
Το σεμινάριο – εργαστήριο διάρκειας 16 ωρών απευθύνεται σε τυροκόμους, γαλακτοπαραγωγούς, άλλους επαγγελματίες του κλάδου, νέους επιχειρηματίες και όσους ενδιαφέρονται για τη σύγχρονη τυροκομία και περιλαμβάνει ενδεικτικά τις κάτωθι εκπαιδευτικές ενότητες:
- Ανάλυση της εξέλιξης από την παραδοσιακή στην σύγχρονη τυροκομία, με έμφαση στην οικοτεχνία,
- Βασικές αρχές υγιεινής και ασφάλειας στην τυροκομική παραγωγή, αναλυτική παρουσίαση των συστημάτων διαχείρισης ασφάλειας τροφίμων και ποιότητας HACCP και ISO σε Τυροκομεία,
- Επιχειρηματικότητα εξωστρέφεια και χρηματοδοτικά εργαλεία, αξιοποίηση ηλεκτρονικού εμπορίου από τα τυροκομία.
- Επίσκεψη στο τυροκομείο της Κύθνου, ξενάγηση & επί τόπου εκπαίδευση σε συστήματα διαχείρισης ασφάλειας HACCP/ISO.
Ημερομηνίες σεμιναρίου: Δευτέρα 14 Ιουλίου 12:00 – 20:00, Τρίτη 15 Ιουλίου 12:00 – 20:00, Πολυχώρος «Ιωάννης Γλυνός» , Όρμος Κορθίου, Άνδρος
Εισηγητές θα είναι ο κ. Ιωάννης Σακαρίδης, Κύριος Ερευνητής, ΙΚΕ ΕΛΓΟ Δήμητρα, και ο κ. Γεώργιος Σαμούρης, Διευθυντής Ερευνών, ΙΚΕ ΕΛΓΟ Δήμητρα. Μετά το πέρας του σεμιναρίου θα επιλεγούν πέντε συμμετέχοντες για να συμμετάσχουν σε εκπαιδευτική επίσκεψη.
Το Έργο «Σύγχρονη Παραγωγή Γάλακτος Και Τυροκομία» είναι ενταγμένο στο Τοπικό Πρόγραμμα CLLD-LEADER/Ομάδα Τοπικής Δράσης «Αναπτυξιακή Εταιρεία Κυκλάδων Α.Ε.»/ Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης:
Η Ευρώπη επενδύει στις αγροτικές περιοχές/Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων/Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης της Ελλάδας 2014-2020/Με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Για περισσότερες πληροφορίες δείτε αναλυτικά την πρόσκληση στο επισυναπτόμενο αρχείο και στην ιστοσελίδα: https://tinyurl.