«Για πάντα» ξανά στην Άνδρο

Gia Panta Poster androsfilm vanglouk cine avli summer 2016

Η πολυβραβευμένη ταινία του Νίκου Μανδαράκα , «Για Πάντα» για δεύτερη φορά έρχεται στην Άνδρο!

Την Πέμπτη  7 Ιουλίου 2016, στις 9,15μμ στο Σινέ αυλή

 θα προβληθεί μαζί με την 2η ομάδα Ταινιών  Μικρού Μήκους  της Δράμας

H ταινία

Η Ευδοκία έχει μόλις παντρευτεί και ονειρεύεται να ξεκινήσει την νέα της ζωή, δίπλα στον άντρα της και στο παιδί που έχει στην κοιλιά της. Ο Λεωνίδας ναυτικός, λίγο μετά τον γάμο τους, φεύγει για ταξίδι. Οι υποσχέσεις και τα όνειρα, αρχίζουν να απομακρύνονται, όσο ο καιρός περνάει. Ευδοκία ετών 68. Σαράντα χρόνια μετά, στην επέτειο του γάμου της, δίνει ραντεβού με το παρελθόν της, μέσα από γράμματα και φωτογραφίες. Η σύγκρουση με τα νιάτα της, θα βρει την γαλήνη, στην υπόσχεση της για παντοτινή αγάπη.

 

Ο σκηνοθέτης

Ο Νίκος Μανδαράκας γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε στην Καππαριά της Ανδρου. Σπούδασε και εργάστηκε αρχικά σαν ηλεκτρονικός αλλά από νωρίς τον κέρδισε η φωτογραφία και το βίντεο. Τελείωσε την σχολή Film Studies του New York College και έκανε Bachelor of Arts στο πανεπιστήμιο του Greenwich. Το «Για Πάντα» είναι η πρώτη του ταινία μικρού μήκους, η οποία έγινε στα πλαίσια των σπουδών του και αποτέλεσε την πτυχιακή του εργασία. Τον γοητεύει η διεύθυνση φωτογραφίας και οι ανθρώπινες ιστορίες.Για Πάντα Μικρού Μήκους 607

Η ανάμνηση και η προσμονή, υπήρξαν τα κυρίαρχα στοιχεία στις οικογένειες των ναυτικών, για να αντλήσουν την δύναμη από αυτά και να αντέξουν στον χρόνο. Η ταινία «Για Πάντα» αναφέρεται σε αυτές τις οικογένειες, σε μια εποχή όπου η τεχνολογία δεν είχε εισβάλει στη ζωή τους και η ανάγκη για επικοινωνία ήταν πολύτιμη. Εστιάζει στην αλληλογραφία μεταξύ του ναυτικού και της γυναίκας του, εκπροσωπώντας μεγάλο μέρος ανθρώπινων καταστάσεων που πέρασαν στην ιστορία, αλλά υπάρχουν ακόμη ζωντανές στη μνήμη πολλών. Είναι βασισμένη σε πραγματικές ιστορίες που ξεδιπλώνονται κινηματογραφικά σε παρελθόν και παρόν και δραματικά αποκαλύπτουν τις κρυφές αξίες που αντανακλούσε σχεδόν σε κάθε ναυτικό σπιτικό. Η ηρωίδα μας χείρα σήμερα, στην τρίτη ηλικία κάνει τον απολογισμό και την αυτοκριτική της ζωής της, ταξιδεύοντας πίσω στον χρόνο μέσα από γράμματα και φωτογραφίες, καλά κρυμμένα σε εκείνους τους φακέλους, που ακόμη έχουν το άρωμα του αγαπημένου της συζύγου.

 

 

Για Πάντα / For Ever – Official HD trailer from Nikos Mandarakas on Vimeo.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *