Νέα

Τι έγραψε ο γιαπωνέζος για του μύλους της Ελλάδας


Τελικά η   Kayoko-Κατερίνα    Segami-Γιαννίση  από τον Ρωγό Κορθίου, μας μετέφρασε τα όσα έγραψε ο ιάπωνας μυλολόγος στο περιοδικό  της Japan Industrial Archeology Society.
Αρχικά μιλάει για την Διεθνή Οργάνωση Μυλολόγων (TIMS) και για τις εκδρομές που οργανώνουν  τα μέλη της κάθε 4 χρόνια.
Στην συνέχεια περιγράφει την εκδρομή τους στην Ελλάδα και τα όσα είδαν στην Πελοπόννησο όπου βρίσκει ότι υπάρχουν ομοιότητες με  μύλους που βρίσκονται στην Mitsutakashi,  στην Βοιωτία, στην Αττική και στην Άνδρο.
Ειδικώτερα για την Άνδρο αναφέρει ότι έχει 200 νερόμυλους και 69 ανεμόμυλους και τον εντυπωσιάζει ο όριζόντιος τύπος μύλου της Άνδρου, ο ένας του Χρυσοστράτη  στον προφήτη Ηλία πάνω από το Επισκοπιό και ο άλλος του Φολερού πάνω από τον Όρμο. Τέλος εκφράζει το παράπονο που δεν κατάφερε να δει από κοντά  μύλο επισκευασμένο σε άλλο κοντινό νησί.

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ TIMS

 Το ημερολόγιο του 2014 της TIMS  με όμορφα σχέδια   μύλων του Johan De Punt που έφτιαξε  όταν επισκέφτηκε την Ελλάδα μπορείτε να το κατεβάσετε από εδώ

Αφήστε ένα σχόλιο

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Εάν θέλετε να λαμβάνετε καθημερινά τα νέα μας καταχωρίστε το email σας στην παρακάτω φόρμα.
Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά. Για περισσότερες πληροφορίες και ενημέρωση σχετικά με τα δικαιώματά σας διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

Video της Ημέρας

Αρχείο

Βρείτε μας και στα Socia Media

© 2018 - 2023 | Ο Περίγυρος της Κινηματογραφικής Λέσχης της Άνδρου | Crafted by  Spirilio