Προτάσεις του Έπαρχου Άνδρου κ. Δημητρίου Λοτσάρη για την ακτοπλοϊκή σύνδεση της Άνδρου με τη Σύρο σε ημερίδα για την ακτοπλοΐα

dimitris lotsaris eparhos androu vanglouk androsfilm (1)_1
Την Πέμπτη 26 Μαΐου 2016 ο Έπαρχος Άνδρου κ. Δημήτριος Λοτσάρης παραβρέθηκε στην Ημερίδα που διοργανώθηκε στη Νάξο με θέμα «Θεσμικό πλαίσιο ακτοπλοΐας, δίκτυο γραμμών και ανάπτυξης των νησιών».

dimitris lotsaris eparhos androu vanglouk androsfilm (2)_1

Στην τοποθέτησή του έθιξε το θέμα των υποδομών των λιμένων και του σωστού προγραμματισμού των δρομολογίων. Συγκεκριμένα ανέδειξε το σοβαρό πρόβλημα της σπηλαίωσης της Βόρειας Προβλήτας του λιμένα του Γαυρίου.
Επίσης αναφέρθηκε στο σοβαρό ζήτημα της διασύνδεσης της Άνδρου με το διοικητικό κέντρό της Σύρο και με τα νησιά των Δυτικών Κυκλάδων. Στο πλαίσιο αυτό κατέθεσε την Παρασκευή 27 Μαΐου 2016 στη Συνεδρίαση του ΣΑΣ που πραγματοποιήθηκε στη Νάξο πρόταση για την αντιμετώπιση των συγκεκριμένων προβλημάτων.

dimitris lotsaris eparhos androu vanglouk androsfilm (3)_1

Συγκεκριμένα ζήτησε:
α. Την επέκταση του δρομολογίου Άνδρος – Τήνος – Μύκονος με τη Σύρο, τις ημέρες Κυριακή και Δευτέρα.
β. Την τροποποίηση του δρομολογίου Άνδρος – Σύρος – Τήνος.
γ. Τη σύνδεση με τις Δυτικές Κυκλάδες, μέσω της σύνδεσης δύο επιδοτούμενων ενδοκυκλαδικών γραμμών, με αφετηρία και τερματισμό την Άνδρο.

One Response

  1. Ανωνυμος

    Και εγω εχω της πρότασης μου ..Να κανουμε τα εργα στην Ανδρο πρώτα δρομους Συγκοινωνίες και πως να κανομε έσοδα για το ΝΗΣΙ μας για τα εργα μας Μην κοιτάμε να τα κανομε ΟΛΛΑ ΜΑΖΗ Ειμαστε σε καλο ΔΡΟΜΟ τωρα ΘΖ my

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *