Ξεκίνησαν οι εγγραφές για τον 1ο Ημιμαραθώνιο Άνδρου που διοργανώνεται από τον Δήμο Άνδρου και τον αθλητικό σύλλογο ΤΕΛΜΗΣΣΟΣ Ν. Μάκρης – Μαραθώνος.
Την Κυριακή, 30 Απριλίου, όλοι οι δρόμοι οδηγούν στην Άνδρο για τον 1ο Ημιμαραθώνιο !
Οι εγγραφές ξεκίνησαν και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή μέσω της ιστοσελίδας της διοργάνωσης (https://androshalfmarathon.wordpress.com), στην οποία θα βρουν χρήσιμες πληροφορίες για τον αγώνα, τις διαδρομές, τις μετακινήσεις τους κλπ.
Για τις ανάγκες του αγώνα λειτουργεί και σελίδα στο facebook (https://www.facebook.com/androshalfmarathon).
Η διαδρομή του ημιμαραθωνίου έχει μήκος 21.098 μ., όλα σε άσφαλτο, με ανηφορικές και κατηφορικές κλίσεις. Η αφετηρία θα είναι στην παραλία Ορμου Κορθίου και ο τερματισμός στη Χώρα. Παράλληλα διοργανώνεται και ένας δεύτερος δρόμος, μήκους 8.500 μέτρων, με αφετηρία την πλατεία του Αφανούς Ναύτη στη Χώρα, κατεύθυνση στο χωριό Στενιές, αναστροφή και τερματισμό στη Χώρα. Ο δρόμος αυτός είναι αφιερωμένος στη μνήμη των ναυτικών που έχασαν τη ζωή τους στη θάλασσα και ονομάζεται «δρόμος Αφανούς Ναύτη».
Σε όλους τους συμμετέχοντες θα δοθούν αναμνηστικά μετάλλια- διπλώματα-
τεχνικό μπλουζάκι καθώς και μια τσάντα με διάφορα αναμνηστικά (δώρα και τοπικά προϊόντα). Επίσης στον τερματισμό θα υπάρχουν τοπικά κεράσματα, προσφορά επαγγελματιών, φορέων και συλλόγων.
Στις απονομές, εκτός από τα έπαθλα που θα δοθούν στους νικητές κάθε κατηγορίας, θα δοθούν συλλεκτικά έπαθλα και στον 1ο Ανδριώτη και στην 1η Ανδριώτισσα που θα τερματίσουν τον Ημιμαραθώνιο. Βραβεύσεις στις ηλικιακές κατηγορίες θα γίνονται μόνο στον πρώτο κάθε κατηγορίας (18-29, 30-39, 40-49, 50-59, 60-69, 70 και άνω), με την προϋπόθεση πως θα υπάρχουν τουλάχιστον 3 αθλητές να την υποστηρίξουν.

Η Προκύρηξη του αγώνα

 

Ο ΔΗΜΟΣ ΑΝΔΡΟΥ σε συνεργασία με τον Α.Π.Σ. ΤΕΛΜΗΣΣΟΣ Ν.ΜΑΚΡΗΣ – ΜΑΡΑΘΩΝΟΣ και υπό την αιγίδα της ΕΟΣΛΜΑΥ διοργανώνουν τον 1ο Ημιμαραθώνιο Άνδρου απόστασης 21,098μ καθώς και τον 1ο Αγώνα Δρόμου Αφανούς Ναύτη 8.500μ την Κυριακή 30 Απριλίου 2017.

Ημιμαραθώνιος Άνδρου

Αφετηρία: Παραλία Όρμος Κορθίου.
Τερματισμός: Χώρα Άνδρου.

Δρόμος Αφανούς Ναύτη 8.500μ

Αφετηρία και Τερματισμός: Χώρα Άνδρου με ενδιάμεση αναστροφή στο χωριό Στενιές

Ώρα εκκίνησης:

Ημιμαραθώνιος Άνδρου : 11:45πμ
Δρόμος Αφανούς Ναύτη 8.500μ : 12:00πμ

Μήκος διαδρομής:

Ημιμαραθώνιος Άνδρου : 21.098μ επί ασφάλτινης διαδρομής με ανηφορικές και κατηφορικές κλήσεις.
Αγώνα Δρόμου Αφανούς Ναύτη : 8.500μ επί ασφάλτινης διαδρομής με ανηφορικές και κατηφορικές κλήσεις.

Συμμετοχή – πληροφορίες:

Για την συμμετοχή σας στον 1ο Ημιμαραθώνιο Άνδρου και στον 1ο Αγώνα Δρόμου Αφανούς Ναύτη υπάρχει φόρμα-αίτηση εγγραφής με όλα τα στοιχεία, καταθέτοντας και το χρηματικό ποσό των 5 ευρώ (μόνο για τον Ημιμαραθώνιο) στον αρ. λογαριασμού του συλλόγου στην Eurobank (αρ. λογαρ. 0026.0096.15.0200432598 ), με το ονομ/νυμο και την αιτιολογία. Εάν δεν γίνει η κατάθεση, δεν θα είναι έγκυρη η εγγραφή σας. Η αίτηση εγγραφής βρίσκεται στον ακόλουθο σύνδεσμο Δήλωση-Φόρμα εγγραφής

Δικαίωμα συμμετοχής:

Όλοι οι αθλητές δρομείς τρέχουν με δική τους ευθύνη και πρέπει να έχουν υποβληθεί σε πρόσφατες ιατρικές εξετάσεις. Κάτω των 18 ετών η εγγραφή θέλει την συγκατάθεση γονέα.

Ασφάλεια και Ιατρική κάλυψη:

Σε όλη την διαδρομή θα υπάρχουν εθελοντές, διασώστες και ιατρικό προσωπικό, καθώς αστυνομία και ΕΚΑΒ.

Σταθμοί εφοδιασμού:

Θα υπάρχουν σταθμοί εφοδιασμού ανά τρία (3χλμ) με νερό, μπανάνα, ισοτονικό, γλυκό, μπάρες δημητριακών και τζελάκια. Σύνολο σταθμών 6 και στον τερματισμό.

Σήμανση αγώνα:

Θα υπάρχει καθ’ όλη την διαδρομή αρίθμηση ανά χλμ, κορδέλα οδική, δείκτες και στις διασταυρώσεις φύλαξη από εθελοντές. Θα προπορεύεται όχημα της αστυνομίας.

Έπαθλα:

Σε όλους τους συμμετέχοντες θα δοθούν αναμνηστικά μετάλλια- διπλώματα-
τεχνικό μπλουζάκι καθώς και μια σακούλα με διάφορα αναμνηστικά δώρα-τοπικά προϊόντα. Επίσης στον τερματισμό θα σας περιμένουν κεράσματα τοπικά, προσφορά των τοπικών επαγγελματιών, φορέων, και συλλόγων.
Επίσης στις απονομές των νικητών θα δοθούν συλλεκτικά έπαθλα και στον
1ο Ανδριώτη και στην 1η Ανδριώτισσα που θα τερματίσουν τον Ημιμαραθώνιο δρόμο.
Βραβεύσεις στις ηλικιακές κατηγορίες θα γίνονται μόνο στον πρώτο κάθε ηλικιακής κατηγορίας 18-29, 30-39, 40-49, 50-59, 60-69, 70 και άνω και εφόσον υπάρχουν τουλάχιστον 3 αθλητές να την υποστηρίξουν. Οι τρεις πρώτοι /πρώτες γενικής δεν θα βραβευτούν και στην κατηγορία τους.

Φύλαξη προσωπικών αντικειμένων:

Θα υπάρχει στον τερματισμό στην Χώρα, ειδικός χώρος φύλαξης των προσωπικών σας αντικειμένων.

Χρονομέτρηση:

Θα υπάρχει ηλεκτρονική χρονομέτρηση με ειδικό cheap στον αριθμό του κάθε αθλητή που θα επιστρέφεται στον τερματισμό.

Σας περιμένουμε με μεγάλη χαρά στον Ημιμαραθώνιο Άνδρου. Στον ευλογημένο βράχο μέσα στο απέραντο γαλάζιο του Αιγαίου, στην Άνδρο της Αρχοντιάς τις Δημιουργίας του Πολιτισμού!

ktel_androu

Μετακίνηση:

Οι ακτοπλοϊκές εταιρίες Golden Star Ferries και Fast Ferries στηρίζουντον Ημιμαραθώνιο Άνδρου προσφέροντας έκπτωση έως και 50% στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια για τον αθλητή και τον συνοδό του. Επίσης υπάρχει και έκπτωση στα οχήματα έως 20%. Θα ακολουθήσει αναλυτικότερα ο τρόπος έκδοσης και κράτησης εισιτηρίων.

Επίσης θα υπάρχει πούλμαν για την μεταφορά σας από το λιμάνι του Γαυρίου προς την εκκίνηση του αγώνα 21 χλμ στο Κόρθι, αλλά και προς την εκκίνηση του δρόμου 8,5 χλμ στην Χώρα το πρωί της Κυριακής 30 Απριλίου 2017 το οποίο θα είναι ΔΩΡΕΑΝ (προσφορά του ΚΤΕΛ ΑΝΔΡΟΥ) για τους αθλητές μόνο.

Την ημέρα του αγώνα θα υπάρχει χώρος αποδυτηρίων και για ντους στο δημοτικό θέατρο στην Χώρα.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *