Το όνειρο ζωής του Λευτέρη Πολέμη, η Μονή της Αγίας Ειρήνης στ’ Αποίκια της Άνδρου

 

μονη Αγίας Ειρήνης Άνδρου 1999 & 2016 ANDROSFILM vanglouk (1)

μονη Αγίας Ειρήνης Άνδρου 1999 & 2016 ANDROSFILM vanglouk (3)

Ο Λευτέρης Πολέμης το όνειρο της ζωής του άρχισε να το κάνει πραγματικότητα το 2007, αγοράζοντας πρώτα Άγροτεμάχιον κείμενον εἰς τοποθεσίαν «Ἀρχόντας» πλησίον τοῦ χωρίου τῶν Ἀποικίων μετά τοῦ έν αύτώ ύπάρχοντος ὔδατος καί τῆς ἒν αὐτῶ εὐρισκομένης ἐρειπωμένης Μονῆς,  τα επόμενα χρόνια και μέχρι σήμερα, με τον ίδιο να έχει το πρώτο λόγο και την αδελφή του, Χρυσάνθη να φροντίζει τις τελευταίες λεπτομέρειες, το μοναστήρι ζωντάνεψε με πολύ, είναι αλήθεια, κόπο και χρήμα αλλά κυρίως   με   σεβασμό στη παραδοσιακή μορφή μοναστηριού στη Άνδρο,  το μόνο που έχει μείνει να γίνει είναι το αρμολόι του εξωτερικού τοίχου.

Αλλά τό όνειρο του ιδιοκτήτη είναι το μοναστήρι να γίνει συγχρόνως και κιβωτός πολιτισμού και έτσι, τρεις από τις ανακαινισμένες αίθουσες θα φιλοξενήσουν μόνιμες εκθέσεις, μία θα είναι η   Συλλογή πετρωμάτων και κρυστάλλων του Σπύρου Μπέλλα εκ μητρός  εξ Αποικίων, δεύτερη θα είναι  η πολύπαθη συλλογή του Μιχάλη Καΐρη » η Ιστορία της Γραφής»  και  τρίτη η Συλλογή Μουσικών Οργάνων.
Αλλά το όνειρο του Αποικιανού πλοιάρχου δεν τελειώνει ούτε  εδώ, άλλοι χώροι του μοναστηριού έχουν διαμορφωθει κατάλληλα για  να φιλοξενούνται εντελώς δωρεάν, από Ιούνιο μέχρι και Αύγουστο, κάθε καλοκαίρι, ομάδες 12 παιδιών από φιλανθρωπικά ιδρύματα  για 15 μέρες μαζί με τους 2 συνοδούς τους.

Ευτυχισμένος αυτός που καταφέρνει να πραγματοποιεί το όνειρο ζωής του αλλά ευτυχισμένοι και τυχεροί αυτοί που θα έρθουν και θα φιλοξενηθούν στο όνειρο ζωής του Λευτέρη Πολέμη.

Το μοναστήρι είναι κάθε μέρα ανοικτό από τις 10 η ώρα το πρωί μέχρι τις 5 το απόγευμα και στην υποδοχή πάντα η κυρία Σούλα με  ένα καφέ και ένα ρακί από τ’αμπέλι της μονής

μονη Αγίας Ειρήνης Άνδρου 1999 & 2016 ANDROSFILM vanglouk (8)

 

μονη Αγίας Ειρήνης Άνδρου 1999 & 2016 ANDROSFILM vanglouk (11)

 

μονη Αγίας Ειρήνης Άνδρου 1999 & 2016 ANDROSFILM vanglouk (10)

 

μονη Αγίας Ειρήνης Άνδρου 1999 & 2016 ANDROSFILM vanglouk (9)

 

 

μονη Αγίας Ειρήνης Άνδρου 1999 & 2016 ANDROSFILM vanglouk (7)

 

μονη Αγίας Ειρήνης Άνδρου 1999 & 2016 ANDROSFILM vanglouk (6)

 

μονη Αγίας Ειρήνης Άνδρου 1999 & 2016 ANDROSFILM vanglouk (2)

 

Στο βίντεο Vanglouk του 2010, η εκκλησία έχει μόλις ανακαινιστεί και η μονή είναι ακόμα ένα ερείπιο

Η Μονή της Αγίας Ειρήνης στ’ Αποίκια from Vanglouk on Vimeo.

2 Σχόλια

  1. Λίνα Δημά

    εξαιρετικό το έργο του ευγενέστατου και φιλόξενου κ. Λ. Πολέμη, η χάρη της να χαρίζει υγεία σ’ εκείνον και την οικογένειά του. Η Μονή είναι υπέροχη και γαληνεύεις όταν βρίσκεσαι εκεί.

  2. Ανωνυμος

    Μπραβο του ο θεός μαζι του και πράγματι ηταν ερείπιο ΘΖ ny

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *