Ο Σύλλογος Γυναικών Άνδρου στο 5ο Φεστιβάλ Παραδοσιακής Μουσικής Δωδεκανήσου

artemis-leros-festival-dodekanisa-panigiri-xthe-simera VANGLOUK ANDROSFILM (3)

Στις 3,4 και 5 Μαϊου 2016 , διεξήχθη στην Λέρο το 5ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ –ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΤΗΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ με θέμα «ΤΟ ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΧΘΕΣ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ» , με διοργανωτή τον Χορευτικό Σύλλογο «ΑΡΤΕΜΙΣ».
Σ’ αυτό έλαβαν μέρος πάνω από είκοσι σύνεδροι προερχόμενοι κυρίως από τα νησιά της Δωδεκανήσου , από το εξωτερικό (Σερβία, Σικελία) και από άλλα μέρη της Ελλάδος (Δράμα, Καλαμάτα). Αντικείμενο του συνεδρίου ήταν η ιστορική εξέλιξη των πανηγυριών, τα έθιμά τους, το τελετουργικό , η αλλοτρίωσή τους στον χρόνο. Η ‘Ανδρος ήταν το μόνο νησί , πλην της Δωδεκανήσου, που εκπροσώπησε τις Κυκλάδες και τον νησιωτικό χώρο της Ελλάδος .

Συμμετείχαν πάνω από εκατό άτομα και κάθε βραδιά του τριημέρου, ακολουθούσε αυτοσχέδιο γλέντι στο Πολιτιστικό Κέντρο του Συλλόγου «ΑΡΤΕΜΙΣ», με τις ορχήστρες και τα χορευτικά κάθε νησιού να συμμετέχουν σ’ αυτό και προσφερόταν από τους εθελοντές του Συλλόγου , άφθονο κρασί και φαγητό που μαγείρευαν στον ίδιο χώρο .

artemis-leros-festival-dodekanisa-panigiri-xthe-simera VANGLOUK ANDROSFILM (7)
Ο Σύλλογος Γυναικών ‘Ανδρου, προσκλήθηκε να συμμετάσχει και να εκπροσωπήσει την ‘Ανδρο, με πρωτοβουλία του Ανδριώτη Μουσικού Νικολάου Μήλα, ο οποίος διδάσκει βιολί σε μαθητές του Χορευτικού Συλλόγου «ΑΡΤΕΜΙΣ» στην Λέρο .

artemis-leros-festival-dodekanisa-panigiri-xthe-simera VANGLOUK ANDROSFILM (2)

Εκπροσωπήθηκε από το μέλος του Χορευτικού του Συλλόγου μας , Γιάννη Ξανθό, ο οποίος παρουσίασε την σχετική εισήγησή του με θέμα «Το πανηγύρι στην ‘Ανδρο, χθες και σήμερα» η οποία ανακοινώθηκε την Πέμπτη 5-5-2016 και άφησε πολύ καλές εντυπώσεις στους παριστάμενους συνέδρους.
Επίσης μετείχε περιορισμένος αριθμός τεσσάρων χορευτών και μουσικών εκ μέρους του Συλλόγου μας.

artemis-leros-festival-dodekanisa-panigiri-xthe-simera VANGLOUK ANDROSFILM (13)

Την ορχήστρα που έπαιξε χορούς της ‘Ανδρου, στο σχετικό γλέντι που στήθηκε κατά την προηγούμενη της παρουσίασης-εισήγησης ημέρα, αποτελούσαν οι Νίκος Μανδαράκας , τσαμπούνα, Νίκος Μήλας Βιολί, Κλεάνθης Γλυνός λαούτο-τουμπί και Χριστίνα Κουκή, σαντούρι .

artemis-leros-festival-dodekanisa-panigiri-xthe-simera VANGLOUK ANDROSFILM (8)

Ο Σύλλογός μας επιφυλάσσεται να ανταποδώσει την θερμή φιλοξενία που επιφύλαξαν στους εκπροσώπους του Συλλόγου μας , στον πολύ δραστήριο Σύλλογο «ΑΡΤΕΜΙΣ» της Λέρου , σε μία μελλοντική χορευτική συνάντηση στην Άνδρο.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΡΕΝΑ ΣΑΚΕΛΛΑΡΗ

σε επόμενη ανάρτηση η εισήγηση του Γιάννη Ξανθού «Το πανηγύρι»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *