Η πρεμιέρα του 2ου Φεστιβάλ Άνδρου

 

2nd andros festival camerata junior concert 16 july 2016 vanglouk androsfil;m (3)

2nd andros festival camerata junior concert 16 july 2016 vanglouk androsfil;m (2)

Για την έναρξη του 2ου Διεθνούς Φεστιβάλ Άνδρου, ο καλλιτεχνικός διευθυντής του, Παντελής Βούλγαρης, σκόπιμα  επέλεξε τη  Camerata Junior, το νεανικό μουσικό σύνολο που αποτελεί πραγματικό φυτώριο μελλοντικών  καλλιτεχνών,

2nd andros festival camerata junior concert 16 july 2016 vanglouk androsfil;m (4)

και στις πρώτες θέσεις προσκάλεσε τους ηλικιωμένους του Εμπειρίκειου Γηροκομείου Άνδρου που τους πρόσφερε από ένα γλαστράκι βασιλικό.

2nd andros festival camerata junior concert 16 july 2016 vanglouk androsfil;m (9)

Παντελής Βούλγαρης: “Απόψε λοιπόν ξεκινά το 2ο φεστιβάλ. Ευχαριστώ μ’ όλη μου την ψυχή όσους συνέβαλαν με κάθε τρόπο. Και σκέφτομαι πως θα πάει καλά, θα αντέξει, θα έχει έναν ουσιαστικό και σεμνό χαρακτήρα μόνον εάν γίνει υπόθεση όλων μας, μόνον εάν πηγάζει από αγάπη για την τέχνη και τον τόπο μας, εάν νιώσουμε πως δεν θα νοείται καλοκαίρι δίχως βραδιές με κατάμεστες κερκίδες που θα πάλλονται στο ρυθμό, στο νόημα και στο ήθος των παραστάσεων επί σκηνής. Είμαστε ανοιχτοί στις ιδέες σας, στις προτάσεις σας, στις παρατηρήσεις σας αφού επιθυμία και στόχος μας είναι να συνταξιδεύουμε στο φως των αστεριών προς τη συγκίνηση, την ευφορία, το πάθος και την έγνοια για το καλύτερο, για μια ζωή που να αξίζει. Προσωπικά, έχοντας πίσω μου 55 χρόνια στο σινεμά κυρίως αλλά και στο θέατρο και στην τηλεόραση, αγωνιώ για τους νέους καλλιτέχνες που προσπαθούν στις σημερινές δύσκολες συνθήκες να μην παραιτηθούν από τα όνειρά τους, να μη χάσουν τη δημιουργική τους ορμή. Η Καμεράτα Τζουνιορ είναι εργαστήρι και έπαλξη σοβαρής δουλειάς πολύ νέων παιδιών που ζουν μέσα στη μουσική. Είναι καμάρι για τη χώρα, είναι τιμή για την Άνδρο που σήμερα καλείται να τις αγκαλιάσει αυτή την ορχήστρα, να δει και να ακούσει πως στον τόπο μας υπάρχουν τομείς όπου εξακολουθούν να γίνονται τα πράημαυα σωστά και όμορφα. Τα μουσικά κομμάτια της βραδιάς, παντοδύναμα μέσα στο χρόνο είναι το γενναιόδωρο σινιάλο της τέχνης προς όλους μας που θέλουμε να έχουμε ανοιχτό μυαλό και ανοιχτή καρδιά.»

 

 

2nd andros festival camerata junior concert 16 july 2016 vanglouk androsfil;m (10)

Δύο λόγια και από τον Δήμαρχο Άνδρου Θεοδόση Σουσούδη

2nd andros festival camerata junior concert 16 july 2016 vanglouk androsfil;m (8)

 Η ορχήστρα υπό την διεύθυνση του Δημήτρη Σέμση ερμήνευσε γνωστά και άγνωστα κλασσικά κομμάτια, το κοινό παρακολούθησε τη συναυλία αμίλητο και ακούνητο και ιδίως στο δεύτερο μέρος που δεν χρησιμοποιήθηκαν μικρόφωνα και αποδείχτηκε και η πολύ καλή ακουστική του χώρου.

2nd andros festival camerata junior concert 16 july 2016 vanglouk androsfil;m (11)

 

  Το πολύ θερμό χειροκρότημα του κοινού ήταν η ανταμοιβή των νέων που στο φινάλε έπαιξαν τρία κινηματογραφικά θέματα  αφιερωμένα στον Παντελή

Βούλγαρη.2nd andros festival camerata junior concert 16 july 2016 vanglouk androsfil;m (a) (2)


Σπέλιαλ εμφανίσεις επί σκηνής  φέτος  δεν θα κάνει η Πέρλα αλλά ο μικρός γάτης που δεν το κουνάει ρούπι  από το θέατρο και το βράδυ βολτάρει ανενόχλητος  και στη σκηνή.

2nd andros festival camerata junior concert 16 july 2016 vanglouk androsfil;m (7)

φωτογραφίες: photo andros & vanglouk

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *