Ο Γιάννης Καπάκης στην Γεν. Γραμματέα Πολιτισμού για την «Επαναοριοθέτηση των Αρχαιολογικών ζωνών στην Παλαιόπολη»

Την Γενική Γραμματέα Πολιτισμού και Αθλητισμού κα Μαρία Ανδρεαδάκη Βλαζάκη επισκέφθηκε ο επικεφαλής της Ελάσσονος Αντιπολίτευσης Δήμου Άνδρου και Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Γιάννης Καπάκης με τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Παλαιόπολης Δημήτρη Μουστάκα, όπου συζήτησαν το πρόβλημα της καθυστέρησης  επαναοριοθέτησης των αρχαιολογικών ζωνών στην ευρύτερη περιοχή της Παλαιόπολης.

Tο θέμα αυτό, ως γνωστόν, εκκρεμεί ως και σήμερα, παρότι υπάρχει θετική γνωμοδότηση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου (ΚΑΣ), το οποίο, με την προτεινόμενη επαναοριοθέτηση, παρέχει τη δυνατότητα διάνοιξης δρόμου για πρόσβαση τόσο στον αρχαιολογικό χώρο, όσο και στο νεκροταφείο του χωριού.

Πρόκειται για ένα χρόνιο αίτημα των κατοίκων, το οποίο, σε περίπτωση που ικανοποιηθεί θα ανακουφίσει πάρα πολύ τους κατοίκους, δεδομένου ότι θα μπορούν να πηγαίνουν οδικώς στα κτήματά τους.

Η Γενική Γραμματέας Πολιτισμού και Αθλητισμού άκουσε με προσοχή τα όσα τής τέθηκαν υπόψιν της και διαβεβαίωσε ότι θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν, έτσι ώστε να προωθηθούν το συντομότερο δυνατόν όλες οι σχετικές διαδικασίες που θα δίνουν τέλος για την επαναοριοθέτηση της αρχαιολογικής ζώνης της περιοχής.

One Response

  1. Ανωνυμος

    Πολύ ενδιαφέρον ενδιαφέρεται για την Παλιόπολή Πολύ ενδιαφέρον Δηλαδή οι υπόλοιποι δρόμοι για την εξυπηρέτηση των αγροτών και Των ζωοτροφών του νησιού μας Δεν τον ενδιαφέρει μόνο να γίνει ο δικός σου ωραία τα λέμε Θα δούμε θα το γράψω μέρα Θζ ny

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *