Το 28ο Χορωδιακό Φεστιβάλ Άνδρου

Το 28ο Χορωδιακό Φεστιβάλ Άνδρου έλαβε χώρα την 1η Ιουλίου 2017 στο Ανοιχτό Θέατρο Άνδρου με διοργανωτή τον Μουσικό Σύλλογο Άνδρου.


Στόχος του χορωδιακού φεστιβάλ είναι να συμβάλει στην ανάπτυξη των πολιτιστικών ιδεωδών, στην καλλιέργεια υψηλών σχέσεων και ισχυρών δεσμών φιλίας μεταξύ ανθρώπων, φορέων και συλλόγων, καθώς και στη συνεργασία τους μέσω της μουσικής που είναι η αμεσότερη μορφή τέχνης.

Συμμετείχαν χορωδίες μικτές από την Άρτα, τα Ιωάννινα και την Άνδρο και η εφηβική, παιδική

και το τμήμα προπαιδείας του Μουσικού Συλλόγου Άνδρου.

Είναι πολυπρόσωπες χορωδίες που προωθούν επάξια όλα τα είδη της μουσικής, εμπλουτίζοντας το πολιτιστικό ψηφιδωτό της πατρίδας μας .


Κατά γενική ομολογία το Φεστιβάλ στέφθηκε με επιτυχία με όλες τις χορωδίες να δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό.

 

Η αλήθεια είναι ότι οι παιδικές χορωδίες (προπαιδείας και παιδική) καθώς και η νεανική χορωδία του ΜΟΥ.Σ.Α. έκλεψαν την παράσταση υπό την διεύθυνση της Μαέστρου Αμαλίας Τηνιακού.

 

Εξίσου εντυπωσιακό ήταν ότι ο Μουσικός Σύλλογος Άνδρου λειτούργησε πραγματικά ως «Σύλλογος».

Όλοι οι Χορωδοί έσπευσαν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους ευχαρίστως, άλλος βοηθώντας στη μεταφορά του εξοπλισμού, άλλος στη μεταφορά των σκηνικών, άλλος στο στήσιμο των σκηνικών.

Όσοι δε χορωδοί είχαν αυτοκίνητα διευκόλυναν τις φιλοξενούμενες χορωδίες στις μετακινήσεις τους (πάνω από 100 άτομα) κάνοντας δύο και τρία δρομολόγια, ώστε αφενός να μην ταλαιπωρηθούν οι ίδιοι και αφετέρου να μην προκληθεί κυκλοφοριακό κομφούζιο με τη μετακίνηση των πούλμαν τους.

 

Παράλληλα, πολλές επιχειρήσεις (Παραπόρτι κοσμηματοπωλείο, Αλεκάτη Ανθοπωλείο, Express market  του Μιχάλη Μενδρινού, Γραφή,  Χαρτοπωλείο) πρόσφεραν τα προϊόντα τους στον Σύλλογο.

 

Ο Ραδιοφωνικός Σταθμός ΑΣΤΕΡΑΣ υποστήριξε τον Σύλλογο ως χορηγός επικοινωνίας.

 

Ο Σύλλογος πρόσφερε δείπνο με ανδριώτικα εδέσματα αμέσως μετά τη συναυλία σε όλους τους χορωδούς των μικτών χορωδιών και της νεανικής του ΜΟΥ.Σ.Α., οι κυρίες του Συλλόγου πρόσφεραν σπιτικές καρυδόπιτες στους φιλοξενούμενους και όλοι μαζί διασκέδασαν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες με εναλλαγή ηπειρώτικης και νησιώτικης μουσικής.

 

Οι φιλοξενούμενοι δήλωσαν «εντυπωσιασμένοι» με τη φιλοξενία, την περιποίηση, τον συντονισμό και την οργάνωση και εξέφρασαν την επιθυμία να επισκεφτούν πάλι την Άνδρο.

 

 

“Αυτός άλλωστε ήταν και ο στόχος!

Συγχαρητήρια σε όλους τους συμμετέχοντες. Χορωδούς και μη. Να είμαστε καλά και του χρόνου.”

Ντορίνα Αμωράτη

Πρόεδρος μουσικού Συλλόγου Άνδρου

 

Φωτογραφίες : Φωτο Άνδρος

 

One Response

  1. Σωκρατης Μπαζακης

    Παρά πολύ ωραίες και εκφραστικές φωτογραφίες. Όμως καλό θα ήταν να παρουσιαστεί και κάποιο βίντεο από την συναυλία ώστε αυτοί που δεν ήταν να ακούσουν τα κομμάτια.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *