Εκδόθηκε ή άδεια λειτουργίας του σφαγείου Άνδρου στο ΓαύριοΜετά από συντονισμένες ενέργειες των Υπηρεσιών της Περιφέρειας , του επάρχου Άνδρου, Δημητρίου Λοτσάρη και του δήμου Άνδρου, εκδόθηκε ή άδεια λειτουργίας του Σφαγείου στην Άνδρο και χορηγήθηκε ο σχετικός Κωδικός Σφαγειοτεχνικών Εγκαταστάσεων από τη αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, όπως ενημερώνει ο αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα & Γαστρονομίας, Φιλήμονας Ζαννετίδης.

Τα αποτελέσματα αυτής της ενέργειας είναι ευεργετικά για την οικονομία του νησιού, αφού, όπως επισημαίνει ο κ. Ζαννετίδης, η Άνδρος απέκτησε ένα σφαγείο που πληροί τις απαιτήσεις της Εθνικής και Ευρωπαϊκής Νομοθεσίας και οι κτηνοτρόφοι του νησιού μπορούν πλέον να διαθέσουν τα σφάγιά τους και εκτός νησιού, οπουδήποτε εντός της χώρας και στο εξωτερικό.

Μετά την ολοκλήρωση της σχετικής διαδικασίας ο αντιπεριφερειάρχης, δήλωσε:

« Η προσπάθεια της Περιφερειακής Αρχής για την αδειοδότηση και εκσυγχρονισμό όλων των σφαγείων και η εναρμόνισή τους με την Ευρωπαϊκή Νομοθεσία θα συνεχιστεί και για τα υπόλοιπα σφαγεία της Περιφέρειας που δεν διαθέτουν ακόμα τον Ειδικό Κωδικό Σφαγειοτεχνικών Εγκαταστάσεων.
Τα αποτελέσματα είναι ευεργετικά για την οικονομία των νησιών, ιδιαίτερα για την κτηνοτροφία και την μεταποίηση προσδίδοντας προστιθέμενη αξία στα τοπικά προϊόντα».

Αρχική

One Response

  1. Ανώνυμος

    Άλλο ένα ωραίο έργο Τελείωσε κάτω Την επίβλεψη του
    Έπαρχου, συγχαρητήρια καλή δουλειά
    Να μας βγάλουν ασπροπρόσωπούς
    Ένα μπράβο ξανά θζmy

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *