Η Λέσχη

Η Κινηματογραφική Λέσχη Άνδρου ιδρύθηκε το 1995, με πρωτοβουλία μόνιμων χειμερινών κατοίκων του νησιού μας στα πλαίσια μιας προσπάθειας κάλυψης του κενού ψυχαγωγίας της χειμερινής περιόδου και αποτελεί ένα μη κερδοσκοπικό φορέα, ο οποίος βασίζεται στην εθελοντική εργασία ομάδας μελών για τη λειτουργία του και συντηρείται οικονομικά από τις ετήσιες συνδρομές των μελών, τα έσοδα του bar και τα εισιτήρια των λοιπών θεατών.

Το Διοικητικό Συμβούλιο για την διετία 2023-2025 αποτελείται από τους

  • Βαγγέλης Λουκίσας
  • Σωκράτης Μπαζάκης
  • Μαριλένα Ξανθού
  • Έφη Ραπτάκη
  • Αμαλία Τηνιακού

Η λειτουργία της Λέσχης απαιτεί όλες τις  επιμέρους απαραίτητες εργασίες που είναι αναγκαίες για τη λειτουργία ενός κινηματογράφου: σχεδιασμός του προγράμματος προβολών, συνεννοήσεις, διαπραγματεύσεις και παραγγελίες ταινιών από τις εταιρείες διανομής, κοπή εισιτηρίων και έλεγχος εισόδου, παρασκευή σνάκ-μεζέδων-γλυκών για το διάλειμμα, προσφορά ποτών, σερβίρισμα, καθαρισμός χώρων, κλπ.

Η Λέσχη επιδιώκει την προβολή ταινιών ποιότητας. Φιλοξενεί τακτικά αφιερώματα σε Έλληνες δημιουργούς, ταινίες διακεκριμένων Φεστιβάλ, όπως του Φεστιβάλ Δράμας, ενώ πραγματοποιεί και μαθητικές προβολές. Τέλος διοργανώνει ειδικές προβολές κατόπιν παραγγελίας ενδιαφερομένων συλλόγων κα. φορέων.

Αποτύπωση σε ταινίες της ζωής στην Άνδρο

 

 

Από το 2008, παράλληλα με τις  προβολές, η Κινηματογραφική Λέσχη, φτιάχνει ταινιάκα από τη ζωή στην Άνδρο που μέχρι τώρα, τέλος Αυγούστου του 2017 , είναι περίπου 400  συν  μερικά που δεν υπάρχουν στο διαδίκτυο.

To 2016 η Λέσχη πήρε μέρος στο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ της Θεσσαλονίκης με την ταινία Η Άνδρος της Μαρίνας Καραγάτση σε σκηνοθεσία Βαγγέλη Λουκίσα, και το 2021 συμμετείχε στο ίδιο φεστιβάλ με την ταινία Στα σπίτια της Μνήμης με θέμα την καταγραφή παραδοσιακών οικισμών της Άνδρου  από φοιτητές της Αρχιτεκτονικής .

 

Προβάλλονται σαν “Ανδριακά Επίκαιρα” πριν από τις προβολές των ταινιών

Διάσωση παλιού οπτικοακουστικού αρχείου της Άνδρου

Στόχος μας η συγκέντρωση και ταξινόμηση κινηματογραφικού υλικού που είτε αφορά την Άνδρο, είτε γυρίστηκε στην Άνδρο. Το υλικό αυτό που κινδυνεύει να χαθεί λόγω αλλοίωσης των φιλμ αποτελεί πολιτισμική κληρονομιά του νησιού μας και θεωρούμε πως η συγκέντρωση και αρχειοθέτηση του, θα συνεισφέρουν στη διάσωση του πολιτισμού και της ιστορίας της Άνδρου.Στην προσπάθεια μας αυτή ελπίζουμε να σας βρούμε αρωγούς.

Σας παρακαλούμε θερμά εφόσον έχετε οποιαδήποτε film (πχ. super 8mm, 16mm, video, κα.) ή και εγγραφές ήχου πχ. σε παλαιές πλάκες, κασσέτες, είτε πρόκειται για ερασιτεχνικές λήψεις (πχ. οικογενειακά στιγμιότυπα, πανηγύρια, ναυτικά, κα.), είτε επαγγελματικές, παρακαλούμε να έρθετε σε επικοινωνία μαζί μας στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected],   [email protected]  ή στα τηλέφωνα :

  • Βαγγέλης Λουκίσας, τηλ. : 6932-879651

Αφού δανειστούμε το υλικό σας για μικρό χρονικό διάστημα και το αντιγράψουμε με τα διαθέσιμα μέσα, θα σας το επιστρέψουμε άμεσα.

   Πότε λειτουργεί ο κινηματογράφος;

Λειτουργεί ανελλιπώς τα τελευταία 26 χρόνια
Οι χειμερινές προβολές στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο Χώρας, κάθε Σάββατο και Τρίτη γύρω στις 20.30. ξεκινούν  το φθινόπωρο (τέλος Σεπτεμβρίου-αρχές Οκτωβρίου) και τελειώνουν την άνοιξη (αρχές Μαϊου).

Οι καλοκαιρινές  προβολές πραγματοποιούνται Ιούνιο – Ιούλιο -Αύγουστο, στις 21,15 στο Σινεαυλή 

 

προσεχώς Σινε αυλή

> Συμμετοχή στη Λέσχη
Τις προβολές της Λέσχης μπορεί να παρακολουθήσει οποιοσδήποτε είτε καταβάλοντας σε κάθε προβολή το αντίτιμο του εισιτηρίου (5€), είτε γραφόμενος συνδρομητής-μέλος.

> Επιλογές συνδρομών

  • Συνδρομή 20 €, ελεύθερη είσοδος σε 5 ταινίες
  • Συνδρομή 30 €, ελεύθερη είσοδος σε 10 ταινίες
  • Συνδρομή 50 €, ελεύθερη είσοδος σε όλες τις ταινίες         

Λογαριασμός της Κινηματογραφικής Λέσχης Άνδρου 

Alpha Bank
Iban: GR26 0140 6220 6220 0200 2001 710
BIC: CRBAGRAA
Δεδομένης της οικονομικής στενότητας της Λέσχης οι συνδρομές και οι χορηγίες σας μας βοηθούν να ξεκινήσουμε με ένα «κομπόδεμα» κάθε φορά τη νέα χρονιά καθιστώντας έτσι ομαλότερη και ασφαλέστερη τη λειτουργία μας.

   Το κυλικείο

Το κυλικείο του Κινηματοθεάτρου  Χώρας λειτουργεί κατά τη διάρκεια των προβολών της Κινηματογραφικής Λέσχης προσφέροντας μεζεδάκια που  έχουν παρασκευάσει φίλοι και συνδρομητές.

Προσφέρει ντόπια ρακή και χυμούς, καφέ και καλή παρέα !

Προσφέρετε ότι θέλετε, δικά σας σπιτικά μεζεδάκια, αλμυρά ή γλυκά, ποτά, βοήθεια στο bar ή στην είσοδο.

 

 Κάθε προσφορά ευπρόσδεκτη… η Λέσχη ανήκει σε όλους !

Ελάτε να δούμε σινεμά μαζί στην Άνδρο  χειμώνα και καλοκαίρι !
Σε φιλική ατμόσφαιρα θα πιούμε ρακή και θα κεραστούμε σπιτικά μεζεδάκια…

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Εάν θέλετε να λαμβάνετε καθημερινά τα νέα μας καταχωρίστε το email σας στην παρακάτω φόρμα.
Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά. Για περισσότερες πληροφορίες και ενημέρωση σχετικά με τα δικαιώματά σας διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

Video της Ημέρας

Αρχείο

Βρείτε μας και στα Socia Media

© 2018 - 2023 | Ο Περίγυρος της Κινηματογραφικής Λέσχης της Άνδρου | Crafted by  Spirilio