5 Σχόλια

 • καλησπέρα και καλη βδομαδα,
  κρίμα, απο την στιγμή που ταξιδεψε το σκαθαρι μεχρι εκει, να περιμένουμε την καταστροφη ολων των φοινίκων…. εξαλου η εξολόθρευση του σκαθαριού είναι τοσο δύσκολη που την καθιστούν αδύνατη….

 • Παίδες πάντα υπάρχει τρόπος και ίσως ακόμα να μην είναι τόσο αργά… υπάρχουν φάρμακα απλά αν πραγματικά ο δήμος άνδρου το θέλει μπορεί να αποτρέψει την καταστροφή των φυτών… τα φυτοφάρμακα είναι το Dursban και Dantop με το πρώτο να είναι ειδικό για τα σκαθάρια. Υπάρχει και ένα αντίστοιχο με το dursban που είναι διασυστημικό αλλά δε θυμάμαι το όνομά του. Αν ρωτήσετε έναν γεωπόνο θα σας πει. Εδώ και 2 χρόνια έχω σώσει ένα φοίνικα με τα παραπάνω εντομοκτόνα ο οποίος είναι περίπου 80 ετών!! Απλά θέλει ένα γερανό του Δήμου να βάλουν σωλήνες πάνω στην κορώνα κάθε φυτού και με μία αντλία από κάτω να λούζουν τους φοίνικες με περίπου 10 λίτρα μίγματος μια φορά το μήνα μέχρι να πέσει η μέση θερμοκρασία τους 18 βαθμούς περίπου. Αν κάποιος ψάξει στο ίντερνετ θα βρει πολλά… θέληση μόνο να υπάρχει ειδάλλως ξεχάστε ΚΑΘΕ φοινικοειδές υπάρχει στο νησί (τα παραπάνω τα προτείνω και σε ιδιώτες για τα σπίτια τους). Ρωτήστε κάποιον γεωπόνο να σας βοηθήσει (εγω δεν είμαι).

 • Οι φοίνικες , φυτά ξενόφερτα στην ' Ανδρο, εν τούτοις εδώ και πολλά χρόνια, συνδέθηκαν με το τοπίο και την αρχιτεκτονική της περιοχής όπου αναπτύχθηκαν (Γηροκομείο, Κήπος Παναγίας). Παρ' όλα αυτά , αργοπεθαίνουν σήμερα, από την μετάδοση των ασθενειών από τους εισαγόμενους στο νησί φοίνικες για οικιακή αλλά και δημοτική χρήση (βλ. Παραπόρτι).
  Κρίμα για τα δένδρα αλλά και τον τόπο που συνδέθηκαν.
  Αλλά έχω και ΜΙΑ ΑΠΟΡΙΑ: Γιατί κόπηκε αυτό το θαυμάσιο δένδρο (Πασχαλιά, "Ιούδας" ό,τι κιαν ήταν τέλος πάντων;) που άνθιζε κάθε Πασχαλιά στον κήπο της Παναγίας και βρισκόταν απέναντι από την είσοδο του Αίγλη και ήταν χάρμα ιδέσθαι και έσφυζε από ζωή; Μήπως μας εκδικείται η φύση;

 • Κάποιες τεχνικές παρατηρήσεις για το πολύ ωραίο μήνυμα του κ. Ξάνθου:
  – Τα φοινικοειδή δεν αργοπεθαίνουν αλλά αντίθετα εξολοθρεύονται με ταχύτατο ρυθμό.
  – Το σκαθάρι δεν μόλυνε την Άνδρο επειδή κάποιος έφερε ενα εισαγόμενο δέντρο αλλά μαστίζεται όλη η Ευρώπη. Προφανώς δεν υπάρχει κάποιος να τρώει το σκαθάρι οπότε δεν υπάρχει κύκλος στη ζωή του εντόμου.
  – Αν κάποιος πιστεύει ότι το φοινικοειδές στην αυλή του είναι όμορφο καλό είναι να λάβει τα απαραίτητα μέτρα. Να τονίσω ότι οι Κανάριοι φοίνικες σαν αυτοί της Παναγίας είναι εισαγόμενοι αλλά υπάρχουν και Ελληνικά φοινικοειδή τα οποία ΚΑΙ αυτά σιγά σιγά διατρέχουν κίνδυνο αφού το σκαθάρι προσαρμόζει τη διατροφή του…

Αφήστε ένα σχόλιο

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Εάν θέλετε να λαμβάνετε καθημερινά τα νέα μας καταχωρίστε το email σας στην παρακάτω φόρμα.
Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά. Για περισσότερες πληροφορίες και ενημέρωση σχετικά με τα δικαιώματά σας διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

Video της Ημέρας

Αρχείο

Βρείτε μας και στα Socia Media

© 2018 - 2023 | Ο Περίγυρος της Κινηματογραφικής Λέσχης της Άνδρου | Crafted by  Spirilio