Δήμος Άνδρου: Η Οικονομική & Εμπορική Σύμβουλος του Πρέσβη της Λ.Δ. της Κίνας στην Άνδρο

vanglouk androsfilm_1

Αντιπροσωπεία της Πρεσβείας της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, με επικεφαλής την οικονομική και εμπορική σύμβουλο κ. Zhou Ruojun, πραγματοποίησε διήμερη επίσκεψη στην Άνδρο, έπειτα από πρόσκληση του Δημάρχου Θεοδόση Σουσούδη. H κ. Zhou Ruojun και τα υπόλοιπα μέλη της αντιπροσωπείας συνοδευόταν από την πρόεδρο του Ελληνοκινεζικού Ινστιτούτου Ανάπτυξης κ. Ελεάννα Νεστορίδη.
Η επίσκεψη αυτή πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της συνεργασίας που έχει ξεκινήσει με το Ε.ΚΙ.ΝΑ , αποτελεί την δεύτερη συνάντηση συνεργασίας -η πρώτη έλαβε χώρα στην Αθήνα- με σκοπό να γνωρίσει η αντιπροσωπεία της πρεσβείας από κοντά την πολιτιστική και οικονομική δραστηριότητα στο νησί και να διερευνηθούν οι δυνατότητες και οι τομείς συνεργασίας των δυο πλευρών.
Τα μέλη της αντιπροσωπείας επισκέφθηκαν το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, το Αρχαιολογικό μουσείο, το Ναυτικό και το Ψηφιακό Μουσείο, το Ανοιχτό θέατρο Άνδρου, όπου συνομίλησαν με τον Παντελή Βούλγαρη (σκηνοθέτη της βραβευμένης στη Σανγκάη ταινίας «Μικρά Αγγλία»), το Μοναστήρι της Αγίας Ειρήνης καθώς και το Αρχαιολογικό Μουσείο Παλαιόπολης, συνοδευόμενα από τις Δημοτικές Συμβούλους, υπεύθυνες για Τουρισμό, Ανάπτυξη και Πολιτισμό, κ.κ. Πολίτου και Τσατσομοίρου.
Την αντιπροσωπεία υποδέχτηκε στο Δημαρχείο Άνδρου ο Δήμαρχος Θεοδόσης Σουσούδης και κατά τη συζήτηση που ακολούθησε στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου εξετάστηκαν οι δυνατότητες συνεργασίας στους τομείς του Τουρισμού, του Πολιτισμού, της επιχειρηματικότητας και του πρωτογενούς τομέα.
Υπενθυμίζεται πως ο Δήμος Άνδρου, έχει υπογράψει σύμφωνο συνεργασίας με το Ελληνοκινεζικό Ινστιτούτο Ανάπτυξης, όπως και Δήμοι Χανίων και Σύρου.
Μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης, η Πρόεδρος του Ελληνοκινεζικού Ινστιτούτου Ανάπτυξης κ. Ελεάννα Νεστορίδη, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Το Ελληνοκινεζικό Ινστιτούτο Ανάπτυξης θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να προωθήσει τον Πολιτιστικό Τουρισμό στο νησί και να προσελκύσει, με την βοήθεια της Δημοτικής Αρχής, επενδύσεις οι οποίες μπορούν να στηριχτούν μέσω της αδελφοποίησης του Δήμου με Κινεζικές πόλεις».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *