Επίσκεψη του Μαροκινού Πληρεξούσιου Υπουργού στο Δημαρχείο Άνδρου

Τον Πληρεξούσιο Υπουργό της Πρεσβείας του Βασιλείου του Μαρόκου, κ. Σαφίκ Σερκαουί υποδέχτηκε το πρωί της Κυριακής 27 Αυγούστου 2017,  ο Δήμαρχος Άνδρου, κ. Θεοδόσης Σουσούδης, στο κατάστημα του Δήμου.

Ο κ. Σερκαουί ξεναγήθηκε στους χώρους του Δημαρχείου και έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την ιστορία του νησιού, όπως αυτή απεικονίζεται στις φωτογραφίες και τους πίνακες που κοσμούν τους τοίχους του κτηρίου. Αναφερόμενος στον λόγο επίσκεψής του στην Άνδρο, υπογράμμισε ότι είναι τουριστικός.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, πραγματοποιήθηκε συζήτηση σε φιλικό κλίμα μεταξύ των κ.κ. Σερκαουί και Σουσούδη σχετικά με την υφιστάμενη κατάσταση αλλά και τις προοπτικές ανάπτυξης της Άνδρου. Μάλιστα, ο Δήμαρχος παρέδωσε λεύκωμα με θέμα τα «Αστικά σπίτια της Άνδρου» στον Μαροκινό Πληρεξούσιο Υπουργό, ως ένδειξη φιλίας και συνεργασίας.

Στον σύντομο χαιρετισμό του, ο κ. Σερκαουί εμφανίστηκε εντυπωσιασμένος από τις ομορφιές του νησιού, ευχαρίστησε για τη φιλοξενία τον κ. Σουσούδη και παράλληλα εξέφρασε την επιθυμία του να υπάρξει νέα συνάντηση των δύο ανδρών στο μέλλον, προτείνοντας ενδεχόμενη αδελφοποίηση του Δήμου Άνδρου με μία πόλη του Βασιλείου του Μαρόκου.
Εξάλλου, ο Δήμαρχος κ. Σουσούδης συμφώνησε ότι η σημερινή συνάντηση αποτελεί την απαρχή μιας αγαστής συνεργασίας, τονίζοντας ότι οι δύο πλευρές θα μπορούσαν να καλλιεργήσουν ουσιαστικές σχέσεις σε αρκετούς τομείς, μέσα από την αδελφοποίηση.
Ο Μαροκινός Πληρεξούσιος Υπουργός και η σύζυγός του, που τον συνόδευε, πήραν μια «γεύση» από την «ανδριώτικη φιλοξενία», δοκιμάζοντας παραδοσιακά γλυκά και στη συνέχεια επισκέφτηκαν το Αρχαιολογικό Μουσείο, το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, Ίδρυμα Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή, ενώ αναχώρησαν το βράδυ από το νησί.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *