Δήμος Άνδρου: Δήλωση του Δημάρχου Άνδρου Θεοδόση Σουσούδη για την διατήρηση του υποθηκοφυλακείου

υποθυκοφυλακείο Άνδρου androsfilm vangloukΣε σημαντικές αλλαγές στο σχέδιο νόμου για την «Αναδιοργάνωση των Υποθηκοφυλακείων της Χώρας» προχώρησε η κυβέρνηση, διατηρώντας οκτώ συνολικά υποθηκοφυλακεία στις Κυκλάδες, αντί για δυο, όπως προέβλεπε ο αρχικός σχεδιασμός. Τα οκτώ υποθηκοφυλακεία που διατηρούνται είναι τα εξής: Ανδρου, Τήνου, Σύρου, Μυκόνου, Πάρου, Νάξου, Μήλου και Θήρας. Οι σχετικές διορθώσεις έχουν ήδη ενσωματωθεί στο σχέδιο νόμου.
Για το θέμα ο Δήμαρχος Άνδρου, Θεοδόσης Σουσούδης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Η νησιωτικότητα είναι συνταγματικό μας δικαίωμα αλλά και ουσιαστική έννοια για τη βιωσιμότητα των νησιών μας. Αισθανόμαστε δικαιωμένοι και απευθύνουμε τις ευχαριστίες μας προς τον υπουργό Δικαιοσύνης και τον Γενικό Γραμματέα του υπουργείου για την απόφασή τους, στο δίκαιο αίτημά μας, να διατηρήσουν το υποθηκοφυλακείο της Άνδρου και άλλων επτά νησιών των Κυκλάδων. Βοηθούν έτσι αποφασιστικά στην προσπάθεια που κάνουμε όλοι μας, ώστε να μην ερημώσουν τα νησιά μας.
Ο κοινός μας αγώνας με τους συναδέλφους της τοπικής αυτοδιοίκησης, τους συμβολαιογράφους, τους υποθηκοφύλακες και τους δικηγόρους, που όλοι μαζί διεκδικήσαμε την παραμονή του υποθηκοφυλακείου, κατά τη συνάντησή μας με τον Γενικό Γραμματέα του υπουργείου κ. Κωνσταντίνο Κοσμάτο, είχε επιτυχία. Βοήθησαν όλοι να αναδείξουμε τα τεράστια προβλήματα που θα δημιουργούσε η κατάργηση των υποθηκοφυλακείων στα νησιά. Θέλω, επίσης, να ευχαριστήσω τον Έπαρχο Άνδρου και τις υπόλοιπες δημοτικές παρατάξεις για τη στάση τους και τη βοήθειά τους».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *