Νέα

Hellenic Match Racing Tour στην Άνδρο

Από τις 2 έως τις 4 Μαΐου πραγματοποιήθηκε η δεύτερη φάση της ιστιοπλοϊκής διοργάνωσης Hellenic Match Racing Tour με τους κορυφαίους Έλληνες ιστιοπλόους να δίνουν δυνατές μάχες με φόντο τη χώρα της Άνδρου.

Το υψηλό επίπεδο των αγωνιζομένων, οι ιδανικές καιρικές συνθήκες, το όμορφο σκηνικό και η ζεστή φιλοξενία του Ναυτικού Ομίλου Άνδρου, συνέβαλαν στο όμορφο αποτέλεσμα, αντάξιο της πλούσιας ναυτικής ιστορίας του τόπου.

Την Παρασκευή 2 Μαΐου οι οκτώ ομάδες που συμμετέχουν στο πρωτάθλημα συγκεντρώθηκαν στη χώρα της Άνδρου για την έναρξη της προκριματικής φάσης του δεύτερου σταθμού του Hellenic Match Racing Tour. Οι απαιτητικές καιρικές συνθήκες οδήγησαν τις ομάδες σε δυνατές μονομαχίες, όπου ρόλο έπαιζε και η παραμικρή λεπτομέρεια καθώς ο άνεμος  άλλαζε διεύθυνση και ένταση στον αγωνιστικό στίβο. Το τέλος της πρώτης ημέρας βρήκε στην κορυφή του πίνακα κατάταξης τις ομάδες του Αλέξανδρου Ταγαρόπουλου “Ελληνική Αστυνομία”και του Στρατή Ανδρεάδη “Dark ‘n Stormy” που με εξαιρετικό ξεκίνημα σημείωσαν 4 νίκες, δείχνοντας αποφασισμένες για ένα καλύτερο αποτέλεσμα από αυτό του αγώνα της Πάρου.
Η δεύτερη ήμερα των αγώνων βρήκε τις ομάδες να κορυφώνουν τις προσπάθειές του καθώς οι δύο πρώτες ομάδες του πίνακα κατάταξης μετά το τέλος των προκριματικών περνούσαν απευθείας στους ημιτελικούς, ενώ οι ομάδες που θα καταλάμβαναν τις θέσεις 3-6 θα διασταυρωνόντουσαν σε μεταξύ τους μονομαχίες, με τους νικητές αυτών να συμπληρώνουν την τελική τετράδα. 
Η έμπειρη ομάδα “Dark ‘n Stormy” του Στρατή Ανδρεάδη κατάφερε να ολοκληρώσει την προκριματική φάση αήττητη με εντυπωσιακό σκορ 7-0 και να πάρει το πρώτο εισιτήριο για τους ημιτελικούς, με την ομάδα της “Ελληνικής Αστυνομίας” του Αλέξανδρου Ταγαρόπουλου, ύστερα από εξαιρετική απόδοση, να είναι η έτερη ομάδα που κέρδισε την απευθείας πρόκριση. Οι άλλες δυο θέσεις κρίθηκαν ύστερα από δυνατές μάχες, με τον παγκόσμιο πρωταθλητή Παναγιώτη Μάντη να επικρατεί της ομάδας της Ολυμπιονίκη Σοφίας Μπεκατώρου 2-0 και την ομάδα Ursa Minor να καταφέρνει τελικά να επιβληθεί δύσκολα της ομάδας του Θεόδορου Τσουλφά με 2-1, σε μία μονομαχία επανάληψη του τελικού της Πάρου, που ολοκληρώθηκε το πρωί της Κυριακής.
Στα ημιτελικά που ακολούθησαν, η 1η ομάδα της κατάταξης – “Dark ‘n Stormy” του Στρατή Ανδρεάδη – αξιοποιώντας το προνόμιο επιλογής αντιπάλου που είχε, επέλεξε να μονομαχήσει με την νικήτρια ομάδα της πρώτης φάσης του HMRT – Ursa Minor- αποβλέποντας στην μείωση της μεταξύ τους βαθμολογικής διαφοράς. Έτσι, το άλλο ζευγάρι των ημιτελικών, που προέκυψε αυτόματα, ήταν αυτό των ομάδων της “Ελληνικής Αστυνομίας» και της “VMG Team”.
ΖΕΥΓΑΡΙΑ ΗΜΙΤΕΛΙΚΩΝ
Dark ‘n Stormy (Στρατής Ανδρεάδης)     vs     Ursa Minor (Ιάσονας Σπανομανώλης)
Hellenic Police (Αλέξανδρος Ταγαρόπουλος)     vs     VMG Team (Παναγιώτης Μάντης)
*στους τελικούς προκρίνεται η ομάδα που θα σημειώσει 2 νίκες
Οι ομάδες των Στρατή Ανδρεάδη και Παναγιώτη Μάντη έδειξαν εξαρχής τις διαθέσεις τους και με εξαιρετική απόδοση σημείωσαν 2 συνεχόμενες νίκες εξασφαλίζοντας την είσοδό τους στον μεγάλο τελικό.
ΜΕΓΑΛΟΣ ΤΕΛΙΚΟΣ
Dark ‘n Stormy (Στρατής Ανδρεάδης)     vs     VMG Team (Παναγιώτης Μάντης)
ΜΙΚΡΟΣ ΤΕΛΙΚΟΣ
Hellenic Police (Αλέξανδρος Ταγαρόπουλος)     vs     Ursa Minor (Ιάσονας Σπανομανώλης)
Στον μεγάλο τελικό η ομάδα “VMG Team” του Παναγιώτη Μάντη ξεκίνησε εξαιρετικά σημειώνοντας 2 συνεχόμενες νίκες αναγκάζοντας την ομάδα “Dark ‘n Stormy” να σημειώσει τις πρώτες της ήττες στη διοργάνωση.  Ιδανικό ξεκίνημα και για τον Ιάσονα Σπανομανώλη που με το ίδιο σκορ 2-0 ήθελε μόνο μια νίκη έναντι του Αλέξανδρου Ταγαρόπουλου για να βρεθεί στην 3η θέση του αγώνα. Τελικά, ο μεγάλος και ο μικρός τελικός έληξαν με το ίδιο σκορ 3-0 βρίσκοντας την ομάδα “VMG Team” του παγκόσμιου πρωταθλητή Παναγιώτη Μάντη να πανηγυρίζει τη νίκη στον αγώνα της Άνδρου. Ο Στρατής Ανδρεάδης και η ομάδα του δεν κατάφεραν να κρατήσουν την εξαιρετική τους απόδοση με μικρά λάθη να τους οδηγούν στη 2η θέση, ενώ ο Ιάσονας Σπανομανώλης και η “Ursa Minor” ανεβάζοντας απόδοση βρέθηκαν στην τρίτη θέση. Χαμένος της τελικής φάσης ο Αλέξανδρος Ταγαρόπουλος και η ομάδα της Ελληνικής Αστυνομίας που δεν κατάφερε να πλασαριστεί στα μετάλλια παρά την πολύ καλή εμφάνιση.
ΠΙΝΑΚΑΣ ΤΕΛΙΚΗΣ ΚΑΤΑΤΑΞΗΣ ΑΓΩΝΑ ΑΝΔΡΟΥ
1. VMG TEAM – Παναγιώτης Μάντης
2. DARK ‘N STORMY – Στρατής Ανδρεάδης 
3. URSA MINOR – Ιάσονας Σπανομανώλης
4. HELLENIC POLICE – Αλέξανδρος Ταγαρόπουλος
Ο μεγάλος τελικός της τελευταίας φάσης του “Hellenic Match Racing Tour” θα πραγματοποιηθεί στις 26-28 Σεπτεμβρίου στην Αθήνα με τους κορυφαίους Έλληνες ιστιοπλόους να δίνουν ακόμη μια φορά το παρόν.
Μετά από τα 2 πρώτα event η συνολική κατάταξη έχει ως εξής:
ΟΜΑΔΑ
ΠΑΡΟΣ
ΑΝΔΡΟΣ
ΑΘΗΝΑ
ΣΥΝΟΛΟ ΒΑΘΜΩΝ
1.
VMG TEAM
– Παναγιώτης Μάντης
6
8
14
2.
URSA MINOR
– Ιάσονας Σπανομανώλης
8
6
14
3.
DARK ‘N STORMY
– Στρατής Ανδρεάδης
5
7
12
4.
TSOULFAS SAILING TEAM
– Θεόδωρος Τσουλφάς
7
4
11
5.
HELLENIC POLICE
– Αλέξανδρος Ταγαρόπουλος
4
5
9
6.
HELLENIC WIND
– Σοφία Μπεκατώρου
3
3
6
7.
DUENDE
– Μ. Χ. Κοντογιαννοπούλου
2
2
4
8.
JOLLY
– Jurek Strzemiecki
1
1
2
Η Άνδρος φιλοξένησε το “Hellenic Match Racing Tour” χάρη στην πολύτιμη συμβολή και εμπειρία του Ναυτικού Ομίλου Άνδρου, ο οποίος, από τότε που ιδρύθηκε το 1957, έχει οργανώσει πλήθος αθλητικών εκδηλώσεων με κορυφαίο γεγονός το Διεθνή Ιστιοπλοϊκό αγώνα Άνδρου που πραγματοποιείται κάθε χρόνο από το 1967.
Μεγάλος χορηγός του αγώνα είναι η εταιρία SETEL HELLAS (η κορυφαία Ελληνική εταιρία διεθνούς βεληνεκούς στην εφαρμογή λύσεων και καινοτόμων προϊόντων πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών για τη ναυτιλία), ενώ πολύτιμη είναι η υποστήριξη από την Golden Star Ferries και την CMP Hellas – αντιπρόσωπο στην Ελλάδα των ναυτικών χρωμάτων Chugoku.

Το Hellenic Match Racing Tour είναι μια πρωτοβουλία της Icarus Sailing Media με την υποστήριξη του ΕΟΤ και υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού.  Η διοργάνωση σκοπεύει στην ανάδειξη των Ελλήνων αθλητών και στην προώθηση του αθλήματος της ιστιοπλοΐας στην Ελλάδα, καθώς και στη διεθνή τουριστική προβολή της χώρας μέσω της συνεργασίας της διοργανώτριας εταιρείας IcarusSailing Media με τηλεοπτικά δίκτυα του εξωτερικού.

Αφήστε ένα σχόλιο

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Εάν θέλετε να λαμβάνετε καθημερινά τα νέα μας καταχωρίστε το email σας στην παρακάτω φόρμα.
Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά. Για περισσότερες πληροφορίες και ενημέρωση σχετικά με τα δικαιώματά σας διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

Video της Ημέρας

Αρχείο

Βρείτε μας και στα Socia Media

© 2018 - 2023 | Ο Περίγυρος της Κινηματογραφικής Λέσχης της Άνδρου | Crafted by  Spirilio