Προβολή Τρίτης 7/6: «Είμαι ένας χορευτής» του Σταύρου Πετρόπουλου

 

Το «Είμαι ένας χορευτής» είναι ένα ελπιδοφόρο ντοκιμαντέρ του Σταύρου Πετρόπουλου, το οποίο φιλοξενήθηκε φέτος στο 19ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκη. Το θέμα του αγγίζει ψυχές και αποκαλύπτει συνθήκες μοναδικών ανθρώπων. Αφορά μεικτές ομάδες σύγχρονου χορού, από ανθρώπους με ειδικές ανάγκες/αναπηρίες και μη.

Φιλμογραφείται το ταξίδι της πρωτοβουλίας της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση, να φτιάξει εργαστήρια για αυτού του είδους ομάδες χορού, στα πλαίσια του ευρωπαϊκού προγράμματος Unlimited Access. Τα εργαστήρια έχουν σκοπό την αποδοχή και την εξερεύνηση των δυνατοτήτων του καθενός ξεχωριστά. Σκηνές από της καθημερινές τους πρόβες, συνεντεύξεις, σκέψεις, η τελική τους παράσταση και τα backstage όλων αυτών των κόπων, μας εξηγούν πως δεν υπάρχουν όρια στις τέχνες και τον αθλητισμό.

Το ντοκιμαντέρ στο σύνολο του σου αφήνει μία γλυκόπικρη γεύση και καταφέρνει να διδάξει πολλά στους θεατές του. Ο σκηνοθέτης έχει προσεγγίσει όλον αυτόν τον κόσμο με σεβασμό και συνθέτει τρυφερές εικόνες που συγκινούν και ενθαρρύνουν. Παρά το ευαίσθητο θέμα του, το ντοκιμαντέρ τελειοποιείται και από τα τεχνικά του κομμάτια. Οι ήχοι, η μουσική, τα κάδρα και η ροή του παρατηρούνται άψογα και κατέχουν πολύ σημαντικό ρόλο στον όμορφο τρόπο προβολής του λεπτού αυτού ζητήματος.

Μία καλλιτεχνική δημιουργία που τραβάει τη κουρτίνα σε ζητήματα τόλμης και αισιοδοξίας και προτάσσει τη δυνατότητα αυτών των ανθρώπων να υπάρχουν και να γίνονται αισθητοί. «Η ζωή είναι ωραία» σύμφωνα με τον Μανώλη, ένα παιδί με αναπηρίες που συμμετέχει στο ντοκιμαντέρ. Αυτό άλλωστε είναι και το τελικό μήνυμα που επιθυμούν να δοθεί. Όλοι μπορούμε όλα.

Από τη Μένη Τσιλιανίδου,  www.seleo.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *