ ΟΛΩΝ ,να κατατεθούν τα επιχηρήματα και των δύο πλευρών και να παρθεί οριστική απόφαση .Να πειστούμε και εμείς ποιο είναι το σωστό και ποιο το λάθος γιατί είμαστε πολύ μπερδεμένοι.Είναι νομίζω μια πολύ δημοκρατική λειτουργία που θα λύσει και το πρόβλημα και τα χέρια του Δημάρχου.

 8. Ανώνυμος

  Η παραίτηση τους ήταν δώρο για Το νησί μας και για το Δήμο Διότι μένοντας στο δήμο Θα Έκαναν αυτό που Έκαναν για δυόμισι χρόνια Δυσκόλευαν Τα έργα του Δήμου Και επιπλέον Έδιναν λανθασμένες συμβουλές Στον δήμαρχο θζny

 9. George Nikolopoulos

  Επιτέλους υπάρχουν άνθρωποι με αρχές!
  Συγχαρητήρια στους Δημοτικούς Συμβούλους που δεν ενέδωσαν σε πιέσεις, σε φιλοφρονήσεις και δεν διαπραγματεύτηκαν έναντι οποιουδήποτε τιμήματος…το αυτονόητο: «Ένα καλύτερο αύριο και την πρόοδο του τόπου τους».
  Κύριοι και Κυρίες, φοράτε επάξια τα παντελόνια σας!

 10. ΚΥΡΙΑΚΟΣ

  Προς σχολιαστή «ΔΕΝ ΘΑ ΛΕΙΨΕΤΕ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ»: Εσείς σίγουρα δεν θα λείψετε σε κανέναν διότι εάν εσείς που όπως ισχυρίζεστε αναπνέετε τα δηλητηριώδη αέρια της Σταυροπέδας επί 40 χρόνια και δεν μάθατε ακόμα ότι το «ΔΥΣ ΕΞΑΜΑΡΤΕΙΝ ουκ ανδρός σοφού» δηλαδή το να επανηληφθεί ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ το ίδιο λάθος και να καταστραφεί πάλι ξανά το νησί και μάλιστα τώρα καταστρέφωντας και το βασικότερο αγαθό όλων όπως αυτό του Υδροφόρου ορίζοντα (του νερού), δεν έχει κανένας ανάγκη ούτε τη ψήφο σας αλλά ούτε και την άποψή σας διότι διακρίνουμε εκδικητικότητα και όχι σοφία στα λόγια σας.

 11. Κωνσταντίνος

  Aνήκετε σε αυτούς που θα ψηφίζατε ευχαρίστως αν τα σκουπίδια πηγαίναμε στη Νότια Ανδρο κοντά στο στενό ή στη Βόρεια Ανδρο κοντά στη Φάσα. Επειδή εσείς οπως και οι υπόλοιποι Ανδριώτες θέλουνε ΧΥΤΥ μακριά τους. Αλλά επειδή το μακριά για τον ένα είναι κοντά για τον άλλον και όλοι παλεύουν με λύσσα να μη γίνει ΧΥΤΥ κοντά τους, για τούτο είσαστε από αυτούς που ΔΕΝ θέλετε το καλό της Ανδρου. Το από μηδενική βάση που σημαίνει πάλι και φτου κι από την αρχή δεν λεει τίποτα, γιατί πάλι θα ορισθεί ένας τόπος για ΧΥΤΥ και οι κοντινοί θα παλέψουν και αυτοί με τη σειρά τους οπως παλεύετε εσείς τώρα., Τα σκουπίδια θα παραμείνουν κοντά σε εμάς στη Σταυροπαίδα αιώνια με τα μυαλά που κουβαλάμε όλοι μας. Εχουμε όλοι μας τα αδιόρθωτα χάλια μας. Να παραιτηθείτε τελείως από σύμβουλοι και να μη ξαναβάλετε ποτέ ξανά υποψηφιότητα, η Ανδρος δεν σας χρειάζεται στα κοινά πράγματα.

 12. ΔΕΝ ΘΑ ΛΕΙΨΕΤΕ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ

  Θα σας περιμένουμε στην γωνία για να σας μαυρίσουμε στας επομένας εκλογάς, εμείς τα συνήθη υποζύγια που αναπνέουμε τα δηλητηριώδη αέρια της Σταυροπέδας επί 40 χρόνια.
  Δυστυχώς για την Άνδρο ανεξαρτητοποιηθήκατε και δεν παραιτηθήκατε

  • Νταμάρια

   Αντί να λέτε και ευχαριστώ κύριε σχολιαστά. Που ο αέρας της Σταυροπέδας σας βάφει τα μαλλιά μαύρα Δωρεάν και σας τα κάνει μπουκλωτα καρεδακια κάθεστε και υβρίζετε μια κίνηση γενναία. Η βαφή μαλλιών περιέχει περισσότερα βλαβερά στοιχεία για τον εγκέφαλο ορισμένων απο εσάς.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *