2 Σχόλια

  1. και με τον Ναζισμο να παιρνει κεφαλι σε ολη την Ευρωπη καλο ειναι να φρεσκαρουμε μνημες και να μαθουμε οσοι δεν τα ζησαμε!!
    παντα τετοια…

  2. Γ. ΞΑΝΘΟΣ

    Σήμερα, 27 Απριλίου 2013, έπεσε η αυλαία της θαυμάσιας δουλειάς της Λαϊκής Σκηνής ' Ανδρου, με το πάντα επίκαιρο έργο του Δ. Ψαθά, "Φόν Δημητράκης". Κατά σύμπτωση, σαν σήμερα, 27 Απριλίου 1941 , τα γερμανικά στρατεύματα κατέλαβαν την Αθήνα και υποδούλωσαν την Ελλάδα, πλην της Κρήτης.
    Σαν να μην πέρασαν 72 χρόνια, η υποδούλωση μιας χώρας μπορεί να γίνει και με άλλους , το ίδιο αποτελεσματικούς τρόπους, με την κατάλυση της Εθνικής Κυριαρχίας και του Συντάγματος, την οικονομική εξάρτηση, την αφαίμαξη του εθνικού και κοινωνικού πλούτου. Με πρόθυμους , εθελόδουλους και οσφυοκάμπτες πολιτικούς και Υπουργούς, με αυτοανακηρυσσόμεους εθνικούς σωτήρες, με πρόθυμους να προδώσουν και να πλουτίσουν σε βάρος της πατρίδας και του λαού, να επιλέξουν το στρατόπεδο των νικητών.
    Συγχαρητήρια στους συντελεστές του έργου για την εξαιρετική τους δουλειά, αλλά και στο κοινό της ' Ανδρου που τους ανταπέδωσε το ζεστό χειροκρότημα, με κριτική σκέψη και δημοκρατικική μνήμη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *