Συλλυπητήρια και ψηφίσματα για τον Νίκο Θεολόγου

Βασίλης Πομόνης

Φίλε καλέ και συμπαραστάτη της καθημερινής ζωής σχεδόν όλων, όσων ζούμε στο νησί, συνοδοιπόρε με άλλους στην πολιτική πορεία, σύντροφε για όσους από εμάς προσπαθήσαμε μέσα από το Θέατρο να δώσουμε στον τόπο μας αυτό το κάτι άλλο στο χώρο του πολιτισμού, θα είσαι πάντα μαζί μας. Και μ’ αυτούς που με τον Αφανή Ναύτη ξεκίνησαν, και με το Θ.Ο.Α. όσοι συνυπήρξαμε και με τη Λαϊκή Σκηνή, που επίσης ήσουν πάντα κοντά μας, ακόμα και σε πρόβες, επικροτώντας την προσπάθεια και βοηθώντας για την ενότητα στο χώρο των θεατρικών μας σχημάτων. Σε χαιρετούμε και σε βεβαιώνουμε ότι για Ανθρώπους σαν και σένα η αυλαία δεν πέφτει ποτέ. Καλό σου κατευόδιο.
ΛΑΙΚΗ ΣΚΗΝΗ ΑΝΔΡΟΥ

Νίκος Βασιλόπουλος

H Aνδριακή κοινωνία έχασε στο πρόσωπο του Νίκου Θεολόγου ένα σπάνια ακούραστο και δραστήριο άνθρωπο με ανεξάντλητο ενδιαφέρον για τα κοινά και ένα λαμπρό επιστήμονα με ιατρική σκέψη όσο λίγοι, που τόσα πρόσφερε στον τομέα αυτό επί τόσα χρόνια. Το κενό που αφήνει δεν είναι αναπληρώσιμο. Δυστυχώς δεν έχω λόγια παρηγοριάς για την εξαιρετική οικογένειά του……. Νίκος Βασιλόπουλος

Το αντίο στο Νίκο Θεολόγου από τον Έπαρχο Άνδρου, Δημήτριο Λοτσάρη

 

Πάντα δούλευες για το υπέρτατο κοινό καλό του τόπου που τόσο αγάπησες και τίμησες . Την Άνδρο μας !!! Ο διττός σου ρόλος ως αυτοδιοικητικού και γιατρού στην κοινωνία μας υπήρξε δημιουργικός.

Ουσιαστικός, πρωτοπόρος, ρομαντικός, οργανωτικός και ευαίσθητος!!! Ο ΝΙΚΟΣ ΚΑΠΕΤΑΝ ΘΕΟΛΟΓΟΥ, ο ακούραστος γιατρός και αυτοδιοικητικός ξεκουράστηκε τελειώνοντας μαχόμενος όπως πάντα έκανε!!!

Σ’ ευχαριστούμε για όλα ΓΙΑΤΡΕ.

Το πάθος σου για δημιουργία και η εργατικότητα σου θα  μας εμπνέει!!!

Δημήτριος Λοτσάρης

Έπαρχος Άνδρου

ΑΝΔΡΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ

Ένας μεγάλος Έλληνας έφυγε από τα εγκόσμια για την αθανασία. Με απέραντη ευγνωμοσύνη αποχαιρετά η Ανδριακή Ενότητα τον Επικεφαλής Σύμβουλό της στο Δημοτικό Συμβούλιο Άνδρου, τιμώντας τον Άνθρωπο, τον Επιστήμονα, τον Αυτοδιοικητικό πολίτη που έδωσε απόλυτα την αγάπη του στους Ανδριώτες για 30 και πλέον χρόνια.
Η απώλειά του δεν αναπληρώνεται στον ανθρωπιστή ιατρό και ικανότατο στέλεχος της τοπικής αυτοδιοίκησης. Η αναγνώριση του πολύπλευρου έργου του και της προσφοράς του ακόμα και από τους μέχρι πρόσφατα υβριστές μας είναι η καταλληλότερη συνθήκη, να γίνει η μνήμη του αιώνια και βάση για τους σύγχρονους και τις επόμενες γενιές ανδριωτών ώστε να μην επαναλάβουν τα λάθη του διχασμού τους και της εξαιτίας του διχασμού διαρκούς οπισθοδρόμησης του νησιού μας.
ΙΩΑΝΝΗΣ Α. ΜΑΛΤΑΜΠΕΣ

Μαργαρίτα Στεφανή
Υπάλληλος Π.Ε. Άνδρου

Για τον γιατρό μας!!!
Έφυγε από κοντά μας, αλλά θα βρίσκεται πάντα μαζί μας, με όσους τον αγάπησαν, τον πίστεψαν, τον ακολούθησαν στο όραμά του για την ανάπτυξη της Άνδρου.
Μία έντονη προσωπικότητα που λειτουργούσε υπερπροστατευτικά υπέρ των αδυνάτων ταυτόχρονα όμως ισότιμα με όσους εκείνος εμπιστευόταν.
Δούλευε, διάβαζε, έγγραφε, δεν σταματούσε να σκέφτεται και να σχεδιάζει για την Άνδρο όλο το 24ώρο. Οργανωτικός και Αποτελεσματικός προσπαθούσε και εν τέλει κατόρθωνε να υλοποιήσει όλα όσα προγραμμάτιζε να γίνουν στο νησί. Η ανάγκη να συμβάλλει στην επίλυση προβλημάτων, ανεξάρτητα από ποια θέση βρισκόταν στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, αποκαλύφθηκε σε όλους όσοι δεν το γνώριζαν, τα τελευταία δύο χρόνια, που ως επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης προσπαθούσε περισσότερο να βοηθήσει, παρά να ασκήσει κριτική για τις ενέργειες της Δημοτικής Αρχής.
Η εμπιστοσύνη που μου επέδειξε τα προηγούμενα χρόνια, στο πλαίσιο της συνεργασία μας στο Δήμο Άνδρου, αποτελούσε για εμένα προσωπικά πηγή έμπνευσης που σε παρέσυρε σε ένα ταξίδι προσφοράς και δημιουργίας!!!

Όλοι όσοι είχαν την τύχη να συνεργαστούν από κοντά μαζί του, διαπίστωναν ότι δεν υπήρχε για εκείνον ωράριο, αφού όλο το 24ωρο μπορούσε να αξιοποιηθεί για δουλειά!!!
Πρότυπο πατέρα, γιατρού, πολιτικού!!!
Μας λείπετε γιατρέ !!!
Σας ευχαριστώ για όλα!!!

Μαργαρίτα Στεφανή
Υπάλληλος Π.Ε. Άνδρου

Σύλλογος Φίλων Λαογραφικού Μουσείου Συνετίου Άνδρου

Μας γέμισε θλίψη η απώλεια του εξαίρετου ιατρού και μαχητικού πολιτικού ανδρός Νίκου Θεολόγου. Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του και τους οικείους του.

Το ΔΣ του Συλλόγου

Δήμος Άνδρου

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ  ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΚΑΠΕΤΑΝ-ΘΕΟΛΟΓΟΥ

Με αφορμή την αναγγελία του θανάτου του Νικολάου Καπετάν–Θεολόγου, ο Δήμαρχος Άνδρου Θεοδόσιος Σουσούδης και το Δημοτικό Συμβούλιο Άνδρου σε έκτακτη συνεδρίαση σήμερα Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2016 και ώρα 13:00 αποφάσισαν ομόφωνα:
Εκφράζουν τη βαθιά τους οδύνη και θλίψη για το θάνατο του
ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΚΑΠΕΤΑΝ-ΘΕΟΛΟΓΟΥ
Ενός ανθρώπου τόσο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, πρώην Αντιδημάρχου Άνδρου, Προέδρου Δημοτικού Συμβουλίου και Επικεφαλής της Μείζονος Μειοψηφίας Δήμου Άνδρου, όσο και Επιστήμονα Ιατρού που από τη θέση του στο Κέντρο Υγείας Άνδρου βοήθησε στον τομέα της υγείας επί πολλές δεκαετίες την Άνδρο.
Εγκρίνουν την έκδοση του παρόντος ψηφίσματος :
1. Να εκφράσει τα ειλικρινή συλλυπητήρια στους συγγενείς του εκλιπόντος.
2. Το Δημοτικό Συμβούλιο να παραστεί στην νεκρώσιμη ακολουθία
3. Να κατατεθεί στεφάνι στη σορό του.
4. Να διατεθεί στη μνήμη του ποσό 1.000€ στο Κέντρο Υγείας Άνδρου για την κάλυψη αναγκών του.
5. Το παρόν ψήφισμα να δημοσιευτεί στον τοπικό τύπο και να αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Δήμου.

Αιωνία του η Μνήμη

Ο Δήμαρχος Άνδρου Θεοδόσιος Σουσούδης
Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. Ελευθέριος Μπάλλας
Τα μέλη του Δ.Σ. Δήμου Άνδρου

ΣΥΛΛΟΓΟΣ «ΤΟ ΣΥΝΕΤΙ» ΑΝΔΡΟΥ

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ Μ. ΚΟΥΛΟΥΡΗ ΚΑΙ ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ «ΤΟ ΣΥΝΕΤΙ» ΑΝΔΡΟΥ, ΕΚΦΡΑΖΟΜΕ ΤΑ ΘΕΡΜΑ ΜΑΣ ΣΥΛΛΗΠΗΤΗΡΙΑ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ ΘΑΝΟΝΤΟΣ ΕΚΛΕΚΤΟΥ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑ ΝΙΚΟΥ ΘΕΟΛΟΓΟΥ, ΠΟΥ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΤΗΝ
ΚΑΛΟΣΥΝΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΤΟΥ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΒΟΗΘΟΥΣΕ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΣΤΗΝ ΑΝΔΡΟ,
ΠΟΥ ΑΓΑΠΗΣΕ ΚΑΙ ΠΕΘΑΝΕ ΣΤΗΝ ΑΓΚΑΛΙΑ ΤΗΣ. Ο ΘΕΟΣ ΑΣ ΑΝΑΠΑΥΣΕΙ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΤΟΥ.
ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ «ΤΟ ΣΥΝΕΤΙ» ΑΝΔΡΟΥ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΩΜΑΤΙΩΝ-ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΩΝ  Ἡ ΑΓΙΑ ΘΑΛΑΣΣΙΝΗ»

Ο Πρόεδρος Γ.ΚΟΝΤΟΣ και το ΔΣ του συλλόγου ενοικιαζομένων δωματίων-διαμερισμάτων Η ΑΓΙΑ ΘΑΛΑΣΣΙΝΗ εκφράζουν την βαθιά τους θλίψη για τον θάνατο του Ν.Θεολόγου ενός ανθρώπου που επί χρόνια πρόσφερε στον σύλλογο μας.Πνεύμα ανήσυχο και δημιουργικό, για χρόνια αρκετά στο ΔΣ,  άφησε σημαντικό έργο.Η διάθεση προσφοράς στον τόπο μας θα μείνουν για πάντα χαραγμένες στην μνήμη μας.

Ευχόμαστε ο Θεός να αναπαύσει την ψυχή του και να δίνει δύναμη στην οικογένεια του.

Μετά από έκτακτη συνεδρίαση του ΔΣ αποφασίστηκε εις μνήμη του εκλιπόντος να αποσταλεί στεφάνι και να παραστεί σύσσωμο  το ΔΣ στο τελευταίο αντίο.

 ΘΕΑΤΡΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΑΝΔΡΟΥ

Σήμερα το πρωί ο Θεατρικός Όμιλος Άνδρου έχασε έναν αγαπημένο του άνθρωπο.Ο Νίκος θα είναι για πάντα στη μνήμη μας ένας πρωτεργάτης του πολιτισμού στο νησί μας.Ιδρυτικό μέλος του πρώτου θεατρικού σχήματος με την προσωνυμία»ΑΦΑΝΗΣ ΝΑΥΤΗΣ»,από το 1983 μέχρι σήμερα προσέφερε στο χώρο όσα μπορούσε,όπως μπορούσε,με όποια ιδιότητα και αν είχε.Το Δ.Σ του συλλόγου συνεδρίασε έκτακτα και αποφάσισε:
1.Να παραστεί σύσσωμο στην νεκρώσιμη ακολουθία .
2.Να διαβαστεί το ψήφισμα στην εκκλησία.
3.Αντί στεφάνου να δοθεί ένα ποσό για φιλανθρωπικό σκοπό.
4.Να δημοσιευθεί το ψήφισμα στον ηλεκτρονικό και έντυπο τύπο
ΤΟ Δ.Σ του Θ.Ο.Α

One Response

  1. Μαργαρίτα Μαρτάκη

    Θα λείψει από την Άνδρο, από την οικογένειά του, από τους φίλους κι από τους αντιπάλους…Έφυγε νωρίς, αλλά πόσο τυχεροί στάθηκαν οι άνθρωποι που τον έζησαν ως πατέρα, σύζυγο, γιατρό, φίλο,συνεργάτη. Θα θυμάμαι τον καλό μου φίλο όπως τον έζησα τα χρόνια 1983-86 στην Άνδρο που υπηρετούσα δασκάλα, ή τον Νίκο όταν πάντρευε την κόρη του, ή όπως τον συνάντησα τελευταία φορά μετά από ένα χειρουργείο το καλοκαίρι του 2015 που ενώ ήταν σε άδεια , εκείνος έβλεπε ασθενείς στο Κέντρο Υγείας…
    Μαργαρίτα Μαρτάκη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *