Νέα

Έφυγε από τη ζωή ο Δημήτρης Γιαννίσης

Έφυγε από τη ζωή  σήμερα  Σάββατο 17 Ιανουαρίου 2026  σε ηλικία 69 ετών ο Δημήτρης Ν. Γιαννίσης, ύστερα από πολύμηνη μάχη με εκφυλιστική ασθένεια.

Γεννήθηκε το 1956 στην Άνδρο, σπούδασε ηλεκτρονικός και εργάστηκε στο νησί. Παράλληλα, από νεαρή ηλικία δραστηριοποιήθηκε ενεργά στον Δήμο, συμμετέχοντας στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Δημοτικός Σύμβουλος Δημήτρης Γιαννίσης και στο πέτο “Μουσικές Πολιτείες”

Διετέλεσε Δήμαρχος Άνδρου την περίοδο 1998–2002, σε μια εποχή με αυξημένες ανάγκες για το νησί. Κατά τη θητεία του επικεντρώθηκε στη βελτίωση των υποδομών και της λειτουργικότητας της Χώρας, με σεβασμό στον πολιτιστικό χαρακτήρα της.

Ο δρόμος του Νιμποριού το 1999

Συνέβαλε ουσιαστικά στην χωροθέτηση του Βιολογικού της Χώρας , στην υπογειοποίηση των καλωδίων της Αγοράς, στην απόκτηση νέου Δημαρχείου με τον γύρο χώρο του, στην δημιουργία του Δημοτικού Σταδίου Άνδρου και στον ξύλινο παραλιακό πεζόδρομο του Νιμποριού.

στα εγκαίνια του Ανοικτού Θεάτρου Άνδρου, 24 Ιουλίου 2015

Στο Παραπόρτι το 2021

Μετά από χρόνια επαγγελματικής απασχόλησης στην Πάρο, επέστρεψε στην Άνδρο και δραστηριοποιήθηκε στην τοπική αυτοδιοίκηση, θέτοντας υποψηφιότητα για τη θέση του Δημάρχου στις εκλογές του 2018 ως επικεφαλής της παράταξης “Άνδρος, η πρώτη μας σκέψη”. Τελικά, υπηρέτησε ως Αντιδήμαρχος Άνδρου κατά την τετραετία 2019–2023, υπό τη δημαρχία του Δημήτρη Λοτσάρη, συνεχίζοντας να προσφέρει στον τόπο του.

Το όνομά του έχει συνδεθεί καθοριστικά  με την αυτοδιοικητική πορεία του νησιού.

Αφήστε ένα σχόλιο

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Εάν θέλετε να λαμβάνετε καθημερινά τα νέα μας καταχωρίστε το email σας στην παρακάτω φόρμα.
Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά. Για περισσότερες πληροφορίες και ενημέρωση σχετικά με τα δικαιώματά σας διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

Video της Ημέρας

Αρχείο

Βρείτε μας και στα Socia Media

© 2018 - 2023 | Ο Περίγυρος της Κινηματογραφικής Λέσχης της Άνδρου | Crafted by  Spirilio