Ο Ηλίας Γιαννακάκης στη Κινηματογραφική Λέσχη Άνδρου με 4 ντοκιμαντέρ
  ELIAS GIANNAKAKIS androsfilm

Ο Ηλίας Γιαννακάκης  είναι σκηνοθέτης, σεναριογράφος και παραγωγός  και εκτός από δύο ταινίες μυθοπλασίας , την “Αλεμάγια” (2004) και τη “Χαρά” (2012), έχει πραγματοποιήσει συνολικά πάνω από εκατό ντοκιμαντέρ με ποικίλη θεματολογία, και για τη  σειρά «Παρασκήνιο» της ΕΤ1 αλλά και σαν ανεξάρτητος παραγωγός

 Με τον τίτλο:

Τέσσερις μορφές από τη χαμένη Αστική Ελλάδα.

Μ.Καραγάτσης, Ανδρέας Εμπειρίκος, Χριστίνα Τσίγκου, Άρης Κωνσταντινίδης.

Η Κινηματογραφική Λέσχη Άνδρου θα προβάλει τέσσερα συναρπαστικά ντοκιμαντέρ – πορτραίτα που φωτίζουν με εντελώς πρωτότυπη ματιά ισάριθμους Μύθους της Ελλάδας του εικοστού αιώνα, οι οποίοι μέσα από το πνεύμα, την προσωπικότητα και το καλλιτεχνικό τους ήθος μας έδειξαν δρόμους που σήμερα φαντάζουν μακρινοί και χαμένοι.

το πρόγραμμα των προβολών:

26 Ιουλίου 2016, 21:00

Χριστίνα Τσίγκου(διάρκειας 52 λεπτών) &  Άρης Κωνσταντινίδης – Δοχεία ζωής(διάρκειας 30 λεπτών).

4 ντοκιμαντερ του Ηλία Γιαννακάκη στην Άνδρο vanglouk androsfilm (2)4 ντοκιμαντερ του Ηλία Γιαννακάκη στην Άνδρο vanglouk androsfilm (4)

28 Ιουλίου 2016, 21,00

Ο πατέρας μου Μ.Καραγάτσης(διάρκειας 52 λεπτών)  &   Ανδρέας Εμπειρίκος – Ο ποιητής μέσα από τις εικόνες του(διάρκειας 52 λεπτών)

           4 ντοκιμαντερ του Ηλία Γιαννακάκη στην Άνδρο vanglouk androsfilm (3)4 ντοκιμαντερ του Ηλία Γιαννακάκη στην Άνδρο vanglouk androsfilm (α) (1)

 

Θα παρευρεθούν στις προβολές οι Μαρίνα Καραγάτση, Λεωνίδας Εμπειρίκος, Παντελής Βούλγαρης, που αποτελούν τους βασικούς ομιλητές των ταινιών, καθώς και ο σκηνοθέτης Ηλίας Γιαννακάκης. Θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό.

Οι ταινίες σχετίζονται άρρηκτα με την Άνδρο, είτε μέσα από τα γυρίσματα και το σπάνιο αρχειακό υλικό, είτε μέσα από τους ομιλητές που αποτελούν σάρκα από τη σάρκα της, είτε μέσα από το πνεύμα μιας Αστικής Ελλάδας που ποτέ δεν ολοκληρώθηκε και το αποτύπωμά της παραμένει ζωντανό σε κάθε γωνιά του νησιού.

Υπόγεια νήματα ενώνουν τα πρόσωπα πίσω από τις ταινίες και τα συνδέουν με το νησί. Οι Μαρίνα Καραγάτση και ο Λεωνίδας Εμπειρίκος μεγάλωσαν στην Άνδρο. Ο Ανδρέας Εμπειρίκος κατέγραψε στις περίφημες ηχογραφήσεις του τόσο την Χριστίνα Τσίγκου όσο και τον Άρη Κωνσταντινίδη. Η Μαρίνα Καραγάτση και η μητέρα της, η σπουδαία ζωγράφος Νίκη Καραγάτση, στάθηκαν μέχρι τέλους δίπλα στη Χριστίνα Τσίγκου. Ο Παντελής Βούλγαρης, που συνδέθηκε με ισχυρό δεσμό φιλίας με την Χριστίνα Τσίγκου, έχει γίνει μόνιμος κάτοικος του νησιού εδώ και πολλά χρόνια τώρα. Η Ναταλία Μελά, η σπουδαία γλύπτρια και σύζυγος του Άρη Κωνσταντινίδη, συνδέθηκε επίσης με την Χριστίνα Τσίγκου και μιλά γι αυτήν στο ντοκιμαντέρ. Ενώ ο Άρης Κωνσταντινίδης έχτισε το περίφημο Ξενία της Άνδρου και την κατέγραψε, όπως και ο Εμπειρίκος, στον φωτογραφικό του φακό με ανεπανάληπτο τρόπο.

4 ντοκιμαντερ του Ηλία Γιαννακάκη στην Άνδρο vanglouk androsfilm (α) (2)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *