Πολιτική Απορρήτου (Privacy Notice)

Ενημέρωση για τα προσωπικά δεδομένα

 

Ο πολιτιστικός μη κερδοσκοπικός Σύλλογος με την επωνυμία «Κινηματογραφική Λέσχη Άνδρου» αποδίδει ιδιαίτερη σημασία στην προστασία των δεδομένων, των πληροφοριών και της εχεμύθειας. Ως μέρος αυτής της θεμελιώδους υποχρέωσης, δεσμεύεται να προστατεύει και να χρησιμοποιεί κατά τον αρμόζοντα τρόπο τις προσωπικές πληροφορίες, που συχνά αναφέρονται ως “προσωπικά δεδομένα” που έχουν συλλεχθεί απευθείας από το Υποκείμενο των δεδομένων είτε μέσω του επίσημου ιστοτόπου μας είτε με άλλη απευθείας επικοινωνία.

O σκοπός μας είναι να συλλέγουμε και να επεξεργαζόμαστε μόνο τα προσωπικά δεδομένα που παρέχονται οικειοθελώς από τους επισκέπτες του ιστοτόπου μας έτσι ώστε να μπορούμε να παρέχουμε σ’ αυτούς πληροφόρηση σχετικά με τις  καλλιτεχνικές μας δραστηριότητες, το σχεδιασμό του προγράμματος προβολών του Κινηματογράφου, αφιερώματα, φεστιβάλ.

Παρακαλούμε να μελετήσετε την παρούσα Δήλωση Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων μέσω Διαδικτύου (“Privacy Notice“) προκειμένου να μάθετε περισσότερα σχετικά με τον τρόπο που συλλέγουμε, χρησιμοποιούμε, μεταφέρουμε και προστατεύουμε τα Προσωπικά Δεδομένα που λαμβάνουμε.

Η Κινηματογραφική Λέσχη Άνδρου (Χώρα Άνδρου, Τ.Κ. 84500, τηλ. επικοινωνίας: 6932-879651) ως υπεύθυνος επεξεργασίας (εφ’ εξής «ο Σύλλογος») ενημερώνει το πρόσωπο στο οποίο τα εκάστοτε προσωπικά δεδομένα αφορούν (εφεξής το «Υποκείμενο») το οποίο επισκέπτεται την ιστοσελίδα www.androsfilm.gr (εφεξής «Ιστοσελίδα») ότι η επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων διέπεται από τους κατωτέρω όρους, από τις σχετικές διατάξεις της εκάστοτε ισχύουσας ελληνικής, ευρωπαϊκής και διεθνούς νομοθεσίας περί προσωπικών δεδομένων καθώς και από τις σχετικές αποφάσεις, οδηγίες και κανονιστικές πράξεις της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα.

Προσωπικά Δεδομένα που συλλέγει και  επεξεργάζεται η Κινηματογραφική Λέσχη Άνδρου

Τα προσωπικά δεδομένα είναι πληροφορίες που ταυτοποιούν άμεσα ή έμμεσα το Υποκείμενο ιδίως μέσω αναφοράς σε αναγνωριστικό στοιχείο ταυτότητας, όπως όνομα, τηλέφωνο, διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail). Κατά την συμπλήρωση και υποβολή της ηλεκτρονικής φόρμας επικοινωνίας, το Υποκείμενο συμπληρώνει το ονοματεπώνυμο και τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Τα ανωτέρω προσωπικά δεδομένα τα οποία συλλέγονται είναι τα απολύτως απαραίτητα για την υλοποίηση της αιτούμενης από το Υποκείμενο ενέργειας-υπηρεσίας (βλ. κατωτέρω «Σκοπός Επεξεργασίας»). Ο Σύλλογος διασφαλίζει τη θεμιτή και νόμιμη συλλογή και επεξεργασία των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα.

Το Υποκείμενο εξασφαλίζει ότι τα παρεχόμενα από το ίδιο προσωπικά δεδομένα είναι ορθά και ακριβή και δεσμεύεται να ειδοποιεί το Σύλλογο  για οποιαδήποτε αλλαγή ή τροποποίηση σε αυτά.

Στην ηλεκτρονική φόρμα επικοινωνίας μπορεί να εμφανίζονται πεδία ελεύθερου κειμένου. Σε αυτά το Υποκείμενο δεν πρέπει να καταγράφει εμπιστευτικές ή ευαίσθητες πληροφορίες, όπως πληροφορίες για τη σωματική ή ψυχική υγεία του, τα βιομετρικά στοιχεία ή τα γενετικά χαρακτηριστικά του, το γενετήσιο προσανατολισμό του τη φυλετική ή την εθνική προέλευση του, την ιδεολογία ή τις πολιτικές, θρησκευτικές ή φιλοσοφικές πεποιθήσεις,  πληροφορίες για το ποινικό του μητρώο, τον αριθμό κοινωνικής ασφάλισης ή ταυτότητας, κ.λ.π. Η ορθή και ακριβής συμπλήρωση της ηλεκτρονικής φόρμας επικοινωνίας αποτελεί ευθύνη του Υποκειμένου.

Σκοπός επεξεργασίας των δεδομένων

Ο Σύλλογος (ή/και οι εκτελούντες την επεξεργασία ενεργούντες κατ’ εντολή και για λογαριασμό του) συλλέγουν, επεξεργάζονται και χρησιμοποιούν προσωπικά δεδομένα του Υποκειμένου, σύμφωνα με τις ισχύουσες νομικές διατάξεις και την παρούσα Ενημέρωση για τα Προσωπικά Δεδομένα.

Σκοπός της συλλογής και της επεξεργασίας των προσωπικών δεδομένων είναι η επικοινωνία του Συλλόγου με το Υποκείμενο για την παροχή ενημέρωσης για τις δραστηριότητες του και τις καλλιτεχνικές εκδηλώσεις που διοργανώνει.

Περαιτέρω, ο ιστότοπος του Συλλόγου συλλέγει και χρησιμοποιεί προσωπικές πληροφορίες για τους ακόλουθους λόγους:

  • Παρακολούθηση επισκεψιμότητας ιστότοπου

Όπως οι περισσότεροι ιστότοποι, έτσι και αυτός, χρησιμοποιεί την υπηρεσία Google Analytics για να παρακολουθεί την δραστηριότητα των χρηστών. Χρησιμοποιούμε αυτά τα δεδομένα για να καθορίσουμε τον αριθμό των ατόμων που χρησιμοποιούν τον ιστότοπό μας, για να κατανοήσουμε καλύτερα τον τρόπο με τον οποίο βρίσκουν και χρησιμοποιούν τις ιστοσελίδες μας και για να δούμε την πορεία τους μέσα στον ιστότοπο. Παρόλο που η Google Analytics καταγράφει δεδομένα όπως η γεωγραφική σας θέση, η συσκευή σας, το πρόγραμμα περιήγησης στο διαδίκτυο και το λειτουργικό σας σύστημα, καμία από αυτές τις πληροφορίες δεν σας κάνει προσωπικά γνωστούς σε εμάς.

  • Αθροιστικά δεδομένα

Συγκεντρώνουμε επίσης πληροφορίες με αυτόματο τρόπο, για λόγους διαχείρισης συστήματος και για λόγους στατιστικούς, με σκοπό να αξιολογήσουμε τις προτιμήσεις των χρηστών και να βελτιώσουμε το δικτυακό μας τόπο:

  • Τύπος Βrowser: συλλέγουμε πληροφορίες σχετικά με τις προτιμήσεις browser που χρησιμοποιούν οι χρήστες μας, συμπεριλαμβανομένης της έκδοσης. Αυτό μας βοηθάει να προσαρμόζουμε το Περιεχόμενο στις ανάγκες των χρηστών μας.
  • Λειτουργικό Σύστημα: συγκεντρώνουμε πληροφορίες για το λειτουργικό σύστημα το οποίο χρησιμοποιούν οι χρήστες μας, ώστε να διασφαλίσουμε ότι το περιεχόμενο είναι διαθέσιμο στους περισσότερους χρήστες.
  • Internet Protocol Addresses (IP): Το Πρότυπο του Internet (ΙΡ) είναι ένας αριθμός ο οποίος αποδίδεται αυτόματα στον υπολογιστή σας κατά την πλοήγησή σας στο Διαδίκτυο. Οι υπολογιστές που σας παραδίδουν τις ιστοσελίδες μας, αναγνωρίζουν αυτόματα το δικό σας υπολογιστή από το δικό του Πρότυπο Internet.

Ο Σύλλογος συλλέγει και επεξεργάζεται προσωπικά δεδομένα αποκλειστικά και μόνο για τους προαναφερόμενους σκοπούς και μόνο στο απολύτως αναγκαίο μέτρο για την αποτελεσματική εξυπηρέτηση των σκοπών αυτών. Τα δεδομένα αυτά είναι κάθε φορά συναφή, πρόσφορα και όχι περισσότερα από όσα απαιτούνται εν όψει των ανωτέρω σκοπών, είναι δε ακριβή και, εφόσον χρειάζεται, υποβάλλονται σε ενημέρωση.

Χρόνος τήρησης των δεδομένων

Τα προσωπικά δεδομένα των Υποκειμένων διατηρούνται μόνο για όσο χρονικό διάστημα  απαιτείται για την πραγματοποίηση των σκοπών της συλλογής και επεξεργασίας τους, και διαγράφονται με ασφαλή τρόπο μετά το πέρας αυτής. Υπό την προϋπόθεση της συνέχισης της λειτουργίας του Συλλόγου και της παροχής ενημερώσεων προς τα Υποκείμενα, τα δεδομένα θα διαγράφονται κατόπιν αιτήματος διαγραφής του Υποκειμένου ή κατ’ εφαρμογή της κείμενης νομοθεσίας, όπου αυτό προβλέπεται.

Ασφάλεια των δεδομένων

Η διαδικασία επεξεργασίας προσωπικών δεδομένων από το Σύλλογο  διεξάγεται με τρόπο που διασφαλίζει το απόρρητο αυτής. Ο Σύλλογος λαμβάνει  όλα τα κατάλληλα οργανωτικά και τεχνικά μέτρα για την ασφάλεια των δεδομένων και την προστασία τους από τυχαία ή αθέμιτη καταστροφή, τυχαία απώλεια, αλλοίωση, απαγορευμένη διάδοση ή πρόσβαση και κάθε άλλη μορφή αθέμιτης επεξεργασίας.

Γενικότερα, αν και καταβάλλεται κάθε προσπάθεια για να την προστασία των προσωπικών δεδομένων ο Σύλλογος δεν μπορεί να εγγυηθεί απόλυτα την ασφάλεια των δεδομένων που μεταδίδονται στην Ιστοσελίδα του, καθώς η μετάδοση πληροφοριών/δεδομένων μέσω του Διαδικτύου δεν είναι απόλυτα ασφαλής.

Αποδέκτες των δεδομένων

Ενδέχεται να γνωστοποιηθούν προσωπικά δεδομένα του Υποκειμένου σε τρίτους συνεργάτες, εκτελούντες επεξεργασία για λογαριασμό του Συλλόγου μας, ιδίως αλλά όχι περιοριστικά σε παρόχους υποστήριξης συστημάτων επεξεργασίας των δεδομένων αυτών, παρόχους web hosting, λογιστές, κλπ.

Η διαβίβαση σε τρίτους, εκτελούντες την επεξεργασία, θα λαμβάνει χώρα μόνο υπό την τήρηση των νομίμων προϋποθέσεων που προβλέπονται στα άρθρα 24 και 28 του Κανονισμού.

Επίσης, ενδέχεται να υποχρεωθεί να κοινοποιήσει πληροφορίες που αφορούν στο Υποκείμενο, εάν η νομοθεσία εισάγει αντίστοιχη σχετική υποχρέωση ή εάν η κοινοποίηση αυτή απαιτείται από τους αρμόδιους κυβερνητικούς/κρατικούς φορείς, από διοικητικές αρχές ή όργανα επιβολής του νόμου.

Cookies

Ο Σύλλογος για να εξασφαλίσει τη σωστή λειτουργία της Ιστοσελίδας του χρησιμοποιεί μικρά αρχεία δεδομένων στον υπολογιστή των Υποκειμένων, τα λεγόμενα «cookies».

Τα  cookies είναι μικρά αρχεία κειμένου τα οποία ένας ιστότοπος αποθηκεύει στον υπολογιστή σας, στο tablet ή στην κινητή σας συσκευή όταν επισκέπτεστε αυτόν τον ιστότοπο. Χρησιμοποιούμε cookies στον ιστότοπο μας για τη διαχείριση των περιόδων σύνδεσης, για την παροχή εξατομικευμένων ιστοσελίδων ώστε να αντικατοπτρίζει τις ιδιαίτερες ανάγκες και τα ενδιαφέροντά σας. Με τον τρόπο αυτό, ο ιστότοπος θυμάται τις ενέργειές σας και τις προτιμήσεις σας (όπως προτιμήσεις απεικόνισης, γλώσσα κλπ.) για ένα χρονικό διάστημα, και έτσι δεν χρειάζεται να εισάγετε τις προτιμήσεις αυτές κάθε φορά που επισκέπτεστε τον ιστότοπο ή περιηγείστε στις σελίδες του. Μεταξύ άλλων τα cookies μας βοηθούν να αναλύουμε πώς χρησιμοποιείτε τον δικτυακό τόπο μας και εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα κατά την περιήγησή σας.

Για αναλυτικότερες πληροφορίες για τα cookies που συλλέγουμε, δείτε την Πολιτική Cookies.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα cookies μπορείτε να βρείτε στον δικτυακό τόπο www.allaboutcookies.org.

Σύνδεση με δικτυακούς τόπους τρίτων

Οποιαδήποτε τυχόν διασύνδεση της Ιστοσελίδας μέσω ειδικών υπερσυνδέσμων (links, hyperlinks, banners) με οποιονδήποτε άλλο δικτυακό τόπο τρίτων μερών δεν συνεπάγεται την εκ μέρους του Συλλόγου ανάληψη οποιασδήποτε ευθύνης για την πολιτική που ακολουθείται στο δικτυακό αυτό τόπο σχετικά με την προστασία και διαχείριση των προσωπικών δεδομένων. Τα Υποκείμενα θα πρέπει να φροντίζουν τα ίδια να ενημερώνονται για την προστασία και διαχείριση των δεδομένων τους από τους ανωτέρω δικτυακούς τόπους.

Δικαιώματα Υποκειμένου

Το Υποκείμενο δικαιούται να γνωρίζει εάν δεδομένα προσωπικού του χαρακτήρα αποτελούν ή αποτέλεσαν αντικείμενο επεξεργασίας (δικαίωμα πρόσβασης) καθώς και να λάβει αντίγραφο αυτών.

Επίσης το Υποκείμενο δικαιούται να προβάλλει εγγράφως οποτεδήποτε αντιρρήσεις για την επεξεργασία των προσωπικών του δεδομένων, να ζητήσει τη διόρθωση ή τη διαγραφή τους, τη μεταφορά τους ή τον περιορισμό της επεξεργασίας τους.

Τα δικαιώματα αυτά μπορεί να τα ασκεί μέσω αποστολής ηλεκτρονικού μηνύματος στη διεύθυνση [email protected], [email protected] από τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μέσω της οποίας υποβλήθηκε η ηλεκτρονική φόρμα επικοινωνίας ή η φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος, ώστε να γίνει η ταυτοποίηση του Υποκειμένου.

Εναλλακτικά το Υποκείμενο μπορεί να απευθύνεται στα γραφεία του Συλλόγου, Χώρα Άνδρου, Τ.Κ. 84500 και στα τηλέφωνα 22820 22929,
 6977 334 334, 6932 879 651.

Κατά τη διάρκεια αυτών των επικοινωνιών ο Σύλλογος μπορεί να ζητήσει από το Υποκείμενο να επαληθεύσει την ταυτότητά του προτού μπορέσει να ικανοποιήσει το αίτημά του.

Επικοινωνία με την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα

Στην περίπτωση που το Υποκείμενο θεωρεί ότι θίγεται κατά οποιονδήποτε τρόπο η προστασία των προσωπικών του δεδομένων, μπορεί να προσφύγει στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, στην ταχυδρομική διεύθυνση Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, Γραφεία: Κηφισίας 1-3, Τ.Κ. 115 23, Αθήνα, τηλέφωνο 210 6475628, e-mail : [email protected].

Επειδή η παρούσα ενημέρωση και οι εμπεριεχόμενοι σε αυτή όροι προστασίας των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα ενδέχεται να τροποποιηθούν, τα Υποκείμενα πρέπει τακτικά να ενημερώνονται για το περιεχόμενο της παρούσας και να ελέγχουν για τυχόν αλλαγές.

 

Τελευταία ενημέρωση της Παρούσας Πολιτικής : 24.04.2019.