Νέα ταινία ετοιμάζει ο Παντελής Βούλγαρης

 

Τέσερα  χρόνια μετά την Μικρά Αγγλία, νέα ταινία ετοιμάζεται να γυρίσει ο Παντελής Βούλγαρης και   η νέα αυτή ταινία  τοποθετείται χρονικά στην περίοδο της Γερμανικής Κατοχής και ο καταλληλότερος χώρος για γυρίσματα είναι οι  φυλακές του Ιτζεδίν που «τραβούν» τον Παντελή Βούλγαρη πάλι πίσω στα Χανιά όπου είχε κάνει γυρίσματα για τον «Ελευθέριο Βενιζέλο», τα «Πέτρινα Χρόνια» και τις «Νύφες».

Στόχος είναι τα γυρίσματα να ξεκινήσουν τον Μάρτιο του 2017 και να γίνουν αποκλειστικά όλα  στα Χανιά.

«Είναι μια εποχή που την μελετάω και την ψάχνω πολλά χρόνια. Το θέμα είναι ότι όλα αυτά τα χρόνια που διαβάζω σύγχρονη ιστορία είναι για να καταλάβω σε τι τόπο ζω και τι έχει συμβεί.

Η Κατοχή είναι μια αδικημένη εποχή ιστοριογραφικά και η μελέτη συμπεριλαμβάνει εφημερίδες, θεατρικές παραστάσεις της εποχής και προσωπικές περιπέτειες και είναι πολύ σημαντικό να αποτυπωθεί κάποια στιγμή στο σινεμά.

Γιατί υπήρχαν νέα παιδιά που στηθήκανε στον τοίχο για κάποιες ιδέες για την ελευθερία αυτού του τόπου και τώρα που μεγάλωσα -και δεν ξέρω πόσες ταινίες θα κάνω ακόμα- οφείλω μια ταινία γι’ αυτά τα παιδιά» δήλωσε ο Παντελής Βούλγαρης,

«Και οι φυλακές του Ιτζεδίν είναι ο ιδανικός χώρος», προσέθεσε. O γνωστός σκηνοθέτης, συνοδευόμενος από την σύζυγό του συγγραφέα Ιωάννα Καρυστιάνη και τον παραγωγό της ταινίας, Γιάννη Ιακωβίδη, συναντήθηκαν με τον Δήμαρχο Τάσο Βάμβουκα και την Αντιδήμαρχο Πολιτισμού Βαρβάρα Περάκη, από τους οποίους ζήτησαν αρωγή σε μια σειρά θεμάτων σε σχέση με την παραγωγή. Όπως είπαν, θα χρειαστούν κάποια Γερμανικά οχήματα, μοτοσυκλέτες, καμιόνια, όπλα και άλλον εξοπλισμό, έναν μεγάλο χώρο για να χρησιμεύσει ως αποθήκη, χώρο για πρόβες όπως και πολλούς ερασιτέχνες ηθοποιούς και κομπάρσους.

Μάλιστα, οι ίδιοι εξομολογήθηκαν ότι τους έχουν γίνει προτάσεις από πολλές πόλεις της Ελλάδας για να γίνουν εκεί τα γυρίσματα, όμως είναι η μοναδικότητα του Ιτζεδίν που τους έφερε εδώ, παρά τις δυσκολίες ανεύρεσης των κατάλληλων εξωτερικών χώρων, αφού στα Χανιά δεν υπάρχουν προπολεμικές συνοικίες που να μην έχουν υποστεί μετέπειτα παρεμβάσεις. «Οι ταινίες εποχής είναι πολύ επικίνδυνες, με την έννοια ότι η παραμικρή λεπτομέρεια ο σημερινός θεατής την αντιλαμβάνεται», τόνισε ο κ. Βούλγαρης. Από τη μεριά του, ο Δήμαρχος Χανίων δεσμεύτηκε ότι θα παρέχει τις απαραίτητες διευκολύνσεις για να ολοκληρωθεί η ταινία.

από το: http://www.pronews.gr/portal/20161029/

2 Σχόλια

  1. Νικος Παντζοπουλος

    παντα προθυμος να συμμετασχω …

  2. ΗΤΑΝ ΤΟΣΟ ΩΡΑΙΑ

    ΖΗΛΕΥΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *