Εποχή για προβάσια στην Άνδρο

Με μαχαίρι , τσάντα και πολύ περπάτημα στα βουνά για το μάζεμα τους, τα προβάσια με την ιδιαίτερη γεύση καθαρίζονται. πλένονται και μαγειρεύονται αφού ζεματιστούν, με κατσικάκι ή με χοιρινό αυγολέμονο ή με μπακαλιάρο στο πιο νηστίσιμο.

«Μυρίζουμε» ελαφρώς με λάδι ένα μάτσο φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα και δύο κρεμμύδια ξερά κ’ αυτά ψιλοκομμένα στο χέρι,

βάζουμε μία ψιλοκομμένη ντομάτα , τα ζεματισμένα προβάσια, πολύ λίγο αλάτι και πιπέρι και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν όλα περίπου μία ώρα,

Τέλος μπαίνουν και τα ξαλμυρισμένα κομμάτια μπακαλιάρου και τα’ αφήνουμε στη φωτιά 20΄ περίπου λεπτά

Μαρία Κορρέ

περισότερα: http://www.androsfilm.gr/index.php/2009/05/28/blog-post_28-57/

.

One Response

  1. Ανώνυμος

    πολύ κούραση στο προσωπικό του Αρχαιολογικού, πράγματι τα προβάσια είναι πολλά!!! Κουράγιο!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *