Νέα

Η ταινία της εβδομάδας: Οι εποχές του έρωτα

Σάββατο 31 Μαρτίου & Τετάρτη  4 Απριλίου  8:45μμ

“Ο έρωτας είναι ένα θέμα για το οποίο μπορεί κάνεις να γράψει εκατομμύρια ιστορίες. Τα τρία κεφάλαια που συνιστούν αυτή την ταινία, συνδέονται μεταξύ τους, και θα μπορούσαν πολύ εύκολα να αντιπροσωπεύουν την αισθηματική ζωή ενός και μόνο χαρακτήρα σε διαφορετικές ηλικίες. Ο έρωτας και τα συναισθήματα όπως τα βιώνει κανείς ή πρόκειται να βιώσει…

 Η πρώτη ιστορία, η «Νεότητα», είναι η αγαπημένη μου, γιατί μπορώ να δω τον εαυτό μου μέσα σε αυτήν. Έχει κινηματογραφηθεί σε μέρη που μεγάλωσα, κι εξιστορεί γεγονότα που χαρακτηρίζουν την ζωή μου. Πηγαίνει κάπως έτσι βασικά: πάνω που πιστεύεις ότι μπορείς να ζήσεις ως ενήλικας, συμβαίνει πάντα κάτι που σε σταματά και σε πηγαίνει πίσω στο χρόνο, λες κι ένα κομμάτι της νεότητας έχει κολλήσει πάνω σου, και πρέπει να το φροντίσεις. Αυτό συμβαίνει στον πρωταγωνιστή και πιστεύω ότι συμβαίνει σε όλους μας. Η δεύτερη ιστορία μας αφορά όλους, γιατί νομίζω ότι η κοινωνία μας είναι πνιγμένοι στους μυθομανείς. Ακόμη κι ο γείτονας μας μπορεί να είναι ένας. Στο επεισόδιο αυτό, ο κεντρικός ήρωας χάνει τα πάντα για ένα μικρό του λάθος, που τον κάνει να πέσει θύμα μιας μυθομανούς, και αναπόφευκτα τον οδηγεί στον πάτο. Θα ήθελα να τονίσω στο σημείο αυτό, ότι ο χαρακτήρας του Φάμπιο Ρεντζούλο είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα του επίμονου δειλού που σημάδεψε τη “commedia all’italiana”. Η τρίτη ιστορία μιλά για τη μεγαλύτερη γενιά, για ανθρώπους που στα 70 τους ελπίζουν ακόμη ότι μπορούν να κάνουν μια νέα αρχή. Σκεφτείτε ότι στη δεκαετία του ʽ70, ένας εξηντάχρονος θεωρούνταν γέρος. Στο επεισόδιο αυτό ο γλυκός και τρυφερός Ντε Νίρο, είναι ο καθρέφτης των καιρών μας, όπου ένας άντρας δε θεωρείται πλέον γέρος απλά «πέρα» των άλλων ηλικιών. Ξεκινά τη νέα ζωή του με μια νέα καρδιά, το όργανο που συμβολίζει την οικειότητα μεταξύ των ανθρώπων. Μια νέα ζωή που θα του φέρει ξανά αγάπη.”
Τζιοβάνι Βερονέζι σκηνοθέτης της ταινίας

1 Comment

  • Πολύ όμορφη ταινία! Την είδα πρόσφατα σε dvd και μάλλον θα την ξαναδώ την Τετάρτη!

    Αγγελική Σ.

Αφήστε ένα σχόλιο

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Εάν θέλετε να λαμβάνετε καθημερινά τα νέα μας καταχωρίστε το email σας στην παρακάτω φόρμα.
Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά. Για περισσότερες πληροφορίες και ενημέρωση σχετικά με τα δικαιώματά σας διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

Video της Ημέρας

Αρχείο

Βρείτε μας και στα Socia Media

© 2018 - 2023 | Ο Περίγυρος της Κινηματογραφικής Λέσχης της Άνδρου | Crafted by  Spirilio