Νέα

Πρωτοχρονιά 2014 στο Γιαννισαίο Άνδρου

Κρατάει και στο Γιαννισαίο ακόμα η πρωτοχρονιάτικη χαιρετούρα από σπίτι σε σπίτι και η παρέα πρώτα να λέει τα κάλαντα και μετά να περνάει στο τραπέζι για κέρασμα.

Φέτος τα ανοικτά σπίτια ήταν επτά, η χαιρετούρα άρχισε στα δύο σπίτια στο κάτω χωριό και τελείωσε στο απάνω. 

Ο Θανάσης Καρπούζης έπαιζε γκάϊντα,
ο Γιώργος Γιαννίσης, ο Ζαρίας  τουμπί
και ο Δημήτρης Καρπούζης βιολί
 στο σπίτι του Σταύρου και της Ειρήνης Πολίτη

Μετά το σπίτι τουΛεωνίδα και της Βιολέτας Στρατή ή Ζάουλα.
πριν το κάλεσμα ποδαρικό στο σπίτι έκανε ο Λαμπριάτης από τον ξυλόφουρνο

                          μετά στο πάνω χωριό στο σπίτι του Δημήτρη και της Ζέφης  Βασιλικού

μαζί με τον παραδοσιακό Άη Βασίλη του Γιαννισαίου παίχτηκαν και παλιοί αντριώτικοι σκοποί.

6 Σχόλια

  • Καλή χρονιά!
    Υπέροχοι "Ανθρωποι!!!!" που κρατούν ζωντανά τα ήθη και εθυμα του τόπου και κρατούν "Θερμοπύλες". Νάστε όλοι καλά και του χρόνου!

  • "Ας κρατήσουν οι χοροί" και τα έθιμα του τόπου μας γιατί με αυτά διατηρούμε την παράδοσή μας, μας κάνουν να ξεχωρίζουμε από την αδιάφορη ομοιομορφία και κυρίως περνάμε καλά. Καλή Χρονιά σε όλους τους συμμμετέχοντες της χαιρετούρας.

  • Καλή χρονιά σε όλους τους Γιαννισαιώτες, και στον μικρό τυμπανιστή τα καλλίτερα.Δεν γίνεται να ακούσουμε και μεις τα κάλαντα με την γκάιντα?

  • ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ! ΜΠΡΑΒΟ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΚΡΑΤΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΩΡΑΙΑ ΕΘΙΜΑ. ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΜΕ ΥΓΕΙΑ!!!

Αφήστε ένα σχόλιο

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Εάν θέλετε να λαμβάνετε καθημερινά τα νέα μας καταχωρίστε το email σας στην παρακάτω φόρμα.
Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά. Για περισσότερες πληροφορίες και ενημέρωση σχετικά με τα δικαιώματά σας διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

Video της Ημέρας

Αρχείο

Βρείτε μας και στα Socia Media

© 2018 - 2023 | Ο Περίγυρος της Κινηματογραφικής Λέσχης της Άνδρου | Crafted by  Spirilio