Τέλος στις ψησταριές στα πανηγύρια βάζει ο νέος νόμος που ψηφίστηκε πέρσι αλλά πρόκειται να τεθεί σε εφαρμογή φέτος.
Με λίγα λόγια όσοι σύλλογοι διοργανώνουν εκδηλώσεις με διάθεση σουβλακιών ή άλλων ψητών υποχρεώνονται να αναθέσουν αυτό το κομμάτι σε εταιρείες catering.
Το σκεπτικό είναι η συμμόρφωση στην τήρηση των υγειονομικών κανόνων που ισχύουν για την εστίαση ωστόσο υπάρχουν και άλλα ζητήματα, όπως της φορολόγησης αλλά και της Πολιτικής προστασίας για την αποφυγή πυρκαγιών.
Το γεγονός ήδη έχει προβληματίσει πολλούς, καθώς τα πανηγύρια και οι τοπικές γιορτές βασίζονται συνήθως σε εθελοντική προσφορά. Η ανάθεση των εκδηλώσεων σε catering αναμένεται να εκτοξεύσει το κόστος τους, καθιστώντας σε πολλές περιπτώσει αδύνατή την υλοποίησή τους.
Εισπρακτικό μέτρο, όπως πάντα. Δεν μπορεί ο μεγάλος νταβατζής να μην βάζει το χέρι στις εισπράξεις.
Δεν υπάρχει νέα νομοθετική ρύθμιση που να απαγορεύει τις ψησταριές στα πανηγύρια. Κυβερνητικές πηγές διέψευσαν τα δημοσιεύματα για την υποχρεωτική χρήση catering.
Πρέπει οι πωλητές να έχουν άδεια και να τηρούν τις ισχύουσες φορολογικές και υγειονομικές διατάξεις.Αυτά ισχύουν εδώ και χρόνια.