Νέα

Η πρώτη συνάντηση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Νοτίου Αιγαίου (ΠΕΔ Ν. Αιγαίου)…

…πραγματοποιήθηκε στη Σύρο και συμμετείχε ο Δήμαρχος Άνδρου, Θεοδόσης Σουσούδης, ως εκλεγμένο μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου των Δήμων της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.
Στη συνάντηση συζητήθηκαν διεξοδικά όλα τα μεγάλα προβλήματα που απασχολούν τα νησιά μας και μπήκε το πλαίσιο των διεκδικήσεων και των κοινών δράσεων για το καθένα από αυτά.
Συγκεκριμένα, συζητήθηκαν:
-Το θέμα της ιδιωτικοποίησης των λιμανιών και των αεροδρομίων, που είναι πολύ πιθανό να δημιουργήσει σειρά προβλημάτων στα νησιά.
-Το θέμα της ενοποίησης των Λιμενικών Ταμείων, στο οποίο όλοι οι Δήμαρχοι είναι κάθετα αντίθετοι, καθώς εκτιμάται πως θα έχει καταστροφικές συνέπειες για την ανάπτυξη των νησιών –και ιδιαιτέρως των μικρότερων.
-Η χωροθέτηση υδατοδρομίων.
-Θέματα υγείας και κοινωνικής πολιτικής, που είναι ιδιαίτερα οξυμένα σε όλα τα νησιά και κυρίως σε εκείνα της άγονης γραμμής.
-Θέματα που αφορούν στη διαχείριση των απορριμμάτων.
-Διεκδικήσεις χρηματοδοτήσεων από τα ευρωπαϊκά προγράμματα.
Επίσης συζητήθηκε το θέμα της στελέχωσης των νησιωτικών Δήμων και συμφωνήθηκε να υπάρξει κοινή δράση, ώστε η κυβέρνηση να κατανοήσει το πρόβλημα και να δώσει λύσεις.
Τέλος, ορίστηκαν επιτροπές για καταμερισμό αρμοδιοτήτων, καθώς και
εκπροσώπηση στην Κ.Ε.Δ.Ε. (Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος).
«Ήταν μια εποικοδομητική συνάντηση, που έγινε μέσα σε άριστο κλίμα», δήλωσε ο Δήμαρχος Άνδρου, Θεοδόσης Σουσούδης, μετά την ολοκλήρωση της ΠΕΔ.
«Το σημαντικό είναι πως όλοι οι συνάδελφοι είναι αποφασισμένοι να διεκδικήσουμε από κοινού το καλύτερο δυνατό από την κεντρική Διοίκηση για την ομορφότερη περιοχή της Ελλάδας, τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα».

2 Σχόλια

  • Δεν ΞΕΡΟ ΕΑΝ καπιος να ξέρει την απάντηση κε οι ερωτώ ..οι μαρίνες τη ΧΡΕΟΝΟΥΝ τους χρήστες του καθε σκάφους για Πάρκιν νερό ΡΕΦΜΑ .γιατι στο ΕΞΟΤΕΡΙΚΟ ειναι πολλη επικερδές Αφτες οι δουλιες.θζny

  • Όταν αναφερομε πως θα κάνουνε Συζήτηση για τα προβλήματα της ΑΝΔΡΟΥ γιατι αναφερόμαστε με θέματα που δεν εχουν τίποτα παρα την ανδρο???θζny

Αφήστε ένα σχόλιο

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Εάν θέλετε να λαμβάνετε καθημερινά τα νέα μας καταχωρίστε το email σας στην παρακάτω φόρμα.
Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά. Για περισσότερες πληροφορίες και ενημέρωση σχετικά με τα δικαιώματά σας διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

Video της Ημέρας

Αρχείο

Βρείτε μας και στα Socia Media

© 2018 - 2023 | Ο Περίγυρος της Κινηματογραφικής Λέσχης της Άνδρου | Crafted by  Spirilio