Νέα

Α΄ ΕΛΜΕ Κυκλάδων: Να αποσυρθεί η πρόταση του υπουργείου για αναμοριοδότηση των σχολείων Κύθνου και Κορθίου

 


Α΄ Ένωση Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης Κυκλάδων :

Απαράδεκτος ο υποβιβασμός των σχολείων της Κύθνου και του Κορθίου Άνδρου μέσω της αναμοριοδότησης των σχολείων.

Άπαιτούμε την άμεση απόσυρση της πρότασης του Υπουργείου.

Ανάμεσα σε όλα τα υπόλοιπα αντιεκπαιδευτικά μέτρα που συμφωνήθηκαν και ψηφίστηκαν από την Κυβέρνηση και τους Θεσμούς, λίγες μέρες πριν ψηφίστηκε και η πρόταση του Υπουργείου για την αναμοριοδότηση των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.
Μεταξύ των άλλων 430 εκπαιδευτικών μονάδων που υποβαθμίζονται πανελλαδικά, βρίσκονται και οι σχολικές μονάδες της νήσου Κύθνου και της περιοχής Κορθίου του Δήμου Άνδρου.
Είναι απαράδεκτο το γεγονός ότι για άλλη μια φορά κυβέρνηση και Υπουργείο δεν λαμβάνουν υπόψιν τη νησιωτικότητα και τις ιδιαίτερες και δύσκολες συνθήκες ζωής, εργασίας και μετακίνησης που αφορούν στους συναδέλφους που εργάζονται στις περιοχές αυτές, παρά τις προτάσεις που είχαν κατατεθεί από το οικείο ΠΥΣΔΕ και την οικεία ΕΛΜΕ .
Το νησί της Κύθνου και η περιοχή Κόρθι της Άνδρου, παραμένουν επί της ουσίας περιοχές δυσπρόσιτες, με δύσκολες συνθήκες διαβίωσης και η μετακίνηση των συναδέλφων από και πρός τις περιοχές αυτές παραμένει εξ ορισμού ιδιαίτερα δύσκολη και επίπονη.
Εξάλλου στις συγκεκριμένες περιοχές υπηρετούν και πολλοί συνάδελφοι αναπληρωτές και η ήδη δύσκολη στελέχωση των σχολείων των περιοχών αυτών αναμένεται να γίνει ακόμα δυσκολότερη ελλείψει κινήτρων.
Και βέβαια τελείως άδικα, πολλοί συνάδελφοι που επέλεξαν να υπηρετούν στα συγκεκριμένα αλλά και σε άλλα απομακρυσμένα σχολεία με στόχο τη συγκέντρωση μορίων, βλέπουν τώρα ξαφνικά να ακυρώνεται πλήρως αυτή τους η επιλογή.
Είναι προφανές και απαράδεκτο επίσης, ότι μέσω της υποβάθμισης των 430 σχολείων πανελλαδικά δημιουργούνται νέες προϋποθέσεις για τη δημιουργία τμημάτων και θα απαιτείται στο εξής μεγαλύτερος αριθμός μαθητών για τη συγκρότηση τμημάτων, γεγονός που μακροπρόθεσμα θα οδηγήσει σε συγχωνεύσεις , ίσως και σε κλείσιμο σχολικών μονάδων.
Απέναντι σε όλα αυτά το Δ.Σ της Α΄ ΕΛΜΕ Κυκλάδων απαιτεί την άμεση απόσυρση της απαράδεκτης πρότασης του ΥΠΕΠΘ για αναμοριοδότηση των σχολικών μονάδων και την άμεση επαναφορά της προηγούμενης μοριοδότησης στις σχολικές μονάδες των περιοχών του νησιού της Κύθνου και του Κορθίου της Άνδρου.

“Απαιτούμε

Την απόσυρση της πρότασης του υπουργείου.

Την κατάργηση όλων των αντιεκπαιδευτικών ρυθμίσεων των τελευταίων ετών (αύξηση ωραρίου, ωράριο υπευθύνων εργαστηρίων, περικοπές ωρών, μαθημάτων, ειδικοτήτων στα ΕΠΑΛ, προγραμμάτων , προϋποθέσεις για την διδασκαλία ξένων γλωσσών, αριθμός παιδιών στο τμήμα κοκ. ) και την μη εφαρμογή αυτών που ετοιμάζονται (π.χ. «Νέο λύκειο») που οδηγούν σε μείωση της οργανικότητας των σχολείων και ως εκ τούτου στον μηδενισμό των διορισμών, μεταθέσεων και των αποσπάσεων.”

1 Comment

  • Για την ταμπακιέρα όμως κουβέντα………………….και για να εξηγούμαστε, ποια είναι η στάση σας στην απόλυτη απαξίωση του σχολείου;; Πού είναι η ΕΛΜΕ όταν πρέπει να τραβήξει το αυτάκι ¨συναδέλφων¨που μόνο το κορμί τους είναι μέσα στην τάξη (και αυτό όχι πάντα); Πού είναι όταν τα μέλη της υπακούουν τυφλά τις οδηγίες των χαρτογυακάδων του Υπουργείου και οδηγούν σε μαθησιακό γκρεμό τα παιδιά;; (βλ. σπρώξιμο των μαθητών στην Τεχνολογική Κατεύθυνση, ελλειπή διδασκαλία Μαθηματικών-Φυσικής-Χημείας- Έκθεσης-Λατινικών). Η καταστροφή της παιδείας δεν ξεκίνησε φέτος ή πέρυσι…..από τον πανάθλιο Αρσένη και μετά το πράγμα πάει από το κακό στο χειρτότερο, αλλά η φωνούλα σας ακούγεται μόνο μόλις ανησυχήσετε ότι θα μειωθούν οι θέσεις σας ή θα αυξηθούν οι ώρες παρουσίας σας στο σχολείο. Δεν πιστεύω ότι μπορείτε να περιμένετε την υποστήριξη της κοινωνίας!

Αφήστε ένα σχόλιο

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Εάν θέλετε να λαμβάνετε καθημερινά τα νέα μας καταχωρίστε το email σας στην παρακάτω φόρμα.
Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά. Για περισσότερες πληροφορίες και ενημέρωση σχετικά με τα δικαιώματά σας διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

Video της Ημέρας

Αρχείο

Βρείτε μας και στα Socia Media

© 2018 - 2023 | Ο Περίγυρος της Κινηματογραφικής Λέσχης της Άνδρου | Crafted by  Spirilio