Κάλεσμα για πανανδριακή ομάδα ενημέρωσης για την ενδεχόμενη εγκατάσταση ανεμογεννητριών στην Άνδρο

«Φίλοι συνανδριώτες

Μέτα από την δημόσια συζήτηση για τις ανεμογεννήτριες που συνέβη στη Χώρα την Τρίτη 13/6 κατά την οποία μεταξύ άλλων παρουσιάστηκε ο τρόπος που η πλειοψηφία των Παριανών κατοίκων ενημερώθηκαν και πήραν έμπρακτα θέση (συλλογή 7.500 υπογραφών, προσφυγές, εκδηλώσεις διαμαρτυρίας) γύρω από το θέμα, ένα ερώτημα δημιουργήθηκε σε μερικούς από τους παρευρισκόμενους…

«Πως μπορεί να λειτουργήσει μια πανανδριακή ομάδα η οποία θα αναλάβει να ενημερώσει τους κατοίκους σε όλα τα χωριά της Άνδρου για την ενδεχόμενη εγκατάσταση των ανεμογεννητριών και τι επιπτώσεις θα μπορούσε να έχει αυτό στο σύνολο της νησιωτικής ζωής».

Επιμέρους σκοπός της κινητικότητας της ομάδας αυτής θα είναι να αφουγκραστούμε τελικά όλοι το συνολικό παλμό γύρω από το θέμα καθώς και να συλλεχθούν οι ανάλογες υπογραφές που θα δηλώνουν την εναντίωση ή μη των πολιτών στην εγκατάστασης των ανεμογεννητριών.

Κάνουμε λοιπόν ένα ανοιχτό κάλεσμα (μπορείτε να το στείλετε σε όσους μπορεί να ενδιαφέρει) για μια συμμετοχική διαδικασία συζήτησης και λήψης αποφάσεων που θα επικεντρωθεί στο να απαντήσει στο ερώτημα αυτό και ενδεχομένως άμεσα να ληφθούν αποφάσεις και ένα πλάνο δράσης για το πως μπορεί να λειτουργήσει και να δραστηριοποιηθεί αυτή η ομάδα.

Η συζήτηση αυτή θα λάβει μέρος την Κυριακή 2 Ιουλίου στο εστιατόριο Ζοζέφ στον Πιτροφό (μιας και είναι κεντρικά του νησιού) στις 11.30 ώρα. Όσοι ενδιαφέρεστε να έρθετε θα είναι διευκολυντικό να στείλετε ένα email στο kostisalexandros@gmail.com ώστε να υπάρχει μια αίσθηση του αριθμού των ατόμων που θα φιλοξενήσει ο χώρος.
Επίσης παρακαλούμε να έρθετε την ώρα αυτή ή και νωρίτερα από τις 11 ώστε να γνωριστούμε (όσοι δεν γνωριζόμαστε) να ξεκινήσουμε στην ώρα μας.
Η διάρκεια της συνάντησης αυτής θα μπορούσε να είναι κάτι μεταξύ 2 με 4 ώρες με ενδιάμεσα μικρο διαλείμματα
Τη συμμετοχική διαδικασία θα συντονίσει ο Αλέξανδρος Κωστής.

Μερικά από τα επιμέρους ερωτήματα που μπορεί να προκύψουν στη συζήτηση είναι:
• Ποια από κοινού μορφή ή δομή θα έχει η ενημέρωση αυτή?
• Που θα απευθυνθεί η ενημέρωση αυτή (συλλόγους, τοπικά στέκια κτλ)?
• Πως η ενημέρωση αυτή ανταποκρίνεται στις διαφορετικές τάσεις και ανάγκες των κατοίκων των υποπεριοχών?
• Τι υλικό χρειάζεται να προετοιμαστεί (έγγραφο, οπτικοακουστικό κτλ?)
• Στο πλαίσιο αυτό μπορεί να συνταχθεί μια εμπεριστατωμένη αντιπρόταση για τοπικής και μικρότερης κλίμακας δημιουργία και χρήση ενέργειας?
• Ποιες υπο-ομαδες σε σχέση με το αντικείμενο και την περιοχή χρειάζεται να δημιουργηθούν?
Και ίσως κάμποσες ακόμα…
Παρακαλούμε φέρτε τι ιδέες και τις ερωτήσεις μαζί σας και με την ευχή με ένα δημιουργικό και συμμετοχικό τρόπο να σχεδιάσουμε και να αποφασίσουμε για μια ουσιαστική ευαισθητοποίηση και κινητοποίηση των κατοίκων του νησιού.

Με το καλό να βρεθούμε τη Κυριακή 2 ιουλίου 2017 στις 11;30πμ στου ΖΟΖΕΦ»
Αλέξανδρος Κωστής

3 Σχόλια

  1. Κώστας

    Θα ήθελα να παραθέσετε τις ειδικεύσεις και τις γνώσεις σας σε αυτό το θέμα και σχετική τεκμηρίωση. Εκτός αν είστε ο Dr. Google. Για να ξέρουμε ποιος λέει, τι λέει και τι βαρύτητα έχουν αυτά που λέει. Γιατί ξαφνικά όλοι γίνανε παντογνώστες. Βέβαια είμαι βέβαιος ότι τώρα όλοι θα πέσουν να με φάνε, αλλά κανείς μα κανείς ποτέ δε θα μπορέσει να υποστηρίξει με ακρίβεια τις θέσεις του. Κάποιοι θα παραθέτουν μία δημοσίευση κάποιου αγνώστου στο ίντερνετ, κάποιοι θα αναπαραγάγουν τα λόγια κάποιου άλλου, χωρίς να έχουν ιδέα στην πραγματικότητα…

  2. ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΑΠΟΨΗ

    Μήπως αντί για τα κέρδη της οποιασδήποτε ΑΕ, θα πρέπει να σκεφτούμε περισσότερο τον βιασμό της χλωρίδας, της πανίδας και του αέρα που αναπνέουμε, από την καύση του πετρελαίου και του λιγνίτη;

  3. pen

    Εύγε για την πρωτοβουλία! Θα προσθέσω μία ευχή: να γίνει αντιληπτό από όλους μας ότι το συγκεκριμένο θέμα δεν έχει να κάνει με πολιτική και με τα μικροσυμφέροντα τού καθενός. Μας αφορά όλους. Γι’ αυτό καλό θα είναι να πάρουμε θέση απέναντι στον «βιασμό» της χλωρίδας και της πανίδας τού νησιού μας, η οποία θυσιάζεται στον βωμό της «πράσινης ενέργειας», προκειμένου να υπερπολλασιαστεί το κέρδος μίας ακόμη Α.Ε. Ευχαριστούμε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *