Νέα

Οι Ανδριώτες που βοήθησαν στην Ζαγορά

Στις πρώτες  ανασκαφικές έρευνες που πραγματοποιήθηκαν από τον καθηγητή Αλέξανδρο Καμπίτογλου  στην περιοχή της Ζαγοράς,  τη δεκαετία του 1960 και αρχές του ’70,  βοήθησαν  πολλοί ανδριώτες από τα γύρω χωριά, Ζαγανιάρη , Πιτροφό, Μένητες και  Μεσαριά…

Το τέλος των ανασκαφών του 1967, οι Αυστραλοί επιστήμονες το γιόρτασαν με ένα γλέντι στην πλατεία του Πιτροφού μαζί με τις οικογένειες όσων τους  βοήθησαν και ο Dick Harding τράβηξε πολλές ασπρόμαυρες φωτογραφίες και μαζί με τον Καμπίτογλου, τον Jim Coulton, την  Mary Coulton, την  Judy Birmingham και τον  John Wade έχουν φωτογραφηθεί πολλοί ανδριώτες.
Στο τέλος της ανασκαφής  του 1971 το γλέντι  στήθηκε στις Μένητες, οι φωτογραφίες ήταν έγχρωμες και τραβήχτηκαν από τον Raymond de Berquelle.
Οι Αυστραλοί ελπίζουν τώρα ότι με αυτή την δημοσίευση αυτών των φωτογραφιών πολλά πρόσωπα αναγνωριστούν, συναντηθούν μαζί τους  και ίσως θυμηθούν κάποιες ιστορίες
Οι φωτογραφίες είναι αριθμημένες και μπορείτε να γράφετε σε σχόλια ή με email στο “[email protected]”  όποια πρόσωπα αναγνωρίζετε.
Στην ενημερωτική εκδήλωση της Πέμπτης 17ης Οκτωβρίου που οργανώνουν οι Αυστραλοί στο Δημοτικό Θέατρο Άνδρου θα μπορείτε να δείτε  αυτές τις  φωτογραφίες και να μας πείτε τα ονόματα όσων ξέρετε.
Περισσότερες φωτογραφίες στο:
http://www.flickr.com/photos/62972470@N03/sets/72157630847617188/
πληροφορίες: Beatrice McLoughlin

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

10 Σχόλια

Αφήστε ένα σχόλιο

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Εάν θέλετε να λαμβάνετε καθημερινά τα νέα μας καταχωρίστε το email σας στην παρακάτω φόρμα.
Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά. Για περισσότερες πληροφορίες και ενημέρωση σχετικά με τα δικαιώματά σας διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

Video της Ημέρας

Αρχείο

Βρείτε μας και στα Socia Media

© 2018 - 2023 | Ο Περίγυρος της Κινηματογραφικής Λέσχης της Άνδρου | Crafted by  Spirilio