Ο Έπαρχος Άνδρου στη συνάντηση των Παριανών της Αθήνας για το θέμα της εγκατάστασης ανεμογεννητριών σε Άνδρο ,Πάρο, Νάξο & Τήνο

 

Η Επιτροπή Αγώνα δήμου Πάρου κατά της εγκατάστασης των ανεμογεννητριών στο νησί μας, ολοκλήρωσε τις συναντήσεις στην Αθήνα, το Σάββατο 18 Μαρτίου 2017.

 

Οι επαφές στην Αθήνα ξεκίνησαν με την ενημέρωση με τον κ. Στρατή Κόρακα στα γραφεία της ΚΟΒ Αττικής του ΚΚΕ.

Στη συνέχεια (μετά τη συνάντηση στην Ο.ΠΑ.Σ.), υπήρχε ενημέρωση με τον Τομεάρχη Ενέργειας και Περιβάλλοντος της ΝΔ, Κώστα Σκρέκα, στα γραφεία του κόμματος στο Σύνταγμα.

Επίσης, ενημερωτική συνάντηση πραγματοποιήθηκε στη Βουλή στα γραφεία των Ανεξάρτητων Ελλήνων, με τον αντιπρόεδρο του κόμματος, Παν. Σγουρίδη.

Η συνάντηση στην ΟΠΑΣ

Οι εκπρόσωποι του δήμου Πάρου (δήμαρχος Μ. Κωβαίος, πρόεδρος Περ. Συμβουλίου Ν. Αιγαίου, Κ. Μπιζάς, εκπρόσωπος αντιπολίτευσης δήμου Πάρου και επικεφαλής Λαϊκής Συσπείρωσης, Κ. Ροκονίδας), συναντήθηκαν σε ενημερωτική συνάντηση με την Ομοσπονδία Παριανών Συλλόγων, στα γραφεία της τελευταίας. Η συνάντηση κρίνεται πετυχημένη από πλευράς παρουσίας πολιτών.

Κατά την ενημερωτική συνάντηση εκτός από τους εκπροσώπους της Επιτροπής Αγώνα, μίλησαν και οι κυβερνητικοί βουλευτές των Κυκλάδων, καθώς και ο εκ της αντιπολίτευσης, Γ. Βρούτσης.

Επίσης, στη συνάντηση έλαβε τον λόγο και ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γ. Χατζημάρκος, ο οποίος ήταν απόλυτος στο δίκαιο αίτημα του νησιού μας για τη μη εγκατάσταση των ανεμογεννητριών και μεταξύ άλλων είπε: «[…] θα κάνουμε οποιαδήποτε προσπάθεια για την κατάργηση αυτού του ανοσιουργήματος».

Στη συνάντηση έλαβε τον λόγο και ο έπαρχος Άνδρου, Δημήτρης Λοτσάρης, ο οποίος και αυτός εξέφρασε την αντίθεσή του με την εγκατάσταση των ανεμογεννητριών στα νησιά μας, ενώ μίλησαν επίσης, εκπρόσωποι της Ο.ΠΑΣ. (Ροδόπουλος), κ.α.

Τα «στραβά»

Κυριολεκτικά «ήξεις αφήξεις» ήταν οι τοποθετήσεις των εκπροσώπων κομμάτων με την αντιπροσωπεία της Επιτροπής Αγώνα.

Με εξαίρεση τον κ. Κόρακα του ΚΚΕ, όλοι οι υπόλοιποι πετούσαν το μπαλάκι ο ένας στον άλλο. Ο κ. Σκρέκας έλεγε αν μπορούν να μπουν λιγότερες και αν οι ανεμογεννήτριες θα μπορούσαν να είναι τουριστικό θέαμα… ενώ ο κ. Σγουρίδης έλεγε να ετοιμάσουμε (εμείς) τροπολογία, για να την καταθέσει το κόμμα του στη Βουλή!

Σε ό,τι αφορά τους βουλευτές Κυκλάδων στη συνάντηση στην Ο.ΠΑ.Σ., ο κ. Συρμαλένιος υποστήριζε ότι θα πράξουν με ότι απόφαση βγάλει το Σ.τΕ., ο κ. Μανιός έλεγε να τους «υποχρεώσουμε» με την αγωνιστική μας διάθεση να υποστηρίξουν το αίτημά μας στη Βουλή και ο κ. Βρούτσης υποστήριζε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ που είναι κυβέρνηση πρέπει να αλλάξει τον Νόμο, δίχως όμως να λέει τη δική του άποψη.

Με λίγα λόγια ο ένας έριχνε τις ευθύνες στον άλλον ή ακόμα καλύτερα ενώ συμφωνούσαν για το «έγκλημα» που πάει να συντελεστεί, κανείς δε λάμβανε την ευθύνη. Η κοκορομαχία στον απόλυτο ορισμό της…

Τέλος, το μόνο ΜΜΕ από την Πάρο που έδωσε το παρόν στις συναντήσεις των Αθηνών, ήταν η «ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥ».

Από το http://fileleutheros.net/

4 Σχόλια

 1. ΕΣΟ ΕΤΟΙΜΟΙ

  Οι πρώην, οι νυν, οι επόμενοι, οι wonna be βουλευτές και κυβερνώντες, δεν υπάρχει περίπτωση να τα σπάσουν με τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα! Στα παλιά τους τα παπούτσια η καταστροφή των νησιών, αρκεί αυτοί να εξασφαλίζουν την καρέκλα και τα παρελκόμενά της.
  ..Στην συγκεκριμένη εκδήλωση απλά δεν μπόρεσε η……………να κρυφτεί!
  Απαιτείται διαρκής εγρήγορση από το σύνολο των πολιτών γιατί οι θλιβεροί εκπρόσωποι (έρημοι και απρόσωποι, μα πρωτίστως διαπλεκόμενοι) μας έχουν πουλήσει προ πολλού.

 2. Με προφανή μου λύπη πρέπει να σας δηλώσω ότι κανένας ΔΕΝ ΕΚΡΙΝΕ ΣΚΟΠΙΜΟ, να με καλέσει προσωπικά ή/και εκπρόσωπο των ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ, παρα τους συνεχείς και σαφείς Αγώνες που έχουμε δώσει Πανελλαδικά , όταν επρόκειτο να εγκαταασταθούν Μεγάλα Αιολικά Παρκα / Β.Α.Π.Ε. και οι τοπικές κοινωνίες πολιτών που αντιδρούσαν ΠΑΝΤΟΤΕ μας καλούσαν να συμμετέχουμε (Κρήτη – Σκύρος – Ικαρία – Λήμνος κ.αλ.). Θα μπορούσε δε να επισκεφθεί και τα γραφεία του Κόμματος – στην Πλατεία Ελευθερίας – αφού και δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ προέρχονται απο την συνεργασία μας (Γ. ΔΗΜΑΡΑΣ – Ι. ΤΣΙΡΩΝΗΣ) ενώ υπάρχει και ειδική Θεματική Ομάδα Ενέργειας (της οποίας μέλος είμαι και εγώ) !!! Απο δε τον οικογενειακό παλιό μου φίλο Κ. Ροδόπουλο θα περίμενα κάτι περισσότερο……….. Από τότε που εκκίνησε η Πρωτοβουλία των 4 νησιωτικών Ο.Τ.Α. , ώρες και δεκάδες σχετικές αναρτ’ήσεις και σχόλια έχω υποβάλει τοσο στα Κοινωνικά Μέσα όσο και στους συντρόφους μου στους Ο.Π.

 3. Θαλασσομάχος

  Εδώ ταιριάζει η ατάκα του Ελληνικού Κινηματογράφου ¨ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΑΡΗ
  Ολα τα κόμματα στο συμφέρον και την μίζα,πανε μαζί.
  Εαν αφυπνιστούν οι μεγαλοσχήμονες άποκοι των νησιών μας,και δεν θέλουν τις Τερατογεννήτριες κάτι μπορεί να γίνει.
  Ερχεται το Πάσχα.Ας αρχίσει μια εκστρατεία ενημέρωσης ,προσ όλους τους επισκέπτες,που θα κατακλείσουν το νησί.
  Ολοι μας πρέπει να συμβάλλουμε για το Θέμα που μας καίει.
  Δημιουργήσατε συζήτηση με φίλους και γνωστούς,ανοίξατε το Θέμα,αφυπνήστε τους βρισλόμενους σε Νιρβάνα Ανδριώτες.
  Πολλοί νομίζουν,και λένε Δεν θα γίνει κάτι.Τόσα χρόνια που το έχουν ανακοινώσει δεν έγινε κάτι.Κάνουν λάθος!!!
  Κάθε ημέρα στις Εθνικές οδούς συναντάω μεγάλα κομβόγια αυτοκινήτουν,που μεταφέρουν επι ειδικών τεραστίων οχημάτων τα κομμάτια απο τις τερατογεννήτριες.
  Δεν περισσευει κανένας μας στην εκστρατεία αυτή ενημέρωσης.!!!
  Βαγγέλη κράτα τη σημαία αυτής της ενημερωτικής εκστρατείας ψηλά .. ,Μην την αφήσεις να την πάρει ο βίαιος άνεμος της αναμοωεννήτριας.

 4. νωνυμος

  Όλα αυτά τα χρόνια η λεγόμενη βουλευτές να μην τους πουν με άλλα ονόματα έρχονται στα νησιά μόνο για παραθέριση και για Μάσα
  δεν έχουν κάνει τίποτα και τις Κυκλάδες Όπου τρώνε πιο πολύ αυτό θπροσέχουνε Εάν οι Ανδριώτες Δεντα βρούνε μόνοι τους και τρώγονται καθημερινώς για το άλφα βήτα λόγο δεν θα γίνει τίποτα Και επιπλέον δεν ξέρω τι τι θέλουν αυτή την Καρέκλα Θζny

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *