Ο Γιάννης Ξανθός για την απεργία της Π.Ν.Ο.

-ΣΤΗΝ-ΧΩΡΑ-ΤΗΣ-ΑΝΔΡΟΥ-11DEK-2013-ANDROSFILM-4-

 

 Η απεργία είναι δικαίωμα των εργαζομένων, μέσο πίεσης για την διεκδίκηση οικονομικών κυρίως αιτημάτων. Αλλά όταν γίνεται διαρκείας (10ήμερη τουλάχιστον), σε μία χειμάζουσα νησιωτική Ελλάδα και δη στην ‘Ανδρο, που δεν διαθέτει αεροδρόμιο, χωρίς πλοίο ασφαλείας κατά διαστήματα, αποτελεί ΚΑΤΑΧΡΗΣΗ και ΠΕΡΙΦΡΟΝΗΣΗ των νησιωτών . Εργατοπατέρες, ναυτεργατοπατέρες (οι ίδιοι και οι ίδιοι επί χρόνια -Νταλακογιωργηδοχαλάδες- και πλοιοκτήτες αντάμα, σε βολικές γι’ αυτούς και χωρίς κόστος εποχές . Είναι «στραβός » κι ο Κουρουμπλής και στραβά αρμενίζουν κι αρμενίζουμε όλοι. Η ‘Ανδρος «του Πολιτισμού», η «Αρχόντισα» και άλλα μεγαλοπρεπή τσιτάτα του καλοκαιριού, υπάρχει και τον χειμώνα, αποκλεισμένη, ξεχασμένη, χειμάζουσα οικονομικώς και κυριολεκτικώς.

7 Σχόλια

 1. Γ, ΞΑΝΘΟΣ

  «Oποιος δεν μπόρεσε να καταλάβει το λογοπαίγνιό μου για το «στραβός» και την σύνδεσή του με την παροιμία » ή στραβός είν’ ο γυαλός ή στραβά αρμενίζουμε», δεν πειράζει.
  Δυστυχώς, η ανωνυμία του διαδικτύου, δίνει το δικαίωμα σε θρασύδειλους , να κρύβονται πίσω από την ανωνυμία τους, να υβρίζουν και να ρίχνουν χολή. Αυτή είναι η διαφορά μας. Βγείτε μπροστά και επώνυμα , πέστε την άποψή σας και κριθείτε. Αλλοιώς κρυφτείτε στην λάσπη σας η οποία σας τρέφει.

 2. Ανωνυμος

  Εδώ και χρόνια Έχουν πάρει μία κακιά συνήθεια κάθε χειμώνα απεργία ποτέ για το ένα πότε για το άλλο Τι βγάζουν από αυτές τις απεργίες τίποτα κάνει το κόσμο να υποφέρει τους μαγαζάτορες τους εμπόρους τους αρρώστους Ένα γκρουπ έχουν χαράξει μία πορεία μεταξύ εφοπλιστές συνδικάτα Και ορισμένοι άλλοι κλάδοι Για συμφέρον Δικό τους Ενώ μπορούσαν πολύ εύκολα να είχαν ένα Φεριμπόουτ ημερησίως να εξυπηρετείται νησιά μας και ας κάνουν απεργία πόσο καιρό θέλω να υπόλοιποι Αυτούς δεν τους Νοιάζει εάν πεθάνεις Το μόνο που ξέρουν είναι να λένε ψέματα στον κόσμο τάχαμου πως τους λυπούνται Ο έμπορας είναι έμπορας θέλει να κάνει άλλο ένα βαπόρι Καμιά φανταχτερή βίλα να φαίνεται από μακριά αυτό δυστυχώς αυτή είναι αλήθεια Θζny

 3. ανωνυμος

  Ο ΚΟΥΡΟΥΜΠΛΉΣ είχε την ατυχία να χάσει τα μάτια του άλλα βλέπει με άλλα μάτια πιο καλά από πολλου. Αυτό το ανθρωποειδές που ξεράσε όλη την κακεντρεχεια και το κόμπλεξ που κουβαλάει, είναι γνωστό στην Ανδρο για τις ΜΑΚΑΚΙΕΣ που πετάει. Ντροπή του. Αν δεν απατώμαι είναι του πανεπιστημίου αλλά το ράσο δεν κάνει τον παπά. Ο ΚΟΥΡΟΥΜΠΛΉΣ είναι Α Μ Ε Ι . και το έχει αποδείξει. Αυτός τι είναι ?

 4. ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΠΛΟΙΟ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ;;;;;

  Όταν αγοράστηκε η ΚΑΛΥΨΩ για να κυνηγάμε μπεκάτσες και άλλα λαμογιοπούλια μεσοπέλαγα, φρόντισε κανείς να βγάλει καμμιά άδεια για μεταφορά των κατοίκων σε εξαιρετικά επείγουσες συνθήκες σαν τις παρούσες ή θα αρκούμαστε σε δρομολόγια για ντοκυμαντεριστές- ψευτοελεγκτές -κολυμβητές-μονίμως παραθερίζοντες στον λούμπεν Ευρωπαϊκό Νότο;
  Για μια ακόμα φορά μπαίνει το απίστευτο ζήτημα της αξίας της ανθρώπινης ζωής που τίθεταιι σε κίνδυνο από απολύτως απάνθρωπες και προδήλως λανθασμένες οικονομικές πρακτικές και από την άλλη πλευρά της ανενόχλητης κατασπατάλησης του δημόσιου χρήματος (Ευρωπαϊκού άρα και Ελληνικού) για αμφίβολες έως και φαιδρές δράσεις. Τουλάχιστον αυτό το παντός καιρού πλεούμενο που χρυσοπληρώσαμε να το χρησιμοποιούμε και όταν ¨καιγόμαστε» όπως τώρα που οι άνθρωποι της θάλασσας πληρώνουν όπως και η υπόλοιπη κοινωνία το μερίδιο των κλεμμένων και δικαίως διαμαρτύρονται γι αυτό με το μόνο μέσο που διαθέτουν: ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ.
  Μακάρι και οι υπόλοιποι κλάδοι να ακολουθούσαν και να στηνόταν ένα γαϊτανάκι γενικής απεργίας διαρκείας και θα βλέπαμε ποιος στέκεται στην εξουσία ψηφίζοντας μέτρα καταστροφής των πολιτών και ποιο βουλευτάκι θα έλεγε «ναι σε όλᨨ.
  Αυτά όμως απαιτούν ….μέζεα

 5. ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΕΤΑΣ

  ΤΟ ΣΤΡΑΒΟΣ ΚΑΙ Ο ΚΟΥΡΟΥΠΛΗΣ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΝ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *