Δήμος Άνδρου: Ενίσχυση της υδροδότησης στο Μπατσί

Τριήμερο Αγίου Πνεύματος στην Άνδρο 17 20 ιουνιου 2016 vanglouk androsfilm (1)

 

Δυο σημαντικές παρεμβάσεις για ενίσχυση της υδροδότησης στο Μπατσί έχουν ξεκινήσει και αναμένεται να ολοκληρωθούν την ερχόμενη εβδομάδα. Συγκεκριμένα:

-Η γεώτρηση που είχε γίνει το 2010 και παρέμενε ανενεργή από τότε, πλέον αξιοποιείται πλήρως. Ήδη έγιναν οι απαραίτητες εργασίες και μέχρι τα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας το νερό της γεώτρησης θα ενισχύσει τα αποθέματα της δεξαμενής του Μπατσιού. Η μεταφορά του προς τη δεξαμενή γίνεται με σωλήνα 800 μέτρων.

-Την ερχόμενη εβδομάδα θα ολοκληρωθεί και η ενίσχυση του δικτύου με το οποίο φθάνει το νερό από την «Αγία», στο Μπατσί, με την τοποθέτηση νέων σωλήνων, συνολικού μήκους 2 χιλιομέτρων περίπου, από την περιοχή «Φάρος» μέχρι τη «στροφή Παπαδάκη».

Μετά την ολοκλήρωση των συγκεκριμένων παρεμβάσεων, εκτιμάται πως ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Μπατσί, αυτό του νερού, θα λυθεί οριστικά για αρκετά χρόνια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στις δεξαμενές Γαυρίου και Μπατσίου λειτουργεί σύστημα αυτόματης ειδοποίησης, μέσω κινητού τηλεφώνου, στην περίπτωση που η στάθμη του νερού πέσει κάτω από τα όρια επιφυλακής. Έτσι η επέμβαση γίνεται άμεσα και η πιθανότητα να δημιουργηθεί πρόβλημα έλλειψης νερού περιορίζεται σημαντικά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *