Επιστολή διαμαρτυρίας του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων Εμπειρικείου Λυκείου Άνδρου για τις κενές θέσεις εκπαιδευτικών

AndrosfilmΕπιστολή του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Εμπειρικείου Λυκείου Άνδρου που εστάλη προς τον Υπουργό Παιδείας, την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και τη Δ/νση Β’βάθμιας Εκπαίδευσης, με κοινοποίηση στον Δήμαρχο και Έπαρχο Άνδρου, τον Διευθυντή του ΓΕΛ και τους Βουλευτές Κυκλάδων, σχετικά με την κάλυψη κενών ειδικοτήτων του Γενικού Λυκείου Άνδρου.

 Αξιότιμοι κύριοι,

 

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Εμπειρικείου Λυκείου Άνδρου παρακολουθούμε την απαράδεκτη καθυστέρηση του Υπουργείου Παιδείας στην κάλυψη των κενών Ειδικοτήτων του σχολείου στο οποίο φοιτούν τα παιδιά μας.

 

Διανύουμε ήδη το δεύτερο δεκαήμερο του Οκτωβρίου και εξακολουθούν να υπάρχουν κενές θέσεις εκπαιδευτικών ΠΑΡΑ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ Η ΑΝΑΓΚΗ ΚΑΛΥΨΗΣ ΤΟΥΣ ΗΤΑΝ ΓΝΩΣΤΗ ΑΠΟ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΙΟΥΝΙΟΥ , ΔΗΛΑΔΗ ΜΕ ΤΗΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΥ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ.

 

Ήδη δεν διδάσκονται στην Α’ και Β΄ Λυκείου τα μαθήματα Φυσικής, Πληροφορικής και Γερμανικών, στην Γ Λυκείου το Πανελλαδικώς εξεταζόμενο μάθημα της Πληροφορικής (ΑΕΠΠ), όπως και των Γερμανικών, ενώ διδάσκονται ελλιπώς (με μειωμένες ώρες) τα Φιλολογικά μαθήματα και στις τρεις τάξεις. Η ανησυχία μας εντείνεται και λόγω της κακής εμπειρίας  κατά το προηγούμενο σχολικό έτος κατά το οποίο χάθηκε για περισσότερο από δίμηνο η διδασκαλία του μαθήματος της Φυσικής στην Α’ και Β’ Λυκείου, η διδασκαλία Μαθηματικών στην Γ΄ Λυκείου ξεκίνησε τον Οκτώβριο, η Γερμανική δεν διδάχθηκε καθόλου παρά το γεγονός ότι είχε ζητηθεί από μαθητές ως ξένη γλώσσα. Παρακολουθώντας από το διαδίκτυο τις αναρτήσεις των Υπηρεσιών περί των λειτουργικών κενών του ΓΕΛ Άνδρου, έκπληκτοι διαπιστώνουμε ότι στις 19-8-2016 η ΔΔΕ ΚΥΚΛΑΔΩΝ αναφέρει μόνο τα κενά Φιλολόγου και Φυσικού, ενώ στις 06-7-2016 δεν αναφέρεται ούτε ένα οργανικό κενό. Από τα ευτράπελα της φετινής χρονιάς ήταν και η ολιγόωρη εμφάνιση Καθηγητή Γερμανικής, ο οποίος ήρθε για να φύγει εφόσον εγκρίθηκε η μετάθεσή του στο Βερολίνο (όπως πληροφορηθήκαμε), την στιγμή κατά την οποία σε κανένα από τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Άνδρου δεν υπάρχει καθηγητής Γερμανικών με αποτέλεσμα να μην διδάσκονται δεύτερη ξένη γλώσσα τα παιδιά του Γυμνασίου καθώς και τα τμήματα του Δημοτικού που κατά πλειοψηφία επέλεξαν την Γερμανική Γλώσσα. Αν συνδυάσουμε τα ανωτέρω με τις δηλώσεις περί κανονικής λειτουργίας των σχολείων από την αρχή της χρονιάς, φτάνουμε στο σημείο  να αναρωτιόμαστε αν εμείς ζούμε εκτός πραγματικότητας ή το σχολείο μας αποτελεί εξαίρεση και αδυνατεί να καλύψει τις ανάγκες του.

 

Κατόπιν αυτών

–         ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΑΣΤΕ ΕΝΤΟΝΩΣ για την ολιγωρία όλων των εμπλεκομένων στην κάλυψη των Εκπαιδευτικών κενών του ΓΕΛ Άνδρου και

–         ΖΗΤΟΥΜΕ την  ΑΜΕΣΗ κάλυψη του συνόλου αυτών των κενών.

 

Σας υπενθυμίζουμε ότι δεν είμαστε πολίτες 2ης κατηγορίας και απαιτούμε ίδιες παροχές για τα παιδιά μας με αυτά των αστικών κέντρων.

 

Διαμαρτυρόμαστε

–         για την έλλειψη προγραμματισμού των προσλήψεων,

–         για  την  ικανοποίηση αιτημάτων αποσπάσεων και μεταθέσεων χωρίς την  εξασφάλιση κάλυψης των δημιουργούμενων κενών.

 

Διαμαρτυρόμαστε για τον μαρασμό στον οποίο οδηγείτε το σχολείο και κατά συνέπεια τον τόπο καθώς αυτή η κατάσταση οδηγεί όλο και περισσότερες οικογένειες σε εσωτερική μετανάστευση προς την Αθήνα.

 

Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ

3 Σχόλια

 1. Ανωνυμος

  Αυτή είναι σωστή η κίνηση για να μπορέσουμε Να λύνομαι ορισμένα Προβλήματα του νησιού Όλοι μαζί σύσσωμη Όλοι μαζί σύσσωμη θζny

 2. ΚΑΙ ΣΤΗΝ TV

  Στο βραδυνό δελτίο του STAR συνέντευξη επί του θέματος!

 3. Η ΣΤΡΑΒΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΓΙΑΛΟΣ Η ΣΤΡΑΒΑ ΑΡΜΕΝΙΖΟΥΜΕ

  Η ΔΔΕ Κυκλάδων ανακοινώνει στις 17 Οκτωβρίου ένα και μόνο λειτουργικό κενό στο ΓΕΛ Άνδρου. Το κενό Φιλολόγου.
  Τα σχόλια περιττά .
  Στην ιστοσελίδα της ΔΔΕ Κυκλάδων εμφανίζονται οι πίνακες και όσοι έχουν παιδιά στα αναφερόμενα σχολεία γνωρίζουν πολύ καλά την πραγματικότητα για την οποία οφείλουμε να ενημερώσουμε και την υπόλοιπη κοινωνία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *