Νέα

Έκθεση ζωγραφικής του Κώστα Γαρύφαλλου στην Αθήνα

Η Άνδρος είναι η αφορμή, αλλά όχι η αιτία για την πρώτη ατομική έκθεση του Κώστα Γαρύφαλλου στην Αθήνα, με τον τίτλο

«Γη, Αήρ & Ύδωρ»,
 στη γκαλερί του Black Duck,

τα εγκαίνια της οποίας θα γίνουν την Τρίτη 25 Νοεμβρίου στις 8.30 μ.μ.
Στην πραγματικότητα το φως της Άνδρου είναι η αιτία, αλλά και το «φως» γενικότερα. Το φως που αναδεικνύει τα πράγματα, αλλά και τα καθορίζει. Το φως που προδίδει, ξοδεύει, αλλά και φυλάσσει…
Η μεγάλη επιτυχία της συγκεκριμένης έκθεσης στην Άνδρο, όπου παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το καλοκαίρι, είχε σαν αποτέλεσμα να μεταφερθεί και στην Αθήνα, από τις 25 Νοεμβρίου ως τις 7 Δεκεμβρίου.
Θα εκτεθούν 35 έργα του Κώστα Γαρύφαλλου σε ελαιογραφία και ακουαρέλα, παρουσιάζοντας τοπία με περιοχές, όπου συναντώνται τα στοιχεία “Γη, Αήρ και Ύδωρ”.
«Συνάντηση άλλοτε πράα, άλλοτε βίαιη. Στοιχεία που κάποτε μεταλλάσσονται σε στοιχειά. Στοιχειά ποτισμένα, καταδιωκόμενα ή αναδεικνυόμενα από το πανταχού παρόν φως, με την επίδραση του οποίου αποκτούν την πρόσκαιρη ταυτότητά τους και συνυπάρχουν», όπως λέει χαρακτηριστικά ο ζωγράφος.
Και όσον αφορά το συνδυασμό ελαιογραφίας και ακουαρέλας, μας εξηγεί ο ίδιος «… Η ακουαρέλα ενσαρκώνει την ανυπομονησία, ενώ η ελαιογραφία την υπομονή. Με την ακουαρέλα μπορείς να εκφράσεις χαοτικές, εκρηκτικές, ατίθασες καταστάσεις, ενώ με την ελαιογραφία τα αντίθετα. Οι ακουαρέλες αντιπροσωπεύουν το μοναδικό και το μονόδρομο (βασική ιδιότητα της φύσης), ενώ με τις ελαιογραφίες οικοδομείς, διορθώνεις, πλάθεις…».

Εγκαίνια έκθεσης: Τρίτη 25 Νοεμβρίου στις 20:30
 Διάρκεια έκθεσης: 25 Νοεμβρίου – 7 Δεκεμβρίου 2014
 Ώρες: 13:00 – 22:00 καθημερινά
 Κυριακή 18:00 – 22:00

Αφήστε ένα σχόλιο